Etiquetes

6/2/14

Pinzellades #2bg3 | 25a jornada

CEMEX Bunyol viurà els primers tocs de la jornada
Levante UD B - RCD Espanyol B
Dissabte, 17:00 hores | Ciudad Deportiva Levante UD

El drama començarà ben aviat aquesta setmana a 'Can #2bg3'. Dissabte arrencarà la jornada amb un partit por todo lo bajo, un duel de filials en hores baixes i amb necessitat de guanyar per fugir de la zona perillosa. Tots dos equips són dels pitjors del grup en aquesta segona volta: el Levante B ha perdut 8 dels últims 10 partits i és el tercer pitjor local de la Lliga; l'Espanyol B acumula ja 11 partits consecutius sense guanyar (5 punts de 33 possibles) en una dinàmica que ha conduït els periquitos de la desena plaça a la setzena amb un pas per l'avantpenúltima. Voldrà aconseguir la seva primera victòria a la banqueta un Sergio González que acumula dos empats i una derrota com a entrenador d'un filial que ha vist sis vermelles en els últims deu compromisos. En joc l'average particular (2-1 per l'Espanyol a l'anada) en un partit on podrien debutar Polaco (Levante B) i Julián Luque i Pedro Castro (Espanyol B).

CF Badalona - Ontinyent CF
Diumenge, 12:00 hores | Camp del Centenari

Enèsima oportunitat del Badalona per transformar en resultats la teòrica millora de joc i sensacions. El discurs dura des de temps immemorials, però el cert és que els escapulats, amb plantilla per a força més, continuen a tocar de la zona vermella. Rival que es presta per a créixer i distanciar: un Ontinyent amb totes les alarmes enceses i que va de roda de premsa incendiària en roda de premsa incendiària. Álex Cacho, Salva Mora, Juan Moreno, Lema, Luís Ortiz, César Soriano... mil i un temps que no ajuden a la confiança d'un equip refet, que no té res a veure amb el que va iniciar la temporada. Problemes? Els mateixos: fluixos al darrera, els valencians són el quadre més golejat amb 43 dianes encaixades, tot i que ofensivament han fet una passa endavant. Escapulats i ontinyentins es veuran les cares per setena vegada consecutiva (només els seus partits contra el Sant Andreu igualen la marca). Balanç repartit de dues victòries, dos empats i dues derrotes. A l'Ontinyent, via lliure per a que debuti Hermosa.


CE Constància - Huracán CF
Diumenge, 12:00 hores | Nou Camp d'Inca

Després de tancar el seu 41è partit consecutiu sense perdre a Manises, Huracán afronta dos partits a domicili de caire molt diferent: Inca i Lleida. El primer viatge durà els d'Alonso a visitar un Constància que no guanyar des del 0-1 a l'Hospitalet. Des d'aleshores, vuit partits sense vèncer han resituat els del Raiguer en zona de descens, amb un balanç de 3 punts de 24 possibles i un average general de -21. Al Nou Camp, els d'Esteva no hi guanyen des del passat 30 d'octubre (1-0 vs Badalona). Huracán, el segon millor equip d'aquesta segona volta, buscarà oblidar el 3-0 de fa dues setmanes a Elx i buscar la solidesa necessària a domicili per fer-se un habitual de les quatre primeres places. Veurem si debutarà Álex Cacho a Huracán o bé Dani López Cendrós al Constància. En 270 minuts de joc entre valencians i mallorquins només s'ha vist un gol: va ser el curs passat, a Manises, en un partit on els inquers van acabar amb 8 homes.

Elche Ilicitano - AE Prat
Diumenge, 12:00 hores | Díez Iborra

Duel de contrastos a Elx però nova final per al Prat de Pepe Delgado. Els potablava han passat la setmana a només sis punts del descens, distància respectable però positiva si tenim en compte d'on arriben els pratencs. Després de trencar el malefici al Sagnier ara també cal sumar a fora, concretament al camp d'un equip que es manté invicte com a local des del 19 de gener de 2013, quan encara a Tercera Divisió va perdre per 0-1 amb el Castellón. Des d'aleshores els de Vicente Mir enllacen 23 partits sense perdre com a locals (bé al Martínez Valero, al Díez Iborra o a l'Isabel Fernández). Amb 39 gols, els franjaverda són el segon equip més golejador del Campionat, però amb 31 d'encaixats són el sisè més golejat. Podrien debutar Jorge Araújo i Álvaro; al Prat podria fer-ho Èric López si entra a la convocatòria.

Club Gimnàstic - Atlètic Balears
Diumenge, 12:00 hores | Nou Estadi

Partit a vida o mort per al Nàstic. Diuen que mentre hi ha vida hi ha esperança, però aquest equip només ha guanyat 3 dels darrers 12 partits, xifra massa pobra per aspirar a l'objectiu únic dels grana: l'ascens. Ni tan sols a un playoff que ja se situa a 9 punts després que Vicente Moreno perdés el seu primer partit diumenge a l'Hospitalet (2-0). Cert és que els tarragonins no cauen derrotats al Nou Estadi des de la primera jornada (1-2 vs Lleida Esportiu) i que els darrers fitxatges poden aportar noves coees, però de nou la història es repeteix a 'Can Nàstic'. Al davant hi haurà un Atlètic Balears que buscarà retornar al camí del triomf després de 5 partits sense guanyar; els de Nico López encara no s'han estrenat aquest 2014 i buscaran sorprendre el Nàstic el dia que Pere Mairata (151 partits amb els grana) pot tornar al Nou Estadi. Partit retransmès per Esport3 i IB3 i amb l'average particular en joc després de l'1-1 de la primera volta a Magaluf.

UE Llagostera - UE Sant Andreu
Diumenge, 12:00 hores | Municipal de Llagostera

Un dels dos duels catalans de la jornada es viurà a Llagostera, on després de trencar un mal inici de 2014 els de Lluís Carrillo i Oriol Alsina cercaran un tercer triomf consecutiu que els permeti superar la cinquantena de punts. Això, en la setmana en què els blaugrana han cedit Jordi Aumatell al Girona B de Primera Catalana, la mateixa setmana en què la paraula ultimàtum sembla endevinar-se quan es parla del futur de Patxi Salinas al Sant Andreu, proper rival dels blaugrana a la Lliga. Els andreuencs han perdut la solidesa al Narcís Sala (tres dels últims cinc partits perduts), han vençut un dels darrers deu partits jugats i a fora continuen sense guanyar des de fa més d'un any. Amb l'equip només quatre punts per sobre de la zona perillosa, guanyar el líder sembla el millor remei per una entitat un la mala maror entre estaments sembla fer-se cada cop més evident. Dos precedents en territori gironí amb una victòria llagosterenca, un empat i cap gol del Sant Andreu.

Villarreal CF B - Lleida Esportiu
Diumenge, 12:00 hores | Mini Estadi

Classificació en mà, el Villarreal B-Lleida Esportiu sembla el partit de la jornada. I què coi, ho és! Dos estils que tenen més aviat poc a veure però que han aconseguit transformar el treball en resultats, en posicions altes. Dels blaus sorprèn (cada cop menys) la seva solidesa i, sobretot, la ratxa de 17 partits sense conèixer la derrota (9 victòries i 8 empats). En set dels darrers deu partits Pau Torres ha mantingut la seva porteria a zero i així s'entén, sense anar més lluny, que els de Seligrat arribin a la cita de diumenge després de quatre victòries consecutives. Al davant hi haurà un Villarreal B que va perdre corda dissabte passat a Manises amb un "clàssic" 1-0. A casa, però, els de Planagumà han recuperat la solidesa que els va mancar durant un mes i mig a partir de novembre.  Els minisubmarí torna al Mini després de dues excursions a domicili amb l'ànim de cercar el cinquè triomf consecutiu com a local. Veurem si debuta amb el filial el mexicà Jonathan Espericueta, de qui tothom espera força.

UE Olot - CD Olímpic
Diumenge, 16:30 hores | Estadi Municipal d'Olot

Només dos partits acollirà la tarda de diumenge. El primer, amb el dinar encara mig atravessat, unirà en batalla l'Olot i Olímpic. Amb el record el sagnant 1-4 del passat setembre a la Costera, l'Olímpic de Toni Aparicio ha deixat enrere els rècords de Francis i buscarà donar una passa endavant davant un Olot renovat. O almenys, un Olot amb sis punts més que fa dues setmanes. Partit de reivindicació per als d'Arnau Sala, que avui en una entrevista al 9 Esportiu situava la salvació de l'equip en una forquilla d'entre 45 i 50 punts. Arribar als 30 serà possible si els olotins marquen per sisena vegada en aquesta segona volta. Per la seva banda, l'Olímpic vol repetir èxit lluny de Murta després del 0-3 a Paterna; sòlid a domicili, els d'Aparicio poden convertir-se en el millor visitant si guanyen a Olot. Defensivament, només han encaixat dos gols de l'Hospitalet d'entre les últimes sis sortides. A l'Olot, la novetat podria ser el debut de Pere Pons.

CD Alcoyano - València Mestalla
Diumenge, 17:00 hores | El Collao

I la paradeta de la 25a jornada #2bg3 tancarà diumenge a tocar de les set de la tarda a tocar al final del carrer Oliver. Allà l'Alcoyano de David Porras buscarà reforçar la seva posició de playoff a costa d'un sempre irregular València Mestalla. El doblet de Chumbi contra el Constància donava aire al filial che, que amb 30 punts disposa de cert coixí per seguir remant a la recerca de la salvació. Molt més ambiciosos són els alcoians, que aquesta setmana presentaven Pablo Navas com a darrera incorporació i que arriben al partit de diumenge immersos en una gran ratxa de 12 partits sense perdre (sis victòries i sis empats). Només el Llagostera ha aconseguir guanyar al Collao, on l'Alcoyano només hi ha encaixat 3 gols en els onze partits disputats. Clàssic en categoria nacional amb 27 precedents: 16 victòries de l'Alcoyano, 6 empats i 5 victòries del filial valencianista; la darrera, el 2008 (1-3).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada