Etiquetes

12/10/15

#2BG3 | Xifres i lletres - J8

12.445 espectadors. O la millor assistència acumulada en una jornada aquesta temporada. Les bones entrades a Sabadell i a Elda (superant les 2.000 persones) van contribuir a convertir aquesta vuitena jornada de Lliga en la més popular del curs, tot superant per 22 espectadors la xifra de la J2. Murta va registrar la pitjor entrada amb 575 espectadors a l'Olímpic 0-3 Cornellà, però Huracán, Reus, Barcelona B o Eldense van veure com milloraven les seves entrades respecte dels seus darrers compromisos a casa. En canvi, curiosament, la Nova Creu Alta va registrar la pitjor de les quatre entrades del curs amb 2.123 espectadors, 30 menys que en el primer duel a casa contra l'Olímpic.

2 punts de 24 possibles. El Llosetense és cuer i ja té la primera referència de possible salvació després de perdre a Lleida per un contundent 5-0. Els del Raiguer encara no han guanyat cap partit en la seva estrena a Segona B i tan sols han estat capaços d'esgarrapar dos empats com a locals, on han perdut dos partits més per la mínima. Fora de casa, en canvi, els de Nico López encara no han puntuat, han encaixat 11 dianes i només han pogut marcar al camp de l'Alcoyano. Tot plegat, més enllà que aquesta situació no sobti del tot pel projecte modest que representen els llosetins, el cert és que cal remuntar-se 18 temporades enrere per veure un inici de Lliga pitjor que els dels mallorquins a Segona B. Aquell any l'Andorra va plantar-se a la jornada 8 amb vuit derrotes, dos gols marcats i 21 d'encaixats. Els del Principat, de fet, només van sumar set punts aquell curs i no van guanyar el seu primer (i únic) partit fins la jornada 37. Els dos punts en vuit jornades sí que els van sumar el Gandia 1998-1999 i el Terrassa 2009-2010. Si bé els egarencs van perdre la categoria, els valencians van aconseguir la permanència amb 49 punts de la mà de César Ferrando tot i que el primer triomf no va arribar fins la jornada 11.

3 equips encara no han guanyat. Com dèiem, el Llosetense encara no sap què és guanyar en el seu debut a Segona B, però la seva situació té acompanyants, en aquest cas, ja que l'Olot i el Pobla de Mafumet tampoc no han assaborit cap victòria en aquestes vuit jornades. Els pobletans van sumar a Elda la segona derrota consecutiva i sumen quatre punts en vuit jornades, els mateixos que un Olot que almenys ha aconseguit empatar els últims tres compromisos tot i que té la primera referència de permanència a quatre punts. Difícil trobar una temporada als grups mediterranis de Segona B en què tres equips encara no coneixessin la victòria després de vuit partits; la temporada 1993-1994 i després de la jornada 8 eren el Rubí, amb 3 punts, i la Peña Deportiva, amb 2, els equips que tancaven la classificació sense haver guanyat cap partit. Els vallesans van fer-ho a la jornada 10 i els eivissencs, a la setzena. Tots dos, però, van acabar descendint de categoria juntament amb Cieza, Premià i Manacor.

Feia més de cinc anys que el Barcelona B no enllaçava quatre partits sense rebre gol. Els de Gerard López han aconseguit sortir de les últimes cinc primeres places després de quatre setmanes en zona vermella gràcies a la seva solidesa defensiva. El filial blaugrana n'ha fet prou amb dos gols en quatre partits (el de Maxi a Olot i el d'Aitor ahir contra l'Alcoyano) per sumar vuit dels dotze darrers punts en joc. Com? Doncs a base de solidesa defensiva i porteria a zero: Adrià Ortolà acumula 361 minuts sense haver de recollir la pilota del fons de la seva porteria, just des del polèmic 'gol de Ruibal' (el va fer David Bigas) al Barcelona B 1-3 l'Hospitalet. Quatre partits sense rebre que són gairebé històrics, al Barcelona B. Des de la promoció d'ascens a la Lliga Adelante l'any 2010 que els blaugrana no vivien una situació idèntica. Aleshores i amb Luís Enrique a la banqueta, el filial va deixar la porteria a zero a la segona eliminatòria contra el Jaén (global de 3-0) i en la final contra el Sant Andreu (global d'1-0). Ja a la Lliga regular (jornades 33 a 36) el Barcelona B ja havia deixat la porteria a zero en quatre ocasions consecutives.

19 punts, el millor inici en sis temporades. Des de l'any 2009 que cap equip era capaç d'arribar o superar un inici de Lliga com el que han protagonitzat el Villarreal B i el Cornellà, líder i colíder de #2bg3 amb 6 victòries, 1 empat i 1 derrota després de vuit partits. Groguets i verds superen les xifres de les últimes sis temporades i cal remuntar-se al curs 2009-2010 per trobar números similars. Aquell any l'Ontinyent de Toni Aparicio va plantar-se a la jornada 9 amb set victòries i una única derrota (contra l'Alcoyano, igual que el Villarreal B) i 21 punts al sarró, un més que un Sant Andreu que havia guanyat 6 partits i n'havia empatat dos; els de Natxo González no van perdre fins la jornada 14 a Maó. Tots dos equips van jugar el playoff d'ascens i van quedar-se a les portes del futbol professional en caure a l'última eliminatòria i de forma polèmica contra Alcorcón i Barcelona B, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada