25/4/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (23-24 d'abril)

GALERIA DE FOTOS DEL FONTSANTA-FATJÓ 1-2 GORNAL | Jornada fantàstica a Segona Catalana. Feia moltes jornades que no podíem explicar victòries del Gornal i de la Unificación Bellvitge (des de la jornada 4, de fet, en un ja llunyà setembre de 2015). La pluja de dissabte a la tarda va esclarir les idees d'ambdós equips, que van fer una passa important per seguir un any més a Segona Catalana. A Cornellà, David González va erigir-se en clar protagonista del partit, ja que dues genialitats seves, dos autèntics golassos d'aquells que es passarien en bucle per qualsevol cadena de televisió, van resoldre una empresa complicada al camp del Fontsanta-Fatjó. D'ocasions n'hi va haver per donar i per vendre al primer temps, però no va ser fins ben entrada la segona meitat que el Gornal no va colpejar, gràcies a una volea de David González després d'un córner que va agafar per sorpresa la defensa cornellanenca (69'). Els locals, que jugaven amb 10, van reaccionar ràpid i Toshi, de cap, va empatar tres minuts després. Li va durar poquet l'alegria, al bàndol local, ja que novament David González va avançar els de Santisteban amb un altre golàs de traca i mocador al minut 83. Els vermells segueixen desens, però ara amb cinc punts de marge respecte el Fontsanta, equip que marca la referència de descens. Ja no ho fa la Unificación Bellvitge, que sis mesos després va tornar a guanyar a la Feixa Llarga i va fer-ho, a més, capgirant el gol inicial de l'Olímpic Can Fatjó poc després del descans (48'). Però dissabte, tota la mala sort que havia acumulat la Uni va transformar-se en encert i els de José Moreno van ser capaços de remuntar primer i golejar després: Toni (64'), Robert (78'), Mario (80') i Ezequiel (84') van ser els golejadors riberencs, artífexs d'una victòria que fa pujar la Uni fins l'onzena posició amb 35 punts, només dos per sobre de la zona de perill.

Glòria, també, per un Can Pi que després d'un sotrac de resultats fa unes setmanes s'ha fet fort i, sense confiances, veu com l'ascens, que semblava una bogeria l'estiu passat, pot ser una realitat en qüestió d'un mes. Per començar, perquè els quadribarrats van fer els deures ahir al Gornal davant del Chacarita. Victòria clara per 4 gols a 0 i inici perfecte, amb un gol de José María (4') que aportava tranquil·litat als de Sánchez Presa; al minut 25, Toni Tobal doblava l'aposta i encarrilava el triomf del Can Pi, que va acabar d'arrodonir el partit amb dos gols gairebé seguits, ja ben entrada la segona meitat, obra de Silva (74') i de Borja (77'). Els tres punts donaven continuïtat a l'excel·lent marcador del matí, ja que la Catalana perdia al camp de la Barceloneta (1-0) i es quedava a tres punts del Can Pi. Per acabar-la de fer grossa, el darrer partit de la tarda ens deixava la derrota de l'APA Poble Sec al camp del Sants B (3-0), que deixa els de la Satàlia amb 58 punts, tercers i a vuit punts del Can Pi, que sap que haurà de tancar la Lliga contra aquests dos rivals abans de visitar el Pastrana al Feliu i Codina.

SEGONA DIVISIÓ B - GRUP 3
Olot 0-3 L'HOSPITALET
(Crònica, fotos i protagonistes)

TERCERA CATALANA - GRUP 4
Premià de Dalt 1-2 LA FLORIDA
La Florida va encarrilar ahir la permanència gràcies al triomf treballat al camp del Premià de Dalt, rival directe per seguir a Tercera Catalana. Els de Porras van avançar-se al minut 28 per mitjà de José Miguel González, però van rebre un cop dur quan van tornar del descans amb el gol de l'empat dels premianencs. Tanmateix, els riberencs no es van rendir i van aconseguir tornar-se a avançar, novament gràcies a José Miguel, que va establir l'1-2 definitiu quan encara faltava mitja hora per acabar. Tres punts d'or que deixen la Flori dotzena amb 33 punts, deu per sobre de l'Empenta, proper rival dels riberencs. Una victòria diumenge vinent certificaria matemàticament la permanència de la Florida a Tercera Catalana.

