Etiquetes

18/2/14

Aridai, rei de les assistències

Versió en espanyol | Debilitat personal des de fa alguna que altra temporada, aquest estiu molts érem feliços de veure com Aridai Cabrera (las Palmas de Gran Canaria, 1988) fitxava pel Centre d'Esports l'Hospitalet després d'un any més aviat discret a cavall de Girona i Betis B. El davanter canari havia brillat amb llum pròpia al filial del RCD Mallorca, on va arribar l'any 2010 provinent del seu club de tota la vida: la Universidad de Las Palmas. Al quadre universitari va arribar a coincidir amb Ángel Sánchez, un exHospi curtit en mil batalles que segueix donant guerra (i fent gols) a Tercera Divisió amb el Vecindario. Aridai sembla haver interpretat a la perfecció el rol de jugón del Muyayo. I no ho diem només per l'aspecte golejador (Aridai és el segon màxim realitzador d'aquest Hospi amb 7 gols a la Lliga), sinó per la seva impressionant estadística pel que fa a assistències. I és que en tan sols 26 jornades, el petit extrem canari ha estat el cuiner principal de 12 dels gols que ha marcat el Centre d'Esports l'Hospitalet, una dada estratosfèrica que, sumada als gols anotats, ens diu que Aridai ha intervingut de forma directa en 19 dels 40 gols que l'Hospi ha marcat aquest curs.

En un equip on el bloc exemplifica la dinàmica creixent, Aridai aporta la nota d'individualisme ben entès. Capaç del millor i de l'encara millor, el canari tira de recursos quan l'equip més ho necessita per treure endavant partits que semblen coll amunt. Sobre la gespa, difícilment una jugada a pilota aturada no té Aridai com a iniciador, bé sigui un llançament de falta o un servei de cantonada. De moment. el canari ha marcat ja 7 dels 40 gols anotats pel Centre d'Esports l'Hospitalet aquesta temporada. Li va costar estrenar-se, ja que no va ser fins la dotzena jornada (a l'Estadi contra el Lleida Esportiu) que el davanter canari no va estrenar el seu compte golejador. Fins aleshores, havien corregut temps difícils: manca de sintonia amb l'anterior tècnic i un inici de Lliga complicat a nivell particular i col·lectiu, exemplificat sense anar més lluny en el penal errat davant el Badalona (4a jornada). Amb Posse, Aridai va disputar el 59,8% de minuts amb un balanç de dues assistències de gol i cap diana.

Amb l'arribada de Kiko Ramírez, el canari ha estat titular indiscutible. Només s'ha perdut dos partits per lesió i en dues ocasions més va sortir des de la banqueta (vs Huracán i Constància). Des de l'arribada del tècnic tarragoní i en consonància amb el canvi de l'equip, Aridai ha crescut en paral·lel a un Hospi que ha perdut només dos dels últims 19 partits i que ha abandonat la zona descens per passar la setmana en sisè lloc, a sis punts de l'Atlètic Balears. L'eclosió d'Aridai ha estat espectacular: ha disputat el 80% dels minuts de joc amb Ramírez i les xifres de set gols anotats i deu assistències de gol parlen per sí soles. Sovint es destaca d'un jugador l'aspecte golejador; en el cas d'Aridai, va fer un tram final de 2013 brillant, amb doblets davant l'Atlètic Balears i l'Ontinyent i marcant en tres jornades consecutives. Dels set, el 5-2 contra l'Atlètic Balears i el 0-1 a Ontinyent resumeixen prou bé la força, velocitat i determinació del canari a l'hora d'encarar oponents i porteria rival.

Però les 12 assistències de gol que Aridai acumula aquesta temporada suposa una marca difícil d'igualar amb 12 jornades encara per disputar. Tant que Aridai és, amb solvència, el màxim assistent del grup 3 de Segona B. Si bé el canari encara no ha marcat en aquest 2014, ja són sis les passades de gol que ha realitzat en aquesta segona volta, passades que han aprofitat Akinsola, Canario, Viale, Provencio i David Haro (aquest en dues ocasions). Sis assistències que s'afegeixen a les altres sis que va aconseguir a la primera volta Carreño, David Haro (2), Pirulo, Fragoso i Valentín. 12 serveis en safata que han arribat després d'accions individuals com la de l'1-0 contra el Mestalla, en serveis de falta com el del 2-0 contra el Nàstic, amb passades màgiques com el 0-3 al camp del Prat... En la varietat està el gust, i el bona part del sabor d'aquest renascut Centre d'Esports l'Hospitalet té el mojo grancanari com a ingredient principal gràcies a Aridai Cabrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada