24/8/13

Punt d'èxtasi | València Mestalla 2-2 CE l'Hospitalet

Galeria d'imatges | A vegades sembla que les primeres jornades de Lliga són per anar escalfant motors, que l'emoció no és la mateixa i que els punts, tot i valdre el mateix que a la resta del campionat, no són tan "importants". Ni de conya: el bót que hem fet alguns per celebrar el miraculós gol d'Akinsola al minut 94, una diana que servia per salvar un punt a l'Antonio Puchades de Paterna, serveix per il·lustrar que en això del futbol, els gols i els punts són sempre valuosos. I que l'emoció sempre és a l'ordre del dia. Com ho ha estat el futbol i les imprecisions en un partit obert i bonic, amb dos equips que tenen nivell per ser amunt però que han de millorar la defensa per no passar pena. Amb tot, l'Hospi surt vencedor moral d'aquest partit: aixecar un 2-0 amb un equip pràcticament nou de trinca no és fàcil; Posse ha tret endavant el seu debut al capdavant de l'Hospi, però hi ha feina per davant.

Una de les sorpreses d'inici era la presència d'Akinsola a la banqueta. Al camp, linia defensiva i de mig del camp prevista, amb Haro i Pirulo a les ales i Carreño com a referència a dalt. Ben aviat l'Hospi ha demostrat que vol ser un equip ambiciós i atrevit, ja que els de Posse han pogut obrir el marcador en dues ocasions abans que el Mestalla despertés. Primer, mitjançant un xut creuat de Carreño que es perdia fora per poc (4') i després, David Haro no sabia aprofitar una badada de la rereguarda che amb un xut que també marxava fregant el pal esquerre de la meta de Jaume (13'). Aleshores, el Mestalla ja havia fet una passa endavant i arran d'una falta picada ràpidament per Portu, Àlex Cortell disposaria d'una gran ocasió amb una rematada a boca de canó que s'estavellava directament al travesser de la porteria de Carlos Craviotto (17').

Amb el pas dels minuts, l'Hospi aniria perdent claredat en l'aspecte ofensiu; Carreño seria l'últim a crear perill sobre la porteria valencianista, però en aquesta ocasió trobaria la intervenció de Jaume per enviar la bola a córner (27'). A partir d'aquí, seria l'equip de Nico Estévez qui prendria el control del partit. Avisava el filial en una jugada embolicada dins l'àrea riberenca, amb dues o tres rematades que treia la defensa de l'Hospi i amb una reclamació de penal per hipotètiques mans de Valentín dins l'àrea (31'). Menys efectiva estaria la defensa riberenca en la següent acció de perill: córner picat pel Mestalla en banda dreta i rematada a plaer de Chumbi per obrir la llauna i fer el primer gol de la temporada a  #2bg3 (36').  L'Hospi marxava al descans per sota al marcador, però el pitjor (i el millor també), encara havia d'arribar.

El pitjor, de llarg, l'inici del segon temps. Amb prou feines havien transcorregut 30 segons de la represa quan Roberto Ibáñez controlava l'esfèrica al vèrtex dret de l'àrea visitant i etzibava un xut que batia Craviotto (46'). Pintaven bastos per l'Hospi, que perdia 2-0 i no donava sensació de reacció. A mesura que l'Hospi s'anava carregant de grogues, els riberencs s'apropaven a la porteria rival. Carreño feia mistos en una rematada que havia de ser franca per anar a porta (51'). Sis minuts després, Gayá iniciaria la remuntada riberenca desviant al fons de la xarxa un xut de Valentín, que havia rebut l'assistència de Provencio (57'). L'Hospitalet va viure bons minuts posteriors al 2-1, però el cert és que amb el partit obert, hauria pogut caure el tercer gol local.

I no va ser per manca d'ocasions: Gayá rematava amb l'exterior quan ho tenia tot per marcar (63'). Tampoc tindria sort Manu Molina amb un llançament de falta que marxava a córner (71'). Aleshores, Posse ja havia fet entrar Akinsola, que ja sobre el camp veuria volia Craviotto per enviar a córner un (gairebé) magistral llançament de falta de Cifo (86'). L'Hospi ho intentava sense gaire profunditat: pilotes penjades i sense rematada. Ja amb Fragoso i Mousa sobre la gespa, els de Posse tindrien una darrera acció amb un servei de cantonada que botaria Provencio, pentinaria Viale al punt de penal i Bebo Akinsola, al segon pal, enviava al fons de la xarxa per dur l'alegria a l'expedició riberenca (94').

VALÈNCIA MESTALLA: Jaume, Mario Marín, Gayá, Quintanilla, Carlos Delgado, Portu (Cifo, 83'), Cortell (Mario Arques, 70'), Manu Molina, Hiroshi, Chumbi i Robert (Leuko, 78').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín (Mousa, 88'), Viale, Moyano, Pau (Fragoso, 84'), David Haro (Bebo, 70'), Pol, Carreño, Provencio i Pirulo.

Gols: 1-0 Chumbi (36'); 2-0 Robert (46'); 2-1 Gayá (57', pp); 2-2 Bebo (94').

Àrbitre: Navarro Fuentes (Múrcia). Ha amonestat els locals Gayá (29'), Chumbi (84') i el visitant Senent (34'), Provencio (54'), Viale (56'), Valentín (63'), Pirulo (78') i Moyano (85').

Incidències: partit de la primera jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Antonio Puchades de Paterna davant d'uns 900 espectadors. Tarda assolellada i de calor a terres valencianes. A l'Hospi, Manel i Álex Sánchez han completat la convocatòria. Al Mestalla ho han fet Yeray i Ayala.