Etiquetes

20/12/13

Pinzellades #2bg3 | 19a jornada

El Constància vol tancar bé el 2013
Levante UD B – CE Constància
Dissabte, 16:00 hores | Ciudad Deportiva Levante UD
Sancionats: Gaspar (+5) (CON).

El Constància tancarà el 2013 futbolístic el mateix dia que obrirà el 2014. En dissabte, volem dir. El dia 4 els de Joan Esteva jugaran a Ontinyent, però abans caldrà que tanquin l’any a la mateixa província per rendir visita a un rival directe, un Levante B que vol recuperar el camí del triomf després de quatre derrotes consecutives. Els de José Gómez són el segon pitjor local de la categoria, però l’únic triomf a Bunyol el van aconseguir contra l’altre equip mallorquí del grup: l’Atlètic Balears. 8 dels 14 gols que han encaixat els granotes a casa han arribat en la darrera mitja hora de partit. Per la seva banda, el Constància busca distanciar el Levante B després de dues derrotes seguides a casa; mal client el filial llevantinista, al qual el Constància mai ha aconseguit derrotar a domicili, ni amb l’actual denominació ni quan era l’Atlético Levante. Tres visites, tres derrotes, cap gol anotat i 11 de rebuts.

Huracán CF – Club Gimnàstic
Dissabte, 16:30 hores | Vicent Martínez Catalá
Sancionats: Fali (+1) i Company (+1) / Querol (GIM).

Un quart de deu del vespre de dijous. I uns minuts més, el Nàstic acabava la seva aventura a la Copa del Rei a Mestalla, amb un ajustat 1-0 que havia mantingut viu el somni grana de fer-la grossa i passar a 1/8 de final. El conte s’ha acabat i toca pensar en Huracán. Entre el xiulet final a València i l’inicial de Manises no passaran ni 45 hores. Per aquells que es queixen del calendari i de jugar massa partits junts. La primera i fins ara única visita del Nàstic a Huracán estava envoltada per la depressió arran de la pèrdua d’opcions matemàtiques de jugar el playoff. Va guanyar Huracán per 2-0, un dels molts triomfs dels valencians en els 21 mesos que porten sense perdre com a locals. La darrera derrota, 0-2 contra el Lleida Esportiu, tenia com a àrbitre el balear Iván González González, el mateix que demà contra els grana. El mateix que va dirigir l’eliminació copera d’Huracán a Olot (3-2). Tots dos equips sumen 4 expulsions per barba en els darrers tres partits de Lliga; Huracán (amb 8) i Nàstic (amb 5) són els dos equips que més vermelles han vist enguany.

El porter Rangel, una autèntica assegurança sota pals.
RCD Espanyol B – CD Alcoyano
Dissabte, 17:00 hores | Ciutat Esportiva Dani Jarque
Sancionats: Marc Caballé (+3), Canario i Raíllo (ESP) / Javi Rubio (ALC).

Un dels 5 duels d’aquesta jornada amb equips que han jugat entre setmana. Pericos i alcoians ho van fer dimecres, en competició oficial; amb diferent resultat però final semblant. Els pericos van empatar sense gols a Eivissa i van passar a 1/8 de la Copa RFEF, ronda on podria trobar-se precisament l’Alcoyano, que va golejar per 5-1 la Hoya Lorca. Els murcians no perdien cap partit des del mes d’agost, però no van poder fer bo l’1-0 de l’anada a l’Artés Carrasco. Invictes a casa, pitjor visitant: l’Espanyol B suma quatre jornades sense vèncer i comença a rondar la zona vermella. Extrem oposat a l’Alcoyano: quatre victòries consecutives amb David Rangel verge. 5 visites de l’Alcoyano a Sant Adrià i tres victòries dels alacantins, que fa quatre temporades van aconseguir la classificació per al playoff d’ascens en territori perico.

Elche Ilicitano – UE Llagostera
Diumenge, 10:00 hores | Martínez Valero
Sancionats: Vallho (LLA).

El 2013 serà inoblidable per a l’Elche Ilicitano però va camí de ser la gènesi de quelcom important per al Llagostera. Tots dos tancaran l’any en un escenari de Primera, el Martínez Valero. Allà, quan tot just alguns fiesteros acabaran la seva ració de xurros amb xocolata abans de dirigir-se cap als afters de la zona, a les 10 del matí, el quart classificat i el líder de #2bg3 es veuran les cares. Si juguem a aposta, el líder és el líder, però les baixes amb què arriben els de Carrillo, el tipus de rival (filial), la superfície i les dimensions del camp... No tan sols redueixen les distàncies sinó que les capgiren per dibuixar un escenari favorable a l’Elche Ilicitano, un dels sis equips del grup invictes com a local. Ara, els gironins arriben a la cita amb tres victòries seguides a domicili al sarró. No només això: tenen a les seves mans millorar la ratxa-rècord de 10 jornades invicte de la temporada 2011-12. Cara a cara, els dos millors atacs de la Lliga. El partit de la jornada.

L'Ontinyent buscarà enfocar bé el seu futur immediat a Mallorca.
Atlètic Balears – Ontinyent CF
Diumenge, 12:00 hores | Municipal de Magaluf
Sancionats: Florin (ATB).

Quan ja s’apaguen els ecos del polèmic partit a Inca, l’Atlètic Balears reprèn la seva condició de favorit rebent a Magaluf l’Ontinyent de Nino Lema. Per als que no havíem vist els valencians més que en resums, els de la Vall d’Albaida van mostrar arguments futbolístics suficients com per creure en la permanència contra l’Hospi... tot i la derrota per 1-3. Un 1-3 (o 3-1), que s’ha repetit en els tres partits que Lema ha dirigit a l’Ontinyent des que va agafar les regnes de l’equip. L’Onti és el tercer pitjor visitant de la categoria i buscarà no fer honor a aquesta etiqueta convertint-se en el primer equip en vèncer enguany a Magaluf. Només hi ha empatat el Nàstic. A més, en els 9 enfrontaments previs a Mallorca entre balearicos i ontinyentins, els precedents no són massa positius per als valencians, amb 2 empats i 7 triomfs de l’Atlètic. Partit retransmès per IB3. Nico López cercarà, de retruc, oblidar el 0-4 del Sòller-Ontinyent del curs 97-98, una de les màximes golejades dels valencians a domicili a Segona B, precisament.

AE Prat – UE Olot
Diumenge, 12:00 hores | Sagnier
Sancionats: Sebas i Larios (PRT) / Roger Vidal i Canal (+1) (OLO).

La millora futbolística del Prat ha de ser l’excusa perfecte per vèncer d’una vegada per totes. El client és el millor i el pitjor que pot arribar en aquest moment. A Olot el càrrec d’Edu Vílchez perilla més que mai després de 8 jornades sense guanyar; Francesc Cargol, que va ser a l’òrbita del Prat arran de la destitució de Vacas sembla el millor situar per reemplaçar Vílchez si la cosa no surt com voldrien a la Garrotxa. Ara, el Prat enllaça sis jornades seguides perdent i quinze sense guanyar. Amb 9 punts en 18 jornades, cal fer la vista enrere 16 temporades per trobar un equip amb menys puntuació al grup 3 a aquestes alçades de la temporada: l’Andorra duia 2 punts en 18 jornades (en va acabar sumant, tan sols, set). Dos enfrontaments entre Prat i Olot al Baix Llobregat, a Tercera, amb triomf pratenc per 1-0 (2011-12) i empat sense gols (1984-85). Drama por todo lo alto.

Victòria i derrota de Planagumà contra el Reus. Diumenge, empat?
Villarreal CF B – CF Reus Deportiu
Diumenge, 12:00 hores | Mini Estadi Villarreal CF
Sancionats: Colorado (REU).

Potser no massa gent esperava a inici de temporada veure groguets i roig-i-negres instal·lats de forma permanent en la zona mitjana-alta de la classificació. El cert és que el recorregut futbolístic dels equips de Planagumà i Vicente han acabat donant els seus fruïts en forma de marcadors positius per als seus interessos. Diumenge creuaran els seus destins en un escenari de mal record per al Reus després del 4-1 de la passada temporada. Ara que el Villarreal B s’havia tret l’espina de no guanyar a casa, diumenge va tornar a perdre fora després d’alguns partits sense fer-ho. Lluny de les tres victòries seguides a principi de la Lliga, el filial no ha aconseguit enllaçar triomfs. Després de la plantofada contra el Llagostera, el Reus s’ha reposat amb 4 punts sumats en els darrers dos partits. S’acaba el 2013 i la triada de filials que conformen Levante B, Ilicitano i Villarreal B; l’objectiu clar: allargar a 8 els partits sense perdre lluny de Reus i, si pot ser, assaltar la zona de playoff si el Llagostera hi ha ajudat dues hores abans.

UE Sant Andreu – València Mestalla
Diumenge, 16:30 hores | Narcís Sala
Sancionats: Mouriño (STA) / Gayá i Portu (VME).

La Copa ja és història (més emocional que esportivament fructífera) per al Sant Andreu. Global de 6-1 contra l’actual campió de Copa i Europa League que tornen al primer plànol les misèries del futbol modest. Almenys, les d’un Sant Andreu que baixa del núvol mediàtic per finiquitar l’any en un partit que pot donar el mateix aire que poden perdre els quadribarrats. Duel directe davant d’un Mestalla que suma dues victòries consecutives i que ha fugit momentàniament de la zona de descens. Debut de Rubén Baraja a la banqueta del València Mestalla; el de Valladolid s’estrenarà oficialment a Segona B com a substitut provisional de Nico Estévez, que ahir debutava amb el Primer Equip del València. En principi, Estévez ocuparà el càrrec de manera provisional fins que els Che trobin tècnic. Una victòria en els darrers 9 partits oficials (1-0 contra el Constància) impedeix els andreuencs distanciar-se de la zona perillosa. Només dues victòries del Mestalla al camp del Sant Andreu, totes dues amb denominador comú: en ambdós casos el filial va fer quatre gols al Narcís Sala.

El Badalona vol alçar el vol d'una vegada per totes.
Lleida Esportiu – CF Badalona
Diumenge, 17:00 hores | Camp d’Esports
Sancionats: Joan Castillo i Sergio Gómez (BDN).

L’any a Segona B, pel que fa als partits, clourà el capítol 2013 al Camp d’Esports de Lleida. Les càmeres d’Esport3 seran testimoni d’un dels dos duels catalans de la jornada. El Lleida Esportiu va estar a punt d’eliminar el Betis de la Copa (3-4 al global). Un sol gol va separar els de Seligrat de l’èxtasi dels 1/8. El valencià va reservar alguns homes per enfrontar-se al Badalona, un duel que pot catapultar els blaus, amb un partits menys que la majoria de rivals, a la zona noble. Són 10 els partits a la Lliga que fa que el Lleida Esportiu manté la seva condició d’invicte. Al davant, un Badalona que necessita millorar a domicili per fugir de la zona calenta. Dada curiosa: el Badalona és l’equip que més cops arriba al descans amb empat al marcador (11 de 18 partits); el Lleida Esportiu és el conjunt que més empats ha aconseguit si només comptem les segones parts: en 11 dels 17 partits jugats, els blaus han acabat l’encontre amb el mateix signe amb què s’havia arribat al descans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada