Etiquetes

22/12/13

2-0 i "Feliz Aridai" | CE l'Hospitalet 2-0 CD Olímpic

Galeria d'imatges | Serà Kiko Ramírez o que la plantilla tenia més qualitat de la que indicava el trist inici de Campionat. Serà que Aridai està en un gran estat de forma o que l’arròs amb llamàntol del bar de la Uni és l’energia que cal als futbolistes. Serà que l’Olímpic estava “de bajón” després de tot el circ mediàtic de la Copa o que hi havia ganes per part de l’afició de l’Hospi de cantar el “Don’t Worry Be Happy”. Serà una mica de tot, o una mica de res, però el Centre d’Esports l’Hospitalet ha tancat el 2013 amb la tercera victòria consecutiva, la sisena de l’era Ramírez. Triomf treballat avui davant d’un Olímpic que no ha sorprès en el seu estil però si en l’errada individual que ha acabat per trencar el partit a pocs segons d’arribar al descans. Just quan semblava que els d’Aparicio tenien ben lligat el partit, quan l’Hospi manifestava dificultats per apropar-se a la porteria de Jacobo. El porter d’Almansa (i no pas Francis), ha tingut el dubtós honor de rebre el primer gol dels xativins en 786 minuts de joc a la Lliga. El primer en una primera meitat lluny de Camp Murta. L’honor, això sí, d’encaixar el gol que encetava el segon doblet d’Aridai Cabrera aquest curs. Moment dolç, enorme del petit davanter de las Palmas; moment dolç, enorme, d’un equip que té pàgines en blanc per escriure al llibre de la temporada 2013-2014.

El triomf per 1-3 al Clariano d’Ontinyent bé mereixia un premi. En aquest cas, ben guanyat: la titularitat. Els onze que van començar el partit a la Vall d’Albaida repetien avui d’inici, també en part per la sanció de David Haro. En punta, Carreño repetia inici i tornava a deixar Akinsola a la banqueta, mentre que Iban Salvador entrava a la llista en detriment d’Haro. En una primera part de poc futbol i molt de respecte, l’Olímpic va ser lleugerament superior durant el primer quart d’hora de partit. El joc aeri i l’estratègia (serveis de banda de Mendoza o faltes picades per Rifaterra) eren una de les armes dels valencians, que amb Denís com a home més perillós en banda dreta tractaven de fer mal als riberencs. Seria Jordi Marenyà, però, el primer en provar sort amb un xut des de la frontal que blocava Craviotto (13’). L’Hospi s’aniria espolsant el domini molt a poc a poc i una bona jugada trenada per l’equip riberenc acabaria amb una perillosa centrada d’Aridai que tallava providencialment Jacobo, avui sorprenent porter de l’Olímpic (17’).

L’Hospi acabaria controlant la possessió i l’Olímpic, confiant-ho gairebé tot a la pressió pròpia i les indecisions rivals. La pilota aturada també seria arma riberenca, com ara un servei de falta picat per Canario que es passejava per tota l’àrea petita i es perdia per línia de fons sense que ningú l’encertés a tocar (21’). Més ‘uis’, al compte riberenc, primer en un intent de xilena sense sort de Carreño (32’) i després en una bona jugada i posterior centrada de Pol que ningú rematava a gol (37’). Amb arribada però sense rematada, només una concessió dels visitants podia moure el marcador. I així seria: cessió curta, defectuosa de Marenyà cap a Jacobo, Aridai li roba la cartera al ’10’ de l’Olímpic, sorteja bé la sortida de Jacobo i amb una dosi excessiva de misteri acaba allotjant la bola al fons de la xarxa xativina (45’). 1-0 per marxar feliços al descans després d’un primer acte de mastegar sorra.

No faria canvis l’Olímpic durant al descans, però contràriament al que acostuma a ser habitual Aparicio no trigaria massa a donar entrada a Pifarré i a Nando Ramón. Una segona part que seria més oberta i que permetria lluir-se tots dos porters i veure brillar els pals. Cert és que la defensa riberenca estaria més ràpida que Jordi Marenyà en una acció embolicada d’atac visitant (54’), com cert ha estat que Aridai ha rematat desviat un xut des de la frontal després d’una bona recuperació i acció personal de Valentín (59’). Però sobretot, és ben cert que Pol Llonch ha maleït la seva mala sort davant el gol per segon partit seguit després que el pal escopís el seu xut des d’uns 25 metres (62’). Sort per l’Olímpic aleshores; desgràcia després: en una acció que diferia poc de la de l’1-0, Viale es ‘deixava’ guanyar la posició per Pau Franch, que sol davant Craviotto donava pas a l’aturada del matí a càrrec del meta lleidatà, novament salvador (73’).

Aleshores, ja havia ingressat al camp Iban Salvador, instants abans que Carreño obligués Jacobo a una estirada amb intriga, a un blocatge en dos temps (65’). També abans que Craviotto desviés un xut de Peris des de l’interior de la gran (70’). Ja aleshores el partit s’havia escalfat amb la relació de més odi que amor entre Mendoza, alguns jugadors de l’Hospi i part de l’afició local. També de Kike Alcázar, que li etzibava una puntada a un jugador riberenc que ben bé li hauria pogut costar la segona groga. El partit mantenia la incertesa, però l’Hospi acabaria colpejant i rient, En una bona acció d’atac, Aridai recollia una pilota a la frontal, es feia seu l’espai i deixava anar un xut ras, sec, que sorprenia Jacobo per establir el 2-0 definitiu i imposar la llei de l’Estadi (87’). De nou, sonava l’irònic “Don’t Worry Be Happy” arran de l’anunci de Vodafone que havien fet dies abans els jugadors de l’Olímpic. Després de set partits perduts seguits jugant en 22 de desembre, l’Hospi trencava el malastruc per superar Olímpic i Nàstic a la taula, per dormir a la part alta, per seguir somiant. Bones Festes i feliç Any Nou! 

FITXA TÈCNICA 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso (Manel, 68'), Canario, Pol, Pirulo (Iban Salvador, 60'), Aridai i Carreño (Hammouch, 82'). 

CD OLÍMPIC: Jacobo, Alcázar, Peris, Pepín, Mendoza, Rifaterra, Marenyà (Nando Ramón, 63'), Pablo Revert, Belda (Pifarré, 53'), Denis i Pau Franch (Christian, 73') 

Gols: 1-0 Aridai (45'); 2-0 Aridai (87'). 

Àrbitre: Ángel Hernández Lorenzo (la Rioja). Ha amonestat els locals Moyano (28'), Pol (78') i els visitants Alcázar (6'). 

Incidències: partit corresponent a ls 19a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors. Mitja jornada econòmica solidària a l'Estadi. A l'Hospi, Akinsola i Álex Sánchez han completat la convocatòria; a l'Olímpic ho han fet Francis i Ramón.

2 comentaris:

  1. Enhorabuena a L'Hospi por la Victoria frente a un gran equipo.. Felices fiestas a tod@s..

    ResponElimina
  2. La primera volta del CE L'Hospitalet ha anat de menys a més. Això fa que l'equip deixi un futur il·lusionant. Cristian, gràcies per la feina ben feta. Bones festes i pròsper any 2014

    ResponElimina