TERCERA CATALANA - GRUP 10
Inter Pomar 4-3 PUBILLA CASAS
El Pubilla Casas va deixar escapar les poques opcions de posar pressió sobre el Dinàmic Batlló i va deixar escapar a Badalona un partit que se li havia posat ben de cara al primer temps. Els de Manuel Díaz van avançar-se amb un fantàstic 0-2 al minut 36 gràcies a les dianes d'Albert Garcia i de Silvestre, però l'Inter va retallar distàncies abans del descans. Gol psicològic que va anar acompanyat, ja al segon temps, del sorpasso amb el doblet del local José. Juan Vílchez va empatar el partit quan faltava un quart d'hora pel final, però van ser els badalonins els que es van endur el premi gros amb un nou gol a vuit minuts per acabar. Els 4-3 definitiu deixa el Pubilla quart amb 54 punts, a vuit del segon classificat amb 15 punts per disputar.

SANTA EULÀLIA 0-1 Vinyets Moltí-Vell B
El Santa Eulàlia va tornar a caure al seu Municipal tres mesos després davant d'un rival, el Vinyets B, que lluita per fugir de la zona baixa. L'únic gol del partit va arribar un cop superada l'hora de partit, quan els santboians van marcar per mitjà de Sergi Vidal. Cinc minuts abans, els visitants s'havien quedat amb 10 per l'expulsió de Jonathan. Derrota intranscendent que deixa els de Miki Rodríguez en novè lloc amb 42 punts i la salvació matemàtica al sarró.

Espluguenc B 1-1 CAN BUXERES
El Can Buxeres va sobreposar-se a les adversitats ahir al Salt del Pi i va lligar la permanència de forma virtual després de salvar un punt quan l'equip estava amb 10 homes. L'expulsió de Francisco Alonso (55') i el gol poc després del filial de l'Espluguenc va complicar el panorama pels de Julián García, que mai van donar el seu braç a tòrcer i que van ser capaços d'igualar el matx a deu minuts pel final, gràcies al gol de Fernando Lillo (80'). Amb aquest puntet, el Canbu és desè amb 40 punts, catorze més que el Vinyets B, tercer per la cua i referència de descens.

MBD Lions 6-2 HOSPITALENSE
Una mala segona part va condemnar l'Hospitalense al camp de l'Àliga i veu com una permanència que semblava ben encarada fa poques setmanes s'ha complicat terriblement. Els de José Carlos Murillo van marxar al descans perdent per la mínima per un gol de penal del Lions i van iniciar el segon acte amb bones notícies després del gol en pròpia porta del local David Sivatte (59'). L'MBD Lions, però, va reaccionar a la perfecció i en qüestió de vuit minuts, del 64 al 72, va situar un 4-1 provisional al marcador que va suposar una llosa impossible d'aixecar pels riberencs, que van retallar distàncies gràcies a David Méndez però que van encaixar dos gols més per dibuixar un dolorós 6 a 2. Els del Centre són catorzens amb 27 punts, només un per sobre d'Unificació Ciutat Meridiana i Vinyets B, que marca la referència de descens.

QUARTA CATALANA - GRUP 14
(descans) ATHLETIC PUBILLA

QUARTA CATALANA - GRUP 15
(suspès) GORNAL B - HOSPITALENSE B
Segons l'acta de la FCF, l'Hospitalense B va presentar-se al camp del Gornal amb només cinc futbolistes. Si tot segueix el seu ordre, el Gornal B guanyarà el partit per 3-0.

SANTA EULÀLIA B 0-4 Mercat Nou Magòria

Valldoreix B 3-4 ATHLETIC PUBILLA B