Etiquetes

21/8/16

Amb bon peu | CD Eldense 1-2 CE l'Hospitalet

-> 15 anys després, l'Hospi aconseguir guanyar el seu primer partit de Lliga a Segona Divisió B gràcies a una victòria treballada a Elda.
-> Sergio Juste i Tabala, autors dels gols, donen tres punts d'or a un Hospi que podria haver sentenciat el partit al primer temps i que no va tancar el triomf fins el minut 87.
-> RODA DE PREMSA d'Ismael García, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Fran Yeste, entrenador de l'Eldense.
-> GALERIA D'IMATGES de l'Eldense 1-2 l'Hospitalet.

FITXA TÈCNICA

CD ELDENSE: Molina, Heredia, Juanjo, Chema Antón, Alcántara, Theo García, Rubén, Óscar (Gotor, 57'), Samu, Cañadas i Armero.

CE L'HOSPITALET: Víctor, Dani Fernández, Hostench, Selvas (Tabala, 85'), Juste, Zamora, Benji, Higón (Luismi, 81'), Teo Tirado, Rubio i Salinas (Lucas Porcar, 70').

Gols: 0-1 Juste (6'); 1-1 Rubén (64'); 1-2 Tabala (87').

Àrbitre: Sánchez López (Múrcia). Ha amonestat els locals Heredia i Juanjo i els visitants Rubio i Dani Fernández.

Incidències: partit corresponent a la jornada 1 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nuevo Pepico Amat d’Elda davant d’uns 1.000 espectadors. Vespre força calorós. A l'Hospi, Savall i Oliveros han completat la convocatòria.


(Ara podeu fer veure que la crònica està feta poc després del partit de dissabte). L'Hospi ha arrencat la Lliga 2016-2017 de la millor manera possible: amb una victòria a domicili. Primer, perquè feia 15 mesos d'agost que els riberencs no estrenaven curs a Segona Divisió B amb una victòria en el seu primer partit, però sobretot perquè després d'un estiu complicat pel que fa a la recerca de futbolistes, atesa la situació econòmica del club, els futbolistes han respost amb una imatge positiva a Elda. Ambiciós, constant, intens, solidari,... L'Hospi hi ha cregut, ha volgut i, amb un punt d'epica gràcies al gol de Tabala a tres minuts del final, suma tres punts d'or que apropen la fita d'aquells mítics 45 punts que diuen assegurar la permanència. Més enllà de l'aspecte quantitatiu, però, l'Hospi creix en el capítol emocional gràcies a la transformació de tot el treball de la temporada en un resultat més que positiu ara que les coses, diguem-ne, ja van de debò.

D'inici, Ismael García no sorprendia amb un onze inicial pastat al que havia jugat els últims tres partits de pretemporada. Tampoc és que hi hagués massa per triar i remenar, amb Ciria i Inés lesionats i Guillem Savall a la banqueta per acabar de fer torna. D'inici, avís de l'Eldense que va resultar un miratge: una xut creuat de Víctor Armero no el connectava, per mil·límetres, un Rubén Moreno que ja somiava amb el gol (3'). Poc després, va ser l'Hospi qui aniria per feina i s'avançaria al marcador gràcies a una acció a pilota aturada: córner servit per Teo Tirado a l'esquerra de l'atac riberenc i Sergio Juste s'eleva al primer pal per rematar l'esfèrica, amb el cap, directament al fons de la xarxa. Feia 6 temporades (des del curs 2010-2011 amb la Pobla) que Juste no feia cap gol. El 0-1 faria bé a l'Hospi, que aprofitaria la velocitat dels seus homes d'atac per destarotar la defensa blaugrana. En ple intercanvi de cops, els de Fran Yeste gaudirien d'una altra opció d'empatar per mitjà d'Óscar, que rematada als núvols una bona centrada del capità Cañadas (18'). En la següent acció, però, el partit s'hauria pogut "acabar" (amb totes les cometes del món), després que Rubio, molt intens al llarg del partit, fos empès per Heredia dins l'àrea local. El penal el xutaria Salinas, que veia com el porter Carlos Molina li endevinava la intenció; ni el penal ni el refús acabarien dins i l'Hospi hauria de patir per guanyar. Ho va fer perquè no va estar encertat a l'hora de definir les accions de contracop de què va disposar, per bé que l'Eldense tampoc no va tenir el dia. Fins i tot, Zamora (35') i Higón (41') també tindrien la seva opció per posar un 0-2 que no arribaria.

A la represa, la inèrcia del marcador va convidar a veure un Eldense més ambiciós i un Hospi més replegat. El domini dels del Baix Vinalopó, en canvi, no es traduiria en un nombre d'ocasions destacable, més enllà d'un xut ras de Cañadas que marxava a l'esquerra de Víctor (56'), sort similar a la que va tenir Teo Tirado dos minuts més tard a l'altra porteria. Yeste va fer entrar Gotor en lloc d'Óscar, l'Eldense va guanyar presència i poc després va igualar el partit en una paret de Rubén Moreno amb un company que va acabar amb la definició i el gol del davanter eldenc davant Víctor. 1-1 (64'). El gol no va canviar massa la decoració; l'Hospi va anar introduïnt canvis i va mirar de refredar el partit per impedir que l'Eldense es cregués que podia completar la remuntada. I quan semblava que hi hauria repartiment de punts, una acció de contracop de l'Hospi va derivar en l'1-2 definitiu: passada llarga a Rubio i rematada de l'alacantí que refusa Carlos Molina; el refús, però, el recollia un Tabala que de primeres empenyia la bola al fons de les malles abans de celebrar amb aires reivindicatius el seu primer gol a Segona Divisió B (87'). Evidentment que encara passarien més coses, sobretot l'aturada del partit d'un Víctor Ibáñez salvador, que posava una mà providencial a xut de Víctor Armero (93'). Una mà que valia dos punts d'or que deixen l'Hospi, ni que sigui uns dies, en quarta posició a la Lliga. I això sempre fa gràcia, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada