Etiquetes

28/10/15

Els precedents de l'Hospi-Olímpic

Els de la Costera han visitat els riberencs en sis ocasions al llarg de tota la seva història i han tornat a València amb tres derrotes de sis enfrontaments. Després de dues dècades sense creuar els seus destins, l'última jornada del Campionat de Lliga a #2bg3 sempre havia ofert un Hospi-Olímpic: durant dos temporades a l'Estadi i el darrers dos anys, a Murta. Enguany, però, l'Olímpic visitarà l'Estadi el primer dia de novembre. Fa tres anys, consecució del campionat el passat mes de maig. Com l'alegria va per barris (i cada cop l'Hospitalet és més #barridebarcelona), la festa riberenca contrastava amb les llàgrimes de l'Olímpic. Ho repassarem tot seguit. Abans, com sempre, balanç: sis enfrontaments entre l'Hospi i l'Olímpic: dos al vell Municipal i quatre a l'Estadi. Tres victòries de l'Hospitalet, una de l'Olímpic i dos empats amb 9 gols dels riberencs i 4 dels valencians.

Temporada 2014-2015 | CE l'Hospitalet 1-0 CD Olímpic
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia


Temporada 2013-2014 | CE l'Hospitalet 2-0 CD Olímpic
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia 


Temporada 2012-2013 | CE l'Hospitalet 0-0 CD Olímpic
Prèvia | Crònica | Sala Multimèdia


19 de maig de 2013. Aquest dia anirà lligat eternament a la història del Centre d'Esports l'Hospitalet. Aquell diumenge de fa set mesos i un dia, l'Hospi va aconseguir a l'Estadi el seu primer títol de Lliga de Segona Divisió B. En un Estadi mig ple (o mig buit), amb una pluja que havia fet la guitza als que esperàvem una gran entrada per cloure la temporada regular d'un equip de somni. Èpica abans i després del futbol; patiment durant. L'Olímpic va ser millor que els riberencs, massa nerviosos i pressionats per la responsabilitat de tancar el campionat davant la seva afició. Els d'Álvarez en feien prou amb un punt per fer estèril el triomf d'Huracán a Badalona (0-1). Per la seva banda, l'Olímpic havia de guanyar per no haver d'estar pendent al que fessin Alcoyano i Levante B contra Nàstic i Sant Andreu. Ells no van fallar, però sí l'Olímpic: Guirado va fallar un 0-1 cantat al temps de descompte i les llàgrimes van ser patrimoni dels xativins a la graderia, a la gespa, al vestidor i a la sala de premsa, on Toni Aparicio no va poder contenir l'emoció quan tot just responia la primera pregunta per part de la companya de Xàtiva, Maria Beltrán.

Temporada 2011-2012 | CE l'Hospitalet 1-1 CD Olímpic
Prèvia | Crònica


El títol de l'any passat era l'antítesi del que s'havia viscut un any abans. L'Hospi necessitava guanyar i esperar les ensopegades d'Huracán i/o Badalona. Ells no van fallar i nosaltres, sí. Res a fer, doncs. En un partit que resumia de forma fefaent una segona volta més aviat fluixa dels homes de Jordi Vinyals, que només van poder salvar un empat insuficient al temps de descompte, gràcies a un penal que va transformar David Prats. Abans, Guille Andrés havia avançat l'equip de Seligrat. L'any del seu retorn a Segona B, l'Olímpic es va marcar una gran temporada que només les ensopegades davant els equips de la zona baixa (Sporting Mahonés, Manacor, Andorra o Zaragoza B). Aquell diumenge l'Olímpic, que no s'hi jugava res, estava primat per alguns dels rivals de l'Hospi. En una jornada on, tot cal dir-ho, tothom havia primat tothom. Per guanyar, és clar. No dubtéssim pas de l'honestedat del futbol espanyol, tant perseguit ara (per pura enveja) per la Unió Europea. Total, Jordi Vinyals va posar punt i final a la seva segona etapa com a entrenador de l'Hospi i va donar pas a la segona etapa de Miguel Álvarez.

Temporada 1990-1991 | CE l'Hospitalet 4-0 CD Olímpic
Lluís (2), Serrano (2)
Temporada 1989-1990 | CE l'Hospitalet 1-3 CD Olímpic
Lluís / Viki, Carlos, César

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada