Etiquetes

30/8/13

Un clàssic | CE l'Hospitalet - CD Alcoyano (dissabte, 19:00 hores)


D'ençà que tots dos aconseguissin l'ascens a Segona B el juny de 2005, les trajectòries d'Alcoyano i l'Hospitalet han tingut força punts en comú: aventures exitoses a la Copa del Rei, temporades discretes, cursos en playoff i decepcions en la fase d'ascens. Fins i tot, l'any passat, l'Eibar va creuar-se al camí de tots dos equips per impedir-los l'ascens a la Lliga Adelante. Penes del passat que demà buscaran deixar encara més enrere; partit d'alçada a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet entre dos equips que buscaran, també enguany, tornar a ser a dalt de la taula. Un partit entre dos equips que, a dia d'avui, van guanyar el seu primer partit per 3-0 (l'un al camp i l'altre als despatxos) i demà buscaran ocupar el liderat momentani a l'espera del que faci diumenge l'Ilicitano contra el Constància. Torna el futbol oficial a l'Estadi.

L'Alcoyano
Si l’haguéssim de comparar a algun club professional, l’Alcoyano recorda en detalls al València. És aquell equip que sense tenir probablement la millor plantilla de la Lliga, sempre és a dalt. Té aquella habilitat per sobreviure a crítiques internes, sovint més destructives que les externes, i de regenerar-se sense saber massa bé com per tal d’aconseguir el seu objectiu. A vegades, fins i tot, aconsegueix l’ascens tal com va passar fa tres temporades (qui ens ho havia de dir vista la segona volta que van fer els alacantins). Però és un club amb solera i amb una màgia especial que el fa ser oportú i encertat en el moment precís. L’any passat, després de tornar a recórrer a Porras (de qui van prescindir a la Lliga Adelante), la cosa no va acabar bé frenats, in extremis, per l’Eibar a la primera eliminatòria del playoff d’ascens. El futbol professional crida massa per una afició àvida de canvis i amb ganes de recuperar antigues batalles futbolístiques. Per tant, com en el cas del Nàstic, fallar és la paraula prohibida en un Alcoyano que renova Porras però que després de molts anys deixa de tenir Toni Torres a la direcció esportiva.

Imatge: Judit Andreu / UE Sant Andreu
I com Juan Palomo, David Porras farà les tasques de Torres. Com en d’altres clubs, renovació a fons en un Alcoyano que ha perdut el seu jugador franquícia, un Javi Lara que ha marxat a la Ponferradina. Continuen 8 membres de la plantilla de l’any passat, tot i que Bouba (el meta guineà arrencarà la lliga com a titular davant la lesió de Rangel) i Lolo Ivars no van ser ni molt menys habituals per Garitano ni per Porras. Però de nou, l’Alcoyano ha sabut moure’s pel mercat i enguany s’ha fixat especialment en el grup 4 de Segona B, d’on arriben fins a 5 jugadors (Mario Ramón, Navarro, Bello, Calderón i Adrián Gallardo). No serà sorpresa, perquè a Xàtiva ja va demostrar que pot fer carrera en això del futbol, però el castellonenc Carles Salvador apunta a convertir-se en el far del joc de creació d’un Alcoyano que comptarà amb un referent atacant de luxe com és el grancanari Rayco (Mirandés). I si volem experiència, trobarem Javi Selvas, Óscar López, César Remón o el nouvingut Javi Rubio. Bona teca per fer un bon àpat.

La baixa més destacada amb què compta David Porras en aquest inici de campionat (no només de cara a demà) és la del porter David Rangel, que pateix un trencament de fibres i encara en té per unes 4-5 setmanes. El seu substitut sota pals serà el guineà Bouba, fet que obligarà Porras a convocar de nou Jero, porter de base de l'Alcoyano. Un Alcoyano que viatjarà l'Hospitalet sense el seu darrer fitxatge, el davanter Pedro Conde. Tampoc hi haurà el capità Dani Fernández, el jove Mikel Uriarte ni el central Javi Selvas, amb grip. La novetat pels alcoians, que aquesta setmana s'ha exercitat sobre gespa artificial al camp de la Llometa de Muro d'Alcoi, serà l'entrada a la llista d'Antonio Bello, que es va perdre el debut contra el Sant Andreu per sanció. 

L'Hospitalet
Com per art de màgia, el que semblava totalment perdut al minut 46 de la segona part es pot convertir en una golejada. Més enllà del recurs que l'Hospi presentava dilluns per alineació indeguda del Mestalla, recurs acceptat pel Jutge de Competició de la RFEF, el cert és que l'Hospitalet va aconseguir salvar un bon punt en un terreny de joc complicat, tot i que l'equip segueix mostrant algunes mancances pròpies d'un conjunt que compta amb tantes i tantes novetats, especialment en la parcel·la atacant. L'equip ha preparat el duel contra l'Alcoyano al llarg de tota la setmana conscient que al davant hi haurà un equip que també està en procés de formació però que compta amb un plus d'experiència que obligarà els riberencs a competir al màxim per treure endavant el partit.

Martín Posse podria introduir demà alguna novetat a l'onze inicial que presentarà davant l'Alcoyano, sobretot tenint en compte que l'Alcoyano apostarà per la contenció amb l'ànim de minimitzar el potencial ofensiu de l'Hospi. En aquest sentit, Posse podria comptar en principi amb el concurs d'Aridai, després que l'extrem grancanari sembli haver deixat enrere els problemes físics que l'han impedit debutar amb l'Hospitalet a dia d'avui. Una altra de les novetats a l'onze inicial podria ser l'entrada de Kabiru Akinsola; Bebo, autor del 2-2 futbolístic dissabte a Paterna, no va ser de la partida d'inici, però demà podria tenir l'alternativa de Posse en detriment de Pirulo. 

Precedents
La de demà serà ja la setzena visita del Club Deportivo Alcoyano a la nostra ciutat, d'ençà que la primavera del 1963 hi debutés en partit de play-off d'ascens a Segona A. L'Hospi, aleshores, va guanyar per 4-1 i va encarrilar la seva classificació per la darrera eliminatòria davant del Jaén. En total, han estat 15 enfrontaments en el que ja és un clàssic del grup 3 de Segona B. Bons números per l'Hospi, que s'ha imposat en 9 d'aquests 14 precedents, la resta, 5 empats i només un triomf de l'Alcoyano. Va ser la temporada 2005-2006 en un partit marcat pel fred i el fort vent i el gol de Raúl Salas, que dues temporades després fitxaria per l'Hospi. 29 gols de l'Hospitalet per 10 de l'Alcoyano. Els darrers precedents ens condueixen a la passada temporada (la 2012-2013), amb un autèntic partidàs de l'Hospi de Miguel Álvarez que va acabar amb un contundent 3-0 gràcies als gols d'Aday, Bacari i Julio Rico (mira'ls aquí). La temporada 2010-2011, també amb Miguel Álvarez a la banqueta, va acabar amb 2-0 favorable a l'Hospi; gols de Jordi Martínez i de Cristian Lobato que podeu recordar aquí.

 
CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CD ALCOYANO
Dissabte, 31 d'agost - 19:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 2 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B 

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Senent, Pol, David Haro, Provencio, Akinsola i Carreño. 

Possible onze del CD Alcoyano: Bouba, Abenza, Mario Ramón, Navarro, Óscar López, César Remón, Javi Rubio, Carles Salvador, Bello, Rayco i Adrián Gallardo.

Àrbitre: Christian Gadella Kamstra (Tenerife).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada