Etiquetes

18/2/14

Sense Constància

El passat 1 de desembre es va produir un dels resultats més sorprenents del que portem de temporada a #2bg3. El Constància de Joan Esteva, fins aleshores inèdit a domicili, va assaltar l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet i va ser protagonista de la primera derrota de Kiko Ramírez com a tècnic riberenc. Un solitari gol de penal de Jaime als cinc minuts de partit, després d'unes mans de Peque, van ser suficients per fer saltar la banca. Lluny de ser un punt d'inflexió positiu, ja han passat dos mesos i mig de competició des d'aquell partit i els inquers no han tornat a guanyar un partit. El 0-1 a l'Hospitalet situava el Constància en una còmoda 13a posició per un equip de plantilla i recursos més aviat modestos, quatre punts per sobre del descens i deu més que el cuer. Dos mesos i mig després, a Inca el futur s'encara més negre que gris: 10 partits sense guanyar i, únicament, dos gols marcats són el pobre bagatge d'un equip que empata a punts amb el penúltim classificat, que encara és a tres punts de la promoció de descens però que necessita reaccionar ja per no perpetuar-se en aquesta dinàmica.

Una dinàmica, recordem, que diumenge arribava als 10 partits sense conèixer la victòria després d'una derrota, diguem-ne comprensible, a Alcoi (2-0). Patró similar el d'altres partits: bloc sòlid al darrere i aprofitar les poques oportunitats al davant. Si bé la manca de gol, d'encert cara a porteria era el problema a inicis de curs, actualment a la manca d'encert s'hi han sumat els problemes a l'hora de generar ocasions. Només així s'entén que els de Joan Esteva siguin, amb 13 gols, el segon equip menys golejador de tota la categoria, igualat amb el Sariñena i només empitjorat pel Peña Sport (12 dianes han marcat els navarresos). Amb aquestes xifres, els constanciers han dilapidat el bon avantatge assolit durant el primer terç de campionat fruit d'un bon treball tàctic i l'explotació de les virtuts d'un bloc jove, sensiblement renovat respecte al de la passada temporada. Un bloc que després de 10 partits sense guanyar pot igualar una ratxa negativa d'onze jornades sense vèncer, dinàmica que data de la temporada 2006-2007 a Tercera Divisió.

Des que van guanyar a l'Hospitalet, el Constància ha sumat quatre punts dels darrers 30 que s'han posat en joc. Pitjor equip de la segona volta, encara (evidentment) sense conèixer la victòria, els d'Esteva només han puntuat davant Ilicitano i Huracán al Nou Camp i davant Ontinyent i Olímpic fora d'Inca. La resta, derrotes força clares davant Llagostera i Villarreal B (0-3), davant Mestalla, Alcoyano i Levante B (2-0) i tan sols una per la mínima, en el derbi mallorquí davant l'Atlètic (0-1). La temporada 2006-07, recordada per una de les pitjors actuacions dels constanciers a Tercera Divisió en les darreres dècades, va viure un inici més aviat fluix dels inquers, que van estar-se des de la 5a jornada fins a la 15a sense guanyar cap partit, ambun balanç de 4 empats i 7 derrotes; van haver d'esperar a la 16a jornada, amb motiu de la visita a Can Maiol per vèncer el Sòller a domicili (0-1). Aquell Constància va acabar ocupant una 15a posició que tots signarien ara mateix.

Des de la distància sembla complicat apuntar les raons d'aquesta situació, però sorprèn que tot i les quatre incorporacions de perfil atacant en aquest mercat d'hivern, l'equip tampoc hagi millorat la seva prestació golejadora. És més, només Aitor Pons (procedent del Tudelano) és titular indiscutible en els tres partits que ha disputat (260 minuts de joc totals); Juanan (Collerense) ha estat titular en un dels tres partits i suplent els altres dos, mentre que el davanter Tito (l'any passat al Binissalem) només ha disputat 6 minuts en els darrers tres compromisos. Les baixes concedides el passat més de gener han fet guanyar protagonista a homes com Gurri i Connor, habituals a la defensa constanciera, mentre que jugadors amb pes com Jaime, David o Forteza han anat perdent protagonisme. I una dada curiosa: Joan Esteva havia esgotat sempre els tres canvis durant la primera volta; amb els nous reforços, són tres de set partits en què el tècnic català ha deixat de fer una de les substitucions.

Imatge: Sergio Sanz
Diumenge, el Constància tindrà davant el Lleida Esportiu l'ocasió de frenar la ratxa negativa... davant d'un conjunt en forma, que suma ja 19 partits sense conèixer la derrota. Mala peça al teler per als d'Esteva, que després de rebre els blaus afrontaran un tram de calendari que els durà a enfrontar-se a rivals directes. Visites a Olot i a Badalona, rebudes al Prat i a l'Espanyol B que, aleshores sí, han de suposar aire fresc en forma de puntuació per als del Raiguer, que a la primera volta van sumar set punts de dotze possibles davant aquests mateixos rivals. Ho farà, a més, amb l'esperança de veure reviure celebracions a algun dels seus tres davanters de renom: un Rubén Carreras que fa sis jornades que no marca, un Mateu Ferrer que en fa 17 que no veu porteria i un Nico Rubio que només va marcar contra l'Ontinyent... a la primera jornada de Lliga. Objectiu, també, guanyar al Nou Camp després de quatre mesos sense aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada