Etiquetes

10/2/14

#2bg3 | L'Atlètic Balears impugnarà el partit contra el Nàstic

Imatge del Nàstic-Atlètic de diumenge. Font: Nàstic
Tal com ha avançat IB3 Televisió fa unes hores l'Atlètic Balears ha decidit impugnar el partit que van disputar ahir diumenge a Tarragona davant del Nàstic i que els palmesans van perdre per 2-0, un partit envoltat ja de polèmica degut a l'actuació del col·legiat valencià Ais Reig. L'entitat mallorquins impugnarà el partit contra els grana per presumpta alineació indeguda de Tomeu Nadal, porter del Nàstic de Tarragona però que compta amb fitxa del filial. Nadal és un dels quatre homes que actuen regularment amb el Nàstic però que tenen fitxa amb la Pobla de Mafumet (juntament amb Jean-Luc, Kike Tortosa i Iván Aguilar). L'Atlètic Balears fa referència a l'article 226 del Reglament General de la RFEF, que versa sobre l'alineació de futbolistes inscrits en clubs filials, i fixa la seva argumentació especialment en els apartats b) i c) de l'esmentat article.

En l'apartat b), el reglament preveu que en el cas que "l'alineació dels futbolistes ho fos al primer equip de patrocinador, aquests hauran de ser menors de vint-i-tres ants, amb l'excepció prevista en l'apartat c) del present article". Un apartat c) restrictiu pel que fa als porters, cas de Tomeu Nadal: "en el cas de futbolistes amb la condició de porter, i únicament en competicions professionals, podran ser alineats al primer equip del patrocinador sempre que siguin menors de vint-i-cinc anys, amb independència que la seva llicència sigui professional o no professional". El mateix reglament marca l'edat de referència de cada jugador d'acord amb la que tingui a dia 1 de gener de la present temporada, és a dir, 23 o 24 anys segons la interpretació. El porter del Nàstic va fer els 25 anys el passat dissabte 8 de febrer, però des de Tarragona (tal com reflecteix Esports del Camp) entendrien que aquesta edat no és la vàlida a l'hora de tramitar la fitxa.

Però posats en contacte amb l'Atlètic Balears, l'argument que esgrimeix l'entitat palmesana és que l'esmentat Reglament General de la RFEF només preveu com a competicions professionals la Primera Divisió / Lliga BBVA i la Segona Divisió A / Lliga Adelante. Així doncs, l'Atlètic Balears entén que l'excepció per a porters menors de vint-i-cinc anys a la qual fa referència l'apartat c) no afecta la Segona Divisió B, una categoria que segons la seva interpretació del reglament no és professional i, per tant, resta exempta d'aquesta excepció. El club blanc-i-blau no justifica la seva decisió en l'edat actual del jugador, tot interpretant que si fos menor de 23 anys sí podria jugar amb el Nàstic, tal com preveu l'apartat c) de l'esmentat article 226. Tanmateix, d'efectuar-se aquesta impugnació seria el segon procés similar aquesta temporada al grup 3 de Segona B, després del que va presentar l'Hospitalet amb motiu de l'alineació indeguda de Mario Arques (Mestalla) en la primera jornada del campionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada