Etiquetes

21/10/13

Resum de la 9a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 9a jornada

Detalls #2bg3 | 9a jornada

Imatge: Judit Andreu / UE Sant Andreu
Insistim que perquè la recepta del futbol surti bé, un dels ingredients principals és la paciència. I no n’hi ha prou amb qualsevol paciència; cal comprar l’autèntica, la dels fets i no la de les paraules. L’any passat molts vam penjar al Villarreal B l’etiqueta de favorit pel fet de venir del futbol professional. Res més lluny de la realitat, una plantilla jove, poc acostumada als fotuts camps de #2bg3, va passar pena lluny del Mini Estadi tot i fer-se forta a casa. Amb tot, meritòria 8a plaça, dinàmica de creixement i amb pólvora a l’atac. Ingredients que s’han mantingut enguany, amb Lluís Planagumà com a mestre de cerimònies. La diferència: un any més d’experiència a Segona B (a la banqueta i al camp). El 4-1 contra el Sant Andreu no hauria de sorprendre els qui estan habituals a veure el minisubmarí a Miralcamp. Ahir, amb dos jugadors de 16 anys, Nahuel i Adrián Martín, participants del triomf que val, quatre anys i mig després, un liderat. Participants d’un bloc que ahir tenia una mitjana d’edat de 20 anys i 5 mesos i escaig. Mèrit i admiració.

Imatge: Isaac Navarra / UE Llagostera
Força elogis mereix també una Unió Esportiva Llagostera que ha convertit el seu Municipal en un autèntic fortí (mai s’ha dit aquesta frase, eh?). Repòquer de victòries avui amb un 2-1 davant l’Ontinyent edificat amb els gols de Salva Chamorro (tres dianes en tres partits) i Marc Sellarès. Cal remuntar-se a l’any 2008 per trobar una ratxa millor dels llagosterencs com a locals. Aquell any, a cavall de Regional Preferent i Primera Catalana, el Llagostera va guanyar 11 partits consecutius a casa. Bé, a Santa Cristina d’Aro, exili forçós dels blaugranes per les obres al seu Municipal. L’Ontinyent cau a la darrera posició amb només 5 punts. Dues cifres destaquen per poc comunes: els valencians han marcat en tots els desplaçaments però només sumen un punt de quinze possibles; tercer gol de David Verdú en aquesta lliga i, un altre cop, derrota (com a Inca i a Paterna).

Completen la zona de playoff l’Atlètic Balears i l’Elche Ilicitano. Els de Nico López han perdut el seu primer partit de la Lliga al camp del fins avui cuer, el Levante B. El primer gol al campionat ha valgut, també, el primer triomf dels granota aquesta temporada. En un dia d’estrenes, els de José Gómez han deixat la porteria a zero per primer cop aquesta temporada. El mateix passava a Torrellano, tercer escenari que acull un partit de local de l’Ilicitano. Allà, Craviotto només ha hagut de recollir la pilota del fons de la xarxa durant l’escalfament. Després, ni tan sols Cristian Herrera ha pogut trencar el 0-0 inicial, l’únic empat d’una jornada en què 9 dels 10 equips locals han guanyat els seus partits.

Imatge: Fede Agripa
Un d’ells ha estat el Badalona. Per fi. A la novena ha anat la vençuda, i és que el client, l’Alcoyano, era històricament propici. Gols d’Abraham i Enric Gallego per confirmar que si als alcoians els oferissin no viatjar a un camp de #2bg3 aquest seria el del Centenari: 6 derrotes en 9 visites; només un triomf. Els de David Porras només han sumat un punt dels darrers 9 possibles i ja fa 303 minuts que no fan cap gol en partit oficial. Tot i el triomf, els escapulats romanen en zona de perill i deixen l’Hospitalet com l’únic conjunt que encara no coneix la victòria (sí, sobre el terreny de joc).

