Etiquetes

28/10/15

L'intocable Iván Guzmán

Ja durant tota la pretemporada Martí Cifuentes va deixar ben clara una de les seves prioritats: repartir minuts. Només en la darrera setmana, i especialment en el compromís contra el Cornellà, el tècnic riberenc va mirar d'augmentar minuts en alguns jugadors per tal d'arribar el millor possible al debut de Lliga. Aquesta dinàmica de repartiment d'oportunitats ha tingut continuïtat a la Lliga, en part per les lesions i les sancions, però també per la filosofia de l'entrenador vallesà. És per això que no sorprèn que després de 10 jornades de Lliga (tampoc en són tantes), cap futbolista del Primer Equip hagi disputat tots els minuts en joc, que només tres hagin actuat en tots i cadascun d'aquests 10 partits i que nomes un jugador, Iván Guzmán, hagi estat titular en tots aquests encontres. El barceloní està sent un dels homes més destacats en aquets tram inicial de Lliga: més enllà dels dos gols que ha marcat, l'afició ja l'ha marcat com un dels seus favorits arran de la seva actuació als partits contra el Barcelona B o l'Atlètic Balears. La seva velocitat i capacitat de desbordar són un dels arguments ofensius de més pes en aquest Hospi 2015-2016.

Amb 818 minuts de joc, l'ex del Sant Andreu és el futbolista més utilitzat per Cifuentes a la Lliga. Sempre com a titular, també es dóna la circumstància que Guzmán es el jugador més substituït, ja que en fins a sis ocasions ha acabat el partit a la banqueta. Diumenge a Elda, l'extrem riberenc es convertia en l'únic futbolista que seria titular en tots els partits arran de la suplència de Raúl Torres, que havia sortit d'inici en les nou jornades anteriors. De fet, els 767 minuts de joc de l'ex del Badalona el converteixen en el segon futbolista amb més minuts de la plantilla riberenca, seguit d'un Aleix Coch que amb 726 minuts i tot i haver-se perdut un partit per acumulació d'amonestacions, completa aquest podi fictici. Hi ha, però, un tercer jugador que també ha tingut minuts en cadascuna d'aquestes primeres jornades: David Medina. El maresmenc, que va arribar aquest estiu procedent del Sestao, ha actuat com una mena de comodí per a Cifuentes, tot actuant com a pivot defensiu però també a l'eix de la defensa quan la situació ho ha motivat. Medina ha estat titular en vuit partits i només va partir d'inici com a suplent al Miniestadi i a casa contra el Badalona.

I és que l'Hospi és un dels tres equips a #2bg3 que no compta amb cap futbolista incombustible. L'acompanyen dos filials valencians, Valencia Mestalla i Atlético Levante. És habitual que els filials siguin els equips que més reparteixin els minuts entre els seus futbolistes; Espanyol B, Pobla de Mafumet i Villarreal B només mantenen el porter amb els 900 minuts de joc possibles disputats, mentre que el Barcelona B és l'excepció a aquest fet habitual i, a banda del meta Ortolà, també té Tarín i Dongou amb tots els minuts de joc disputats. En total, 28 homes han disputat tots els minuts de joc aquest curs a Segona B, si bé només 15 són jugadors de camp i dos d'aquests, Mendoza i Juanje Torrejón, es perdran el partit d'aquest cap de setmana per acumulació d'amonestacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada