4/10/15

Detallistes | CE l'Hospitalet 3-1 Atlètic Balears

-> L'Hospi suma el seu tercer triomf del curs de forma brillant i derrota un equipàs com l'Atlètic Balears (3-1).
-> L'encert, decisiu en un segon temps on l'entrada de Ruibal ha desnivellat la balança del cantó riberencs.
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, entrenador de l'Hospi
-> RODA DE PREMSA de Gustavo Siviero, tècnic de l'Atlètic.
-> GALERIA DE FOTOS de l'Hospi 3-1 Atlètic.

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Dani Fernández, Bigas, Savall, Medina, Raúl Torres, Muñoz, Guzmán (Javi Pérez, 87'), Èric Via (Carreras, 78'), Puerto i Collado (Ruibal, 61').

ATLÈTIC BALEARS: Pliquett, Wiemann, Biel Guasp, Prieto, Juanjo, Carles Marc (Thilo, 70'), Jaime (Malik, 87'), Fullana (Rodri, 82'), Jurado, Casares i Chando.

Gols: 1-0 Guzmán (5'); 1-1 Jaime (35'); 2-1 Raúl Torres (67', penal); 3-1 Ruibal (82').

Àrbitre: Alexander González González (Tenerife). Ha amonestat els locals Dani Fernández, Collado, Miki Muñoz i Ruibal i els visitants Carles Marc, Fullana, Juanjo Nieto i Thilo.

Incidències: partit corresponent a la jornada 7 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí ennuvolat. A l'Hospi, Castell i Andrés han completat la convocatòria; a l'Atlètic ho han fet Esteban i Vicenç.

És cert que en una relació el llarg termini té la seva importància, però que seria d'una relació sense aquells detalls, petits, que acaben dibuixant una bonica història d'amor. Perquè a l'amor, i al futbol, cal vèncer però també convèncer i avui l'Hospi ha trobat el punt mig per lligar-se la seva parròquia, una mica descontenta després de la rebolcada de diumenge a Sabadell. I ho ha fet davant d'un rival d'alçada, guapo, alt (sobretot el seu porter, Pliquett, que a les cavalcades deu arrassar agafant caramels), davant d'un Atlètic Balears que ha tingut mitja hora de gran futbol i de millors ocasions però que ha deixat escapar el seu moment. I aquí és on l'Hospi ha sabut ser. I ser-hi. Ha colpejat al minut 5 i, a la represa, s'ha tornat a avançar quan les coses pintaven dubtoses. Després, el de (gairebé) sempre, Aitor Ruibal, s'ha tornat a vestir de matador per sentenciar el cotarro i destarotar els balearicos, que han acabat capcots vist el poder resolutiu d'un Hospi que agafa distància amb el descens.

Les nombroses baixes que presentava l'Hospi han forçat Cifuentes a introduir modificacions. Medina i Savall han ocupat l'eix de la defensa, Raúl Torres i Miki Muñoz han compartit el doble pivot i Xavi Puerto, Via i Collado han estat titulars en detriment de Carreras i Ruibal, avui suplents. I tal com ha començat el partit, semblava que l'aposta sortia bé: minut 5, passada en profunditat de Raúl Torres a Guzmán, que guanya l'esquena al seu marcador, que es planta sol davant Pliquett i resol perfectament per anotar l'1-0 (5'). El partit pintava excel·lent per l'Hospi, que protagonitzava, novament, un inici brillant. El futur, però, s'enfosquiria a mesura que l'Atlètic guanyava presència en territori contrari, especialment per mitjà d'un Juanjo Nieto especialment incisiu a la banda dreta. El primer avís ha arribat abans de la mitja hora de partit i en una doble rematada al pal, primer de Jaime i després, a boca de canó, de Casares (28'). Increïblement la pilota no entrava, com desgraciadament sí faria set minuts després en una gran centrada de Juanjo Nieto que Jaime Hernández, amb el cap, enviava al fons de la xarxa riberenca (35'). La inèrcia havia acabat premiant un Atlètic que acabaria el primer temps com a clar dominador del matx.

Una dinàmica que canviaria amb l'inici del segon acte i gràcies a dues accions gairebé consecutives de l'Hospi: primer Guzmán enverinava una centrada sense aparent perill i forçava Pliquett a posar la mà (46') i un minut després Collado rematava amb el cap massa desviat (47'). L'Atlètic, però, recuperaria terreny i primer mitjançant Javi Casares (54') i després en una centrada de Biel Guasp que es passejava per tota l'àrea sense que ningú rematés (61'). Seria en aquest moment quan canviaria el partit, tot coincidint amb l'entrada al camp d'Aitor Ruibal. L'avui '16' riberenca faria estralls en la defensa balearica començant per la seva presència en l'acció del penal comès sobre Èric Via (66'). Raúl Torres seria l'encarregat d'executar i transformar un penal que posava l'Hospi novament per davant (67'). A partir d'aquí els balears mirarien de cremar les seves naus amb l'entrada de Rodri i de Thilo; seria l'holandès, de fet, qui tindria la millor opció en un xut que salvava Aulestia de forma miraculosa i que, com diu el tòpic, faria passar el partit del possible 2-2 al 3-1 definitiu, obra d'Aitor Ruibal, en rematar a plaer una bona centrada de Xavi Puerto (82'). El 3-1 sentenciaria el partit i, de fet, els riscos al darrere dels de Siviero han generat força contracops que els riberencs no han sabut aprofitar. Hagués estat la cirereta.