Agafa aire el Badalona i el perd un Prat que enllaça ja 6 jornades sense conèixer la victòria. Els potablava han caigut derrotats per 2-1 al camp d’un Lleida Esportiu que s’ha avançat amb dos gols gairebé consecutius de Jaime Mata, que ja en duu 7. El madrileny només havia fet 1 doblet en els 22 partits en què havia sucat a Segona B; aquesta temporada ja n’ha fet 3 en els quatre partits on ha marcat. El gol del Prat, obra de José Kante que ha marcat tres dels 6 gols que duen els d’Agustín Vacas aquesta temporada. El Prat no ocupava plaça de descens des del 29 d’agost de 2010, després de caure per 2-0 al camp de l’Ascó, a Tercera Divisió (1a jornada).

Imatge: Nàstic de Tarragona
Els dos equips tarragonins segueixen en dinàmica positiva. 15 punts pel Nàstic i 14 pel Reus, que han derrotat el Mestalla (2-1) i l’Olímpic (3-1), respectivament. Tots dos acumulen 5 jornades sense conèixer la derrota (9 de 15 pels grana i 13 de 15 pels reusencs). En ratxa està també David Agudo: el davanter extremeny del Reus ja suma 5 gols després d’haver-ne marcat 4 en les últimes 5 jornades. Per la seva banda, com ens feia veure el company de Xàtiva Pablo Orts, Francis ha rebut ja 15 gols aquesta temporada, els mateixos que va encaixar la passada temporada en els 34 partits que va disputar el porter malagueny de l’Olímpic. Per cert: 34è gol d’Hiroshi a Segona B (14è a #2bg3). L’ex del Sevilla és el primer i únic golejador nipó a la història del futbol de bronze. I el rècord trigarà a trencar-se…

Imatge: Sergio Sanz
Per tancar, dues victòries locals més. L’estratègia donava a Huracán el tercer triomf consecutiu; Javi Navarro ha estat el botxí d’un Espanyol B que suma tantes derrotes a domicili com partits hi ha jugat. Cinquè cop a la història que els de Manises enllacen tres o més victòries consecutives. La ratxa segueix: són 33 partits entre Lliga i playoffs d’imbatibilitat d’Huracán a casa. Un fortí que també vol construir un Constància que ha derrotat l’Olot per 2-1 tot i el sisè gol de Coro a la Lliga (un menys que tot l’Hospi). Però els garrotxins no acaben de tocar la tecla lluny del seu estadi. Un punt dels darrers 9 han sumat els d’Edu Vílchez, mentre el Constància fuig del descens amb el segon triomf seguit a casa, la segona diana de Mateu Ferrer i l’estrena golejadora de David Karg amb els inquers.

Villarreal B 4-1 Sant Andreu
Juanto 14', 31'; Edison Flores 16', Cámara 51' / Quim Araujo 38'
Levante B 1-0 Atlètic Balears
Galán 38'
Constància 2-1 Olot
Mateu Ferrer 12', David Karg 74' / Corominas 51'
Huracán 1-0 Espanyol B
Javi Navarro 9'
Ilicitano 0-0 l'Hospitalet
Llagostera 2-1 Ontinyent
Salva Chamorro 35', Sellarès 44' / David Verdú 53'
Reus 3-1 Olímpic
David Agudo 48', Masqué 50', Quesada 69' / Marenyà 81'
Nàstic 2-1 Mestalla
Aleix Coch 12', Lago Junior 78' / Hiroshi 54'
Badalona 2-0 Alcoyano
Abraham 17', Enric Gallego 90'
Lleida Esportiu 2-1 Prat 
Mata 43'penal, 45' / Kante 69'

Classificació #2bg3 | 9a jornada


Propera jornada #2bg3 | Horaris 10a jornada

Dissabte, 26 d'octubre
16:00 Sant Andreu-Huracán
18:00 Mestalla-Reus

Diumenge, 27 d'octubre
10:30 Atlètic Balears-Ilicitano
12:00 Espanyol B-Lleida Esportiu
12:00 L'HOSPITALET-VILLARREAL B
12:00 Prat-Constància
16:30 Olímpic-Llagostera
17:00 Alcoyano-Nàstic

17:00 Olot-Badalona
18:00 Ontinyent-Levante B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada