Etiquetes

13/10/15

L'Hospi, amb les defenses baixes

Vuit jornades disputades, 10 gols marcats i 13 gols encaixats. La teoria de la manta no acaba de funcionar al Centre d'Esports l'Hospitalet un cop superat el 20% del Campionat de Lliga, vistes unes xifres que deixen els riberencs com a segon equip més golejat del grup 3 de Segona Divisió B, només superat pel cuer, el Llosetense, que ja ha rebut 16 gols en vuit partits. Els dos gols (n'haurien pogut ser més) encaixats a Paterna situen els riberencs en una xifra que feia molt, massa, que no es donava. De fet, feia 20 anys que l'Hospi no rebia aquesta quantitat de gols en un inici de Lliga: la temporada 1995-1996 i amb Josep Maria Nogués com a tècnic els riberencs encaixaven 16 dianes en un inici de Lliga poc brillant amb tres victòries i cinc derrotes i, com en l'actual temporada, amb només un partit amb la porteria a zero. Aquell Hospi va encaixar 13 gols en els primers cinc partits a casa (difícil veure un pitjor inici com a local en tota la història tot i la doble maneta de Reus i Tàrrega l'any 2003) i només va quedar-se sense rebre gol en el partit al vell Municipal davant el Barcelona C (1-0). Des d'aleshores, els riberencs havien arribar a rebre 12 gols en vuit jornades (1996, 1998, 1999, 2000 i 2013) de manera que la marca actual suposa la pitjor en 20 temporades.

També és just dir, en canvi, que els 10 gols que ha marcat l'Hospi en aquestes vuit jornades són la segona millor xifra amb l'equip a Segona B des de la temporada 2001-2002. Les 17 dianes de la temporada 2012-2013 són l'excepció que confirma la regla dels 'tímids' inicis de Lliga dels riberencs a la categoria de bronze. A l'hora de trobar explicacions al rendiment defensiu de l'Hospi caldria separar les dues primeres jornades de les cinc restants, on les baixes en defensa no han estat tan habituals i Cifuentes ha pogut disposar d'una línia defensiva més o menys habitual, amb Guillem Savall i Dani Fernández inamovibles a l'eix de la defensa i al lateral dret, respectivament. També ho han estat Aleix Coch i Óscar Sierra, aquest en menor mesura; tots dos van ser baixa contra l'Atlètic Balears, partit que l'Hospi va guanyar tot i les ocasions clares de gol que van tenir els palmesans. Dissabte a Paterna, tot i estar disponibles pel míster, ni el tarragoní ni el vallesà van sortir d'inici tot i que sí que van acabar el partit. 

El més preocupant de tot plegat no és, però, la xifra de gols encaixats sinó la sensació de perill que habitualment generen els rivals. En aquest capítol, el partit al Miniestadi (1-3) va veure l'Hospi més brillant en l'aspecte defensiu, un Hospi que va aconseguir assecar la producció ofensiva d'un filial amb homes ben perillosos. Sis dies abans ho havia aconseguit davant el Reus Deportiu a l'Estadi, ja que els reusencs amb prou feines van apropar-se a la porteria de Víctor Ibáñez fins l'acció del penal que va transformar Colorado a cinc minuts del final. En canvi, els partits contra el Villarreal B, el Badalona o l'Atlètic a l'Estadi i els partits de Lleida però, especialment, els de Sabadell i Paterna a domicili van deixar la sensació que el millor de tot era no haver perdut per més gols. Bona mostra d'això és l'actuació del meta riberenc Oinatz Aulestia en els darrers partits. Des del seu debut el d'Ondarroa ha estat sempre un dels més destacats de l'equip i amb les seves intervencions ha permès salvar punts contra Barcelona B, Badalona i Atlètic i no rebre derrotes més sagnants davant Sabadell i Valencia Mestalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada