Etiquetes

22/10/13

Manises: el fortí d'Espanya

- El triomf per 1-0 sobre l'Espanyol B allarga a 33 els partits que duu Huracán sense perdre a casa.

- Els valencians són l'equip del futbol nacional que més temps fa que no perden com a locals. 

Ganar, ganar y ganar y ganar y volver a ganar…”. Mítica frase del també mític Luís Aragonés quan dirigia l’Atlético de Madrid. Al futbol també se sol dir que quan no pots guanyar és important no perdre; una “perogrullada”, que diríem en castellà, però una evidència lògica d’altra banda. També se sol dir queuna bona temporada passa per fer-se fort jugant com a local, fer del propi camp un autèntic fortí. Guanyar a casa i sumar fora, la clau per ser el més amunt possible, per créixer esportivament. I això és el que ha fet Huracán, gairebé, des de la seva creació: han convertit Manises, el seu Vicent Martínez Català, en una fortalesa inexpugnable des del mes de març de 2012, més d’un any i mig sense perdre-hi cap partit en Lliga. Encara més: sense haver-hi perdut cap partit disputat a 90 minuts. I és que Manises és, poca conya, el fortí del futbol espanyol.

Genís marca el 0-2 per als blaus. Imatge: Golsmedia.com
11 de març de 2012. Matí de futbol a Manises que començava malament quan el balear Iván González González expulsava l’huracà Omar Sampedro als 7 minuts de partit per “donar una puntada a un contrari amb la pilota en joc però sense ser a la distància de jugar-lo”. L’Huracán de Nico Estévez es quedava amb 10 i el Lleida Esportiu d’Emili Vicente veia expèdit el camí per seguir somiant amb el playoff. L’actual jugador de l’Ascó, Genís Soldevilla sentenciava l’encontre amb un doblet, un partit que acabaria com el rosari de l’aurora amb David Fas deixant l’equip amb 9 i Estévez i dos dels seus ajudants també fossin expulsats. La sensació d’impotència que van patir els valencians va ser el punt d’inici d’una ratxa que a dia d’avui s’allarga fins als 33 partits. 33 partits entre Lliga de Segona B i fases d’ascens en què Huracán, amb Nico Estévez i amb Iñaki Alonso de tècnics, amb els germans Hernández capitanejant el vaixell huracà, no han conegut la derrota al seu fortí de Manises.

El Bernabéu, l'últim fortí caigut
Huracán arrencava la fase d’ascens a la Lliga Adelante com a quart equip del futbol nacional que més temps feia que no perdia com a local. El Figueres, el Real Madrid i l’Haro Deportivo el superaven en temps i partits, però els riojans serien els primers a cedir amb la seva derrota al playoff d’ascens a Segona B davant el Sariñena (0-1). Quedaven només dos obstacles per superar, i seria el Figueres el primer en caure derrotat a Vilatenim: l’equip que ara dirigeix Xavi Punsí no perdia a casa des del 13 de novembre de 2011 (vs Mollet) i en la primera jornada d’aquest campionat veia com el Palamós s’enduia el derbi empordanès per 1-3. Només el Madrid superava Huracán fins que el 28 de setembre, l’hispanobrasiler Diego Costa feia saltar la banca al Bernabéu: l’Atleti guanyava el derbi madrileny per antonomàsia i el Real Madrid queia a casa un any i nou mesos després. Des d’aleshores, Huracán és l’equip espanyol, fins a Tercera Divisió, que més temps porta invicte com a local.

Només un equip ha estat capaç de guanyar a Manises en partit oficial. L’any passat, el Deportivo Alavés va barrar a Huracán el passi als 1/16 de final de la Copa del Rei amb un gol de Borja Viguera a la pròrroga (1-2); havien calgut 120 minuts i una competició aliena al Campionat de Lliga per profanar Manises. I és que amb els 5 partits que l’equip d’Iñaki Alonso ha disputat enguany a casa (3 victòries i 2 empats), ja són 33 els partits que dura la ratxa d’imbatibilitat d’Huracán al Vicent Martínez Català, una ratxa que començava el 21 de març de 2012 amb un empat sense gols davant el Llagostera. Des d’aleshores, 20 victòries i 13 empats són els resultats que ha aconseguit Huracán davant la seva afició.

Curiositats del fortí de Manises
Huracán buscarà allargar la ratxa a 34 partits el proper dimecres 30 d’octubre amb motiu de la visita... del Centre d’Esports l’Hospitalet. Els riberencs encara no han guanyat a Manises, però és un dels únics 3 equips que ha marcat sempre que ha visitat el camp d’Huracán juntament amb l’Orihuela i el Mallorca B.

Curiosament, a l’Hospi hi haurà Enrique Carreño, l’any passat davanter d’Huracán i que amb 7 gols, és el jugador que més gols ha marcat al camp d’Huracán durant aquesta ratxa d’imbatibilitat (amb 6 hi ha David Fas, Raúl Fabiani i Capdevila).

Osado i Cirio, els dos jugadors de l'Hospi que han 'sucat' a Manises.
L’Hospi buscarà, doncs, ser el cinquè equip capaç de guanyar a Manises; fins ara només ho han aconseguit el Manacor, el Mallorca B, l’Orihuela i el Lleida Esportiu. Tres d’ells són ara a Tercera, cas d’un Orihuela que és l’únic equip capaç de marcar més d’un gol (en va fer tres).

Dos són els guarismes més repetits, tots ells en 7 ocasions: l’empat sense gols (0-0) i el triomf d’Huracán per la mínima (1-0).

Huracán només ha aconseguit marcar més de 4 gols en dues ocasions: 4-3 vs Orihuela (2012-2013) i 4-0 vs Ilicitano (2013-2014). Evidentment, la golejada contra els il·licitans és el triomf més ampli d’Huracán en tota la seva història com a local.

Només tres jugadors han estat capaços de fer dos gols en un mateix partit a Manises: són Mara (Orihuela 2012-13), Genís (Lleida Esportiu 2011-12) i David Fas, que va aconseguir dos doblets defensant la samarreta d’Huracán contra el Mestalla (2011-12) i el Binissalem (2012-13).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada