Etiquetes

4/2/14

Mercat d'hivern #2bg3. El resum

Divendres al vespre es va tancar de forma definitiva el mercat hivernal de fitxatges. Al final, la Unió Esportiva Llagostera i l'Atlètic Balears (aquest últim obligat), van ser els únics clubs que no van realitzar cap incorporació al llarg d'aquest mes de gener. En total, s'han realitzat un total de 54 incorporacions, cinc menys que en el mateix període de la passada temporada (2012-13), però una vintena més que fa dos cursos (2011-12), temporada en què els moviments hivernals van ser més aviat escassos. D'aquests moviments es desprèn que el Centre d'Esports l'Hospitalet manté l'honor de ser el club que menys es mou en aquesta fase de fitxatges: els riberencs només han incorporat dos jugadors (Juan Antonio Osado i Lucas Viale) en les darreres tres temporades. De fet, si també comptem els fitxatges d'estiu, els riberencs són l'equip que menys incorporacions ha realitzat, juntament amb el seu proper rival, el Reus Deportiu; tots dos han fet 31 fitxatges des de l'estiu de 2011.

L'extrem de l'Hospitalet i el Reus són l'Atlètic Balears i l'Ontinyent, curiosament antitètics en aquest mercat d'hivern. Els palmesans han fet un total de 62 fitxatges des de l'estiu de 2011, però no han pogut fitxar per la denúncia d'un exjugador durant aquest gener. Això ho ha aprofitar l'Ontinyent per retallar de forma involuntària la distància: els valencians han fet 59 incorporacions en els darrers dos anys i mig i han estat el clar animador d'aquest primer mes de 2014 amb un total de 8 fitxatges, a només un de les 9 arribades a l'Orihuela 2012-13... també amb Nino Lema a la banqueta. Després de l'Ontinyent, el Reus Deportiu amb 5 fitxatges i el Constància, l'Ilicitano i el Prat amb 4, són els que més s'han mogut per tal de reforçar les seves plantilles en aquest mercat d'hivern. Repassem, club per club, tots els moviments que s'han produït.

CD ALCOYANO
2 altes / 4 baixes

L'Alcoyano ha hagut de tocar ben poques peces aquest mes de gener.
Finalment, l'Alcoyano no ha tocat massa cosa en una plantilla que sembla rutllar a prou fet. De fet, la incorporació principal és la del killer Nacho Rodríguez (Noja), que ja ha marcat tres gols amb els de David Porras. L'altra incorporació és la del defensa Pablo Navas, que estava jugant a Gran Bretanya i que s'incorporarà als alcoians si soluciona els problemes burocràtics. A més, en poques setmanes podria estar disponible Julio de Dios, un cop superada la lesió que es va fer durant la pretemporda. Han marxat a la recerca de minuts Dani Fernández, Adrián Gallardo i Abenza. També ha fet les maletes un dels fitxatges estranys del curs, un Kevin Gissi que no va tenir minuts amb el Primer Equip... però tampoc va convèncer al filial de Regional Preferent.

ATLÈTIC BALEARS
1 baixa

El caos institucional en què navega l'Atlétic Balears ha impedit que els balearicos decidissin tocar una plantilla que ja de per sí funciona prou bé. Els esforços s'han destinat a posar veles perquè cap peça del puzzle de Nico López es perdés, i finalment s'ha aconseguit. L'única marxa és la d'un Héctor Sánchez que ha jugat l'espectacular xifra de 0 minuts, repartits en 0 convocatòries. Trajectòria singular la del tarragoní (Aris, Terrassa, Motril, Vilassar, Carranque) i que ara ha fitxat pel Masnou. El pitjor de tot, tornant a l'impediment per fitxar, és que la directiva que fins fa poc encapçalava Dani Fiol s'hagués de fer responsable de l'herència del passat; curiós que fos un home com Antoñito, amb un rendiment més que dubtós en l'any que va perpetrar a Palma (sense arribar, però, als límits de Pandiani), qui amb la seva denúncia bloquegés les incorporacions.

CF BADALONA
3 altes / 5 baixes

Piti Belmonte té a Negredo i a Velillas per millorar l'aspecte golejador.
El Badalona ha estat un dels equips que ha concentrat els seus esforços en cercar gol. O almenys, en intentar-ho. Abans, havia hagut de buscar un porter per suplir la marxa d'Alex Sánchez al Mestalla i l'afortunat ha estat un Víctor Cócera que deixava la Monta per disputar-li el lloc a Marcos. Al final, Piti Belmonte comptarà amb dos davanters més tot i les limitacions econòmiques; les poques oportunitats de Rubén Negredo a Reus li han obert les portes a fitxar el madrileny, que compartirà punta d'atac (si Belmonte ho creu convenient), amb un Fernando Velillas que en pocs cursos ha passat de jugar amb el Canyelles a Segona Catalana a debutar diumenge a Segona B al camp de l'Atlètic Balears. Han marxat Ferran Tacón, Moha, el francès Gigliotti (un d'aquells fitxatges, si més no, estranys) i el jove Jordi Sánchez, que ha anat cedit al Masnou.

CE CONSTÀNCIA
4 altes / 4 baixes

La missió estava clara i amb les quatre incorporacions ha quedat segellat: Joan Esteva volia reforçar l'atac i ho ha aconseguit. Caldrà veure quin resultat donen els fitxatges de dos homes amb experiència a Segona B tot i no ser veterans: Tito (Alavés B) i Aitor Pons (Tudelano). També, el rol de dos jugadors que han marcat una desena de gols a Tercera i que s'estrenaran com a futbolistes de bronze, com és el cas de Juanan (Collerense) i Dani López Cendrós (Llosetense). Abans d'entrar, però, calia deixar sortir: Mozó (Sant Andreu) ha estat la marxa més sensible en un Constància d'on també han 'emigrat' Xavi Jiménez, Juanpe i Salcedo, tots tres amb ben pocs minuts de joc.

ELCHE ILICITANO
4 altes / 5 baixes

La sensible baixa de Cristian Herrera, un maldecap per a Vicente Mir
Força inesperat el torrent de moviments al filial il·licità al llarg d'aquest mercat d'hivern. En roda de premsa, Vicente Mir havia declarat que tan sols havia demanat un davanter en cas que Cristian Herrera acabés al Primer Equip; en aquest sentit, el tècnic de l'Ilicitano té Iván Agudo (Villarreal B), però també el jove Álvaro, que també ha debutat amb els de Planagumà en aquest primera volta tot i actuar regularment amb el 'C' de Paco López a Tercera. Sota pals, Mir comptarà amb Diego García, tot i que el meta asturià es lesionava diumenge als 25 minuts de debutar a Lleida... dies després que Marc Martínez fes les maletes per tornar a la Corunya. El quart reforç és el lateral portuguès Jorge Araújo, que arriba cedit pel Recreativo i l'arribada del qual va crear certa discòrdia entre alguns membres del club. Han marxat, majoritàriament a la recerca de més minuts, Cuerca, Súper i Antón (desvinculats) i Peral, cedit a l'Atlético Sanluqueño.

RCD ESPANYOL B
2 altes / 4 baixes

Erràtic el rumb d'un Espanyol B que continua mirant a fora per reforçar l'equip. Aposta dubtosa que ja s'ha demostrat poc exitosa fa poc temps i que ara ha dut els pericos a portar el migcampista brasiler Pedro Castro (cedit pel Santos) iel davanter Julián Luque, que era a Dinamarca formant part (jugant poc o res) amb el SønderjyskE. En paral·lel, la direcció esportiva s'ha permès el luxe de cedit el davanter Kilian a un rival directe per la permanència com l'Olot. L'altra perla de l'equip, Carlos Clerc, ha acabat marxant cedit al Sabadell. A més, dos jugadors que no havien debutat també han fet les maletes: el porter José Pereira (Burgos) i l'indonesi dels 200.000 euros, Arthur Irawan, que ha marxat a l'Atlético Malagueño.

CLUB GIMNÀSTIC
3 altes / 2 baixes

Un dels equips destinats a reforçar el planter en aquest període era el Nàstic. Dit i fet, del sud arribarien dos vells coneguts de Vicente Moreno, ja que van coincidir al Xerez bé en l'època de de jugador o d'entrenador de l'actual tècnic grana; parlem, d'una banda, d'Iván Aguilar (Xerez) i d'Adri Cuevas (Córdoba). El tercer en discòrdia, darrer en arribar, ha estat el 'Piojo' Hernández, migcampista salmantí que aquesta primera volta ha defensat els colors del Huesca a #2bg2. Les baixes, cantades, han estat les de Lucas Viale i Beñat Alemán. Amb ells, també ha rescindit un Rubén Pérez que estava sense fitxa des del passat 1 de setembre.

HURACÁN CF
3 altes / 1 baixa

Iñaki Alonso comptarà amb un planter reforçat per aquesta segona volta.
Finalment Huracán ha destinat els seus esforços en aquest mercat d'hivern a complementar un equip de llarg recorregut, amb mires a la promoció d'ascens i amb ànims de reforçar un fons d'armari clau per arribar amb opcions fins al darrer partit tal com va passar l'any passat. Igual que l'Hospi, Huracán ha decidit comptat de nou amb un vell conegut com Raúl Fabiani, que aportarà experiència i centímetres a l'atac valencià. Al darrere, Álex Cacho reforçarà el lateral dret per tancar una defensa gairebé inexpugnable, mentre que amb la presència de Víctor Armero, Alonso disposarà d'un jugador que pot aportar coses diferents al que hi havia fins ara. Tots aquests moviments han provocat la marxa de David Cubillas al segon filial del Villarreal C.

CE L'HOSPITALET
1 alta / 1 baixa

Lucas Viale torna a somriure.
El just i necessari. Quique Cárcel tenia clar que qualsevol incorporació havia de sumar i no només acumular. Al final, la marxa de Dani Fragoso als Estats Units amb una oferta esportiva i laboral interessant va provocar que l'Hospi li hagués de cercar un recanvi que ha acabat resultant un vell conegut. Tornava Lucas Viale, qui ja va ser durant tres temporades jugador riberenc (106 partits oficials). Com Fragoso, Lucas Viale destaca per la seva polivalència, ja que pot actuar tant a l'eix de la defensa o com a pivot de contenció.

LEVANTE UD B
2 altes / 2 baixes

La sagnia defensiva del filial granota feia previsible que seria la defensa la línia més reforçada en aquest mercat. Dintre de les possibilitats, José Gómez comptarà amb dos elements nous a la rereguarda: Miguel Altares (Puerta Bonita) i Polaco (Atlético Sanluqueño). Deixen l'equip el tercer porter, un Coronado que no havia disputat cap minut i Víctor Armero, que no comptava per a José Gómez i que ha marxat a Huracán.

UE LLAGOSTERA 

El líder és l'únic equip que no ha viscut cap tipus de moviment en aquest mercat d'hivern. Sense altes ni baixes, l'únic canvi en un futur poc immediat podria ser el retorn de Dani Planagumà si es recupera satisfactòriament de la seva greu lesió, tot i que un primer pas pel de Sant Joan les Fonts seria participar amb el filial al grup 1 de Segona Catalana.

LLEIDA ESPORTIU
1 alta

Tot i comptar d'inici amb fitxa del filial de Segona Catalana, sembla probable que Adrià Gallego acabi participant del Primer Equip un cop hagi recuperat el ritme de competició necessari després d'haver superat la seva lesió. És l'única novetat dels lleidatans, amb una plantilla curta a qui de moment han respectat les lesions. Seligrat només ha utilitzat 17 jugadors en 24 jornades, un dels quals (Oriol Esteve) només ha tingut presència testimonial. El dubte resideix en veure si acabarà debutant Amara Konaté un cop, sembla, solucionats els problemes burocràtics que l'han impedit debutar a Segona B.

CD OLÍMPIC
2 altes

Dani Gómez i Toni Vela, presentats per Alemany, secretari tècnic de l'Olímpic
Alemany va anar a per feina i ben aviat va enllestir les dues incorporacions que li permetien les dues fitxes lliures de què disposava l'Olímpic. Calia joventut i s'ha buscat en l'exriberenc Toni Vela, migcampista fins aleshores a l'Écija i en el davanter Dani Gómez, que estava al Coruxo i que ja coneix el grup després del seu pas per l'Orihuela. Tots dos van ser presentats just després del primer partit de l'any a Murta contra l'Ontinyent.

UE OLOT
3 altes / 3 baixes

Matemàtiques senzilles a la Garrotxa, tot i que l'Olot sembli haver perdut opcions en la vessant atacant veient els canvis de jugador. Dues de les baixes semblaven cantades des de feia mesos pel seu baix rendiment: Arnal i Miki Martínez. La tercera baixa, més sorprenent, situava Xavi Ferrón al Figueres com a cedit. L'únic home d'atac que arriba és el jove gironí Kilian Grant, cedit per l'Espanyol. Joventut que també aportarà un Pere Pons inèdit enguany amb el Girona i que competirà amb Abel o Xavi Muñoz en la faceta més destructiva del pivot olotí. Al darrere, experiència amb l'arribada d'Agustín (Racing), que completa una línia defensiva amb diferents matisos i perfils.

ONTINYENT CF
8 altes / 9 baixes

Nino Lema ha acabat fent un Ontinyent a la seva mida.
De llarg, els de la Vall d'Albaida han estat l'equip que més s'ha mogut en aquest mercat hivernal. Tal com va passar a Oriola el curs passat, Nino Lema ha tornat a redissenyar l'equip al seu gust per cercar la permanència. Totes les línies s'han vist modificades, però la plantilla (19 homes + el juvenil Juanjo) sembla un pèl curta per afrontar un tram exigent. Porteria renovada: entren Unai Alba (titular) i Jordán (suplent) i marxen Vicente Flor i Jonathan, que no van rebre un tracte massa curós per part de Lema. Defensa que compta amb les incorporacions d'Abenza (Alcoyano) i Borja (Peña Deportiva). Al mig del camp han arribat Cervera (Écija), Hermosa (sense equip) i Dani Fernández (Alcoyano), mentre que l'única novetat a la zona d'atac és Jaime Jornet (Yeclano Deportivo). L'eldenc substituirà Trujillo, que ha marxat a Barakaldo. Baixes també sorprenents les del capi Raúl Muñoz o la del central Fran Giménez. Alberto Botella, Huertas, Gozalbo i Francesc completen la llista de damnificats per Nino Lema.

4 altes / 5 baixes

La situació dels potablava feia previsible una certa revolució al Sagnier, especialment en una parcel·la ofensiva que s'ha vist notablement augmentada amb l'arribada d'homes com Ramon Borrell (lesionat el primer partit), Moha (cedit per l'Espanyol B després de no tenir minuts a Badalona) i del migcampista creatiu Èric López. També ha arribat Boris, que deixa el Sant Andreu per la manca de minuts. El mateix motiu empenyia Matas a fer el camí invers: el madrileny és una de les cinc baixes d'un equip que també ha obert la porta a Vivó, Oribe, Manu Balda i Álvaro Parra. Tots ells tan trobat equip a Tercera Divisió.

5 altes / 4 baixes

Sorprenentment, els reusencs han estat un dels grans animadors d'aquest mercat hivernal. L'entrada de Joan Oliver com a inversor ha estat clau per l'arribada dels darrers dos fitxatges, els portuguesos Tobias Figueiredo i Alexandre Guedes (Sporting Portugal B). El mal moment de l'equip ha provocat que Sergi Parés hagi buscat solucions a fora per evitar problemes amb la permanència. Aposta clara per l'experiència amb els fitxatges d'un David Medina que l'any passat va pujar a Segona A amb el Tenerife i d'un Jorge Giménez que aportarà pes específic a les bandes després de la seva experiència al Vardar macedoni. Per contra, la lesió del porter suplent Castarnado la suplirà Édgar Badia (Granada B). Marxen Dani Argilaga, Negredo i Borja Abenia, força contrariat amb l'actitud reusenca. A més, també se li ha donat la baixa federativa a Ferran Asensio, lesionat.

3 altes / 4 baixes

Patxi Salinas comptarà amb el contratemps de la marxa de Francis a Llorca.
A banda dels moviments entre clubs, el Sant Andreu ha donat l'alta federativa a Víctor Alonso, lesionat de gravetat durant els darrers mesos. Això ha obligat els quadribarrats a donar de baixa un jugador de més. Llevat de la marxa de Francis Ferrón a la Hoya Lorca (oficialment per temes personals), les baixes de Boris, Adri Ruiz i Aitor Ramírez són d'homes que tampoc gaudien de la confiança de Patxi Salinas, tot i que en el cas de l'extrem eivissenc encara disposés d'alguna oportunitat més que els companys. Canvi de cromos amb el Prat, d'on prové un Antonio Matas que ja s'ha estrenat amb el Sant Andreu. Abans, havia arribat provinent del Constància Albert Mozó, que encara no s'ha fet amb un lloc a l'onze. El darrer dia de mercat arribava Aarón Bueno, que com el seu germà fa uns anys vestirà de quadribarrat; el de Badia es trobava actualment sense equip després de ser l'any passat al Nàstic.

3 altes / 3 baixes

Si d'altres equips han cercat gol, el Mestalla ha preferit renovar la parcel·la defensiva en aquest mercat d'hivern. La voluntat d'abandonar el club de Yeray va provocar que els valencians es fixessin en Álex Sánchez (Badalona) per cobrir la vacant i fer competència a Jaume. Les altres dues baixes són d'homes mancats també de minuts: Juan Delgado marxa cedit al Celta B mentre que el basc Álex Quintanilla torna al grup 2 per defensar els colors del Barakaldo. Per contra, torna Salva Ruiz després d'una cessió poc fructífera a Tenerife, mentre que Nico Estévez comptarà amb el francès Wilfried (Fuenlabrada) per aportar més múscul al mig del camp, especialment si Portu comença a comptar per Pizzi al Primer Equip.

2 altes / 2 baixes

El Villarreal B ha tirat de cessions per suplir les dues marxes que ha tingut, a les quals cal sumar lesions importants com la de Pepe Palau. En aquest sentit, Planagumà comptarà amb la jove promesa mexicana Jonathan Espericueta, que està cedit fins a finals de temporada per Tigres, sense opció a compra. En condicions similars arriba un Jorge Ortí destinat a tenir a Vila-real els minuts que no ha tingut amb el Zaragoza a la Liga Adelante. Ortí comporta un salt de qualitat i experiència respecte a Iván Agudo, que ha marxat a l'Ilicitano. L'altra baixa és la de Toño, qui un cop recuperat de la seva greu lesió torna a marxar cedit a un equip LFP, en aquest cas el Recreativo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada