28/3/13

Lliga | CE l'Hospitalet 2-1 Levante UD B

Versió en espanyol | I a cada partit que passa, aquest grup de jugadors escriuen una pàgina encara més brillant. Avui l’Hospi ha superat el malastruc del Levante B amb una nit de màgia i èpica en un Estadi que ha empès l’equip en els moments complicats i que l’ha fet volar cap a una nova victòria, cap a la dotzena jornada consecutiva sense perdre. Sergio Cirio i Bacari han capgirat el gol de Rubén Fonte als pocs minuts d’iniciar-se la segona part. Un gol que deixava gelat l’Estadi durant uns minuts però que ha acabat resultant el punt d’inflexió per viure i vibrar amb un enorme triomf d’un Hospi que ja suma 63 punts en 32 partits, superant les marques de les últimes dues temporades. Un Hospi que viatjarà a Iecla a només un punt del líder, l’Huracán, i vuit partits per jugar. Amb el cinquè classificat a set punts però, sobretot, amb la il·lusió com a bandera.

La sorpresa de cada partit que preparar Miguel Álvarez ha tingut Albert Vega “Peque” com a protagonista. Després d’haver jugat en amistosos i Copa Catalunya, el de Sant Joan Despí ha partit d’inici ocupant el lateral dret i asseient Julio Rico d’inici a la banqueta. Manel i Pedraza han retornat al doble pivot mentre que Bacari ha ocupat el lloc del sancionat Aday a l’onze inicial. Això, en una primera meitat de lluita, molt travada i amb molt de respecte entre tots dos conjunts, ben conscients del que hi havia en joc. Sense Roger, el castellonenc Rubén Fonte s’ha convertit en la referència atacant dels granota i en el primer jugador en avisar, amb una rematada en àrea gran que ha sortit desviada (2’). Corominas ha estat el primer en dur perill clar per l’Hospi, però la seva centrada xut s’ha passejat per l’àrea sense trobar rematador (19’).

I és que al llarg dels primers 45 minuts, cap dels dos equips ha estat capaç de disparar entre els tres pals. Qui més a prop s’ha quedat ha estat Manel, que ha recollit una pilota morta al punt de penal però ha enviat massa alta la seva rematada (21’). Per contra, el Levante B buscava la velocitat de Morales i de Fonte i en una d’aquestes accions, l’ex del Reus ha tornat a rematar, en aquesta ocasió massa creuat. Abans del descans, la mala notícia per a l’Hospi ha estat la lesió de Coro, amb un possible trencament. El maresmenc ha deixat el seu lloc al camp a Julio Rico, segons abans que un llançament de falta desviat d’Andy donés gairebé per conclòs aquest primer acte (44’).

Amb l’entrada d’Higón per Olaizola a les files visitants ha arrencat una segona meitat que, malgrat el bon inici de l’Hospi amb una rematada de Bacari que Paredes enviava a córner (48’) i una cabotada alta de Moyano a centrada de Cirio (52’), s’ha torçat amb el 0-1 del Levante B, que arribat en una jugada ràpida originada en un servei de banda i que ha definit amb rapidesa i encert Rubén