Etiquetes

15/2/14

Campió contra aspirant | CE l'Hospitalet - UE Llagostera (diumenge, 12:00)

Fins que ningú el destroni (i encara queden 39 punts per davant) el Centre d'Esports l'Hospitalet continuarà sent el vigent campió de la Lliga del grup 3 de Segona Divisió. Puntuació en mà, la Unió Esportiva Llagostera és qui millor ho té per agafar el relleu dels riberencs. Sorprenents, els gironins s'han plantat a mitjans de febrer amb 51 punts, quatre més que el segon i deu per sobre del cinquè classificat. Amb la permanència assolida, els blaugrana ja no renuncien a res tot i dir-ho amb la boca petita. Partits com el de demà, però, serviran per situar les opcions reals dels llagosterencs, que visitaran un Hospi que vol tornar a sumar tres punts per seguir somiant amb el playoff d'ascens, per continuar creient que el que fa mesos semblava un miracle té números per ser realitat. Recuperar l'esperit del campió i mantenir les sensacions que l'equip ha transmès des de l'arribada de Kiko Ramírez: objectiu únic per derrotar un líder que vol ser campió, objectiu únic d'un campió que vol tornar a ser amunt a la classificació.

El Llagostera
Ja hem parlat abastament de l'enorme temporada d'un Llagostera que (ens) està sorprenent a molta gent. Al futbol, més que les casualitats existeixen unes circumstàncies que el temps i el treball acaben convertint en dinàmica o en estat; amb 21 jornades de 25, els gironins són el segon equip que més temps ha viscut en zona de playoff. El que a inicis de Lliga semblava ser una quimera, ara s'ha convertit en tota una realitat, en una amenaça per als històrics equips que matarien per ocupar la plaça del Llagostera. El punt d'inflexió, allò que dius "de debò que podem", el podem situar probablement a Alcoi, amb un triomf de prestigi al Collao gràcies al gol de Jordi López. Els blaugrana són l'únic equip que ha guanyat els blanc-i-blaus a domicili: va ser el primer triomf dels de Carrillo lluny de Llagostera, el segon de quatre consecutius al bell mig d'una fantàstica ratxa d'onze jornades seguides sense conèixer la derrota. Llagostera té poc més en l'imaginari futbolístic de l'aficionat, de la premsa, però com repassàvem dimarts al Blog, això de la Segona B també és qüestió d'experiència, i el Llagostera la té (i molta).

Després de trontollar en l'inici de 2014 amb tres derrotes consecutives davant Villarreal B, Huracán i Lleida Esportiu (tres rivals directes), els gironins han redreçat l'erràtic rumb amb tres victòries davant d'equips de la zona baixa (Prat, Espanyol B i Sant Andreu). En els dos primers partits, a més, l'equip va haver de remuntar un marcador advers. Nou punts consecutius que han augmentat de cinc a deu punts la distància amb el cinquè classificat... en tan sols dues setmanes. Parlar del Llagostera és parlar de l'equip més golejador del campionat amb 42 dianes (17 en 13 partits a domicili). Atenció al tram mitjà dels partits (minuts 31 a 60), en què els blaugrana marquen el 55% dels gols, una dada amplificada a domicili en el primer quart d'hora posterior al descans, en què el Llagostera ha fet 7 dels 17 gols lluny del seu Municipal. I és que els de Carrillo són tot just el segon millor equip en les segones meitats... només superat per l'Hospitalet. Enric Pi és el màxim golejador llagosterenc amb 8 gols (3 de penal), una més que Sellarès (7) i tres més que l'exriberenc Pitu i l'oriolà Salva Chamorro (5 dianes).

El maldecap més gros per al tècnic llagosterenc i per al seu director esportiu seran les baixes, tot d'una que les lesions han minvat d'efectius l'eix de la defensa. Juanma Lobato encara s'estarà un mes i mig de baixa per un trencament muscular al quàdriceps de la seva cama dreta, mentre que Vallho va ser expulsat diumenge passat contra el Sant Andreu i ha rebut un partit de sanció. Tampoc no hi serà Pere Tarradellas, que lesionat enllaçarà el seu quart partit seguit sense jugar. Així, el principal dubte recau en conèixer quina línia defensiva dibuixarà el Llagostera, amb Vallho, Tito o Barnils com a opcions amb més numeros per fer parella amb Óscar Álvarez a l'eix de la defensa. L'altre dubte serà veure si Carrillo opta per repetir dupla atacant amb Salva i Marc Sellarès o si bé prefereix deixar un dels dos a la banqueta.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi ha tancat aquest mateix matí la sèrie d'entrenaments setmanals per preparar el trascendental partit de demà davant el Llagostera. La polèmica derrota de diumenge a Reus va frenar la ratxa de vuit partits sense perdre dels riberencs, que més enllà de la discutible actuació arbitral també van mostrar un cert desencert de cara a la porteria rival. Polir aquest aspecte serà clau per caçar demà un líder amb menys cartell que potencial real. Conscients del moment crucial de la temporada en què es troba l'equip, Kiko Ramírez ja ha deixat clar aquesta setmana que l'equip ha d'anar a per totes en tots i cadascun dels tretze compromisos que li resten per clausurar la temporada regular. Tot i això, el tècnic tarragoní també ha volgut deixar clar que el duel davant el líder és un dels partits més complicats del que queda fins a finals de Lliga.

L'Hospi, que ha guanyat els darrers cinc encontres disputats a l'Estadi (Atlètic Balears 5-2, Olímpic 2-0, Mestalla 1-0, Olot 3-2 i Nàstic 2-0), buscarà contra el Llagostera sumar el sisè triomf consecutiu i apropar-se a la marca de set seguides que es va aconseguir el curs passat. Per a fer-ho possible, caldrà posar tota la carn a la graella d'inici. No podrà fer-ho Isma Moyano, que finalment va rebre un partit de sanció per la seva exagerada expulsió al camp del Reus. A banda de Moyano, Kiko Ramírez tampoc podrà comptar amb Pirulo i Akinsola, que continuen lesionats. Per contra, el tècnic de l'Hospi podrà tornar a convocat Manel Gómez, un cop el d'Horta ja va complir diumenge el seu partit de sanció al camp del Reus. Així, sembla evident que davant la baixa de Moyano veurem Lucas fent parella de centrals amb el seu germà Manu, mentre que després de la sorprenent titularitat d'Iban Salvador a Reus, caldrà estar atents si Ramírez li dóna continuïtat al davanter hospitalenc o bé torna a fer entrar d'inici Carreño.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE LLAGOSTERA
Diumenge, 16 de febrer - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 26 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Lucas, Pol, Canario, Provencio, Aridai, David Haro i Carreño.

Possible onze del Llagostera: Moragón, Barón, Masó, Aimar, Óscar Álvarez, Jordi López, Pitu, Álex Cruz, Eloy Gila, Salva i Enric Pi.

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada