Etiquetes

6/12/13

Resum de l'Assemblea del CE l'Hospitalet

Una altra assamblea plàcida. Poca història més té per explicar l'Assemblea Ordinària de socis que va celebrar el Centre d'Esports l'Hospitalet ahir dijous al vespre. 38 socis, una de les assistències més pobres que es recorden, van aprovar per unanimitat els comptes que va presentar la Junta Directiva de l'actual campió del grup 3 de Segona Divisió B, presidida per Miguel García. Tant l'exercici 2012-2013 com els comptes previstos per a aquesta temporada, la 2013-2014, van comptar amb el vist-i-plau de tots els socis que van votar totes dues propostes. Enguany, l'Hospi elevarà el seu pressupost per fer front, segons García, a les obligacions que comporta el nou règim de la Seguretat Social, que regula qualsevol activitat relacionada amb el club. D'acord amb aquest i d'altres factors, el Centre d'Esports l'Hospitalet presenta per a aquesta temporada un pressupost total de 670.304 euros, una xifra superior a la prevista d'inici en el pressupost de l'any anterior.

L'Assemblea començava algun minut després de les 8 del vespre a la sala de premsa de l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. D'inici, lectura de l'ordre del dia i balanç de l'activitat esportiva de l'entitat en el passat curs. Els objectius de fer playoff amb el primer equip i de seguir donant importància al Futbol Base es donaven com a complerts per García, que durant aproximadament dues hores ha exposat el seu punt de vista sobre la situació actual a l'Hospi, tant pel que fa a l'àmbit econòmic, social i esportiu. Tots dos objectius es mantenen de cara a aquesta temporada tot i el mal inici de Lliga del Primer Equip; en paraules del màxim dirigent riberenc, calia fer autocrítica a l'hora de valorar l'encert de fitxar Martín Posse, qui ja va sobrevolar l'òrbita riberenca fa dos estius. Pel que fa als jugadors, García ha dit estar convençut de la seva qualitat i que encara es pot lluitar per l'objectiu marcar a inicis de temporada.

Pel que fa als comptes de l'exercici 2012-2013, l'Hospitalet ha tancat el balanç a zero, després d'haver augmentat el pressupost previst en gairebé 100.000 euros, en gran part per l'extra que va comportar la participació a la fase d'ascens a la Lliga Adelante. Finalment, els ingressos i les despeses de l'entitat van arribar als 736.465,62 euros. Pel que fa als ingressos, el concepte en taquilles durant el curs 2012-2013 no va arribar als 68.000 euros; les quotes de soci i futbol base queden situades en els 34.600 i els 101.200 euros, respectivament, mentre que la partida d'ingressos atípics suposa gairebé un terç dels ingressos totals (240.350 euros). Pel que fa a les despeses, el Primer Equip va emportar-se una part important del total amb una xifra que rondava els 570.000 euros en tot tipus de conceptes. El Futbol Base va ser 'responsable' de 114.206,02 euros de despeses, mentre que en l'apartat "d'altres", la xifra es reduïa fins als 52.604,62.

Després de defensar els pressupostos i de justificar la despesa atípica generada pels playoffs, inclosa la prima de 12.500 euros pel campionat, García va voler matisar als assistents que la partida que tradicionalment s'atribueix a la subvenció de l'Ajuntament no és total, sinó que és un "conveni" mitjançant el qual el Centre d'Esports l'Hospitalet fa arribar a d'altres indrets el nom de la Ciutat, a mode de "conveni per drets d'imatge". Aquesta partida, que s'ha vist reduïda en uns 4.000 euros, arribarà enguany als 265.304 euros. Serà part important del pressupost previst de cara a aquest exercici: 670.304 euros dels quals bona part, 530.304, es destinen al Primer Equip en conceptes de sous a jugadors i cos tècnic, així com a les despeses produïdes pel mateix Primer Equip. El Futbol Base es manté amb una assignació d'uns 115.000 euros mentre que les despeses generals se situen en els 25.000 euros.

Abans d'aprovar aquest punt novament per unanimitat, Miguel García comentava que la Copa del Rei sempre resulta una competició interessant a l'hora de quadrar els comptes amb major facilitat. Va afegir, d'altra banda, que el club ja havia ingressat els diners pels drets de formació d'un dels tres Cristians (no va especificar si Lobato, Gómez o Alfonso) i va tornar a insistir en la seva idea de no acabar l'actual mandar de president, si bé tampoc no va incidir en un moment exacte a l'hora de deixar el relleu al seu futur substitut, per bé que García havia expressat la idea d'abandonar el càrrec un cop l'equip hagués sortit de la delicada situació esportiva en què va transitar a l'inici del Campionat. Aprovat aquest punt, García va donar pas al torn de precs i preguntes en què uns quants socis van plantejar diverses qüestions enfocades, sobretot, a la parcel·la social i d'imatge externa de l'entitat.

En aquest sentit, els socis que van interpel·lar García van mostrar de forma educada i correcta el seu descontent amb la deixadesa amb què el club afronta aspectes cabdals per a l'entitat com són la promoció de les campanyes que es duen a terme, els alts preus de les entrades, o l'absència d'una àrea de comunicació a l'entitat després que el passat mes de juny el cap de premsa decidís no continuar a l'entitat en les complicades i encorsetades condicions de col·laboració (que no treball). El president riberenc es va mantenir en la seva idea que la manca de recursos econòmics de l'entitat era la raó principal que explicava aquesta situació, agreujada pel context de crisi que travessa la societat i que, creu, si afecta menys l'Hospi que d'altres clubs és per la bona feina que s'ha fet al llarg dels anys en el capítol econòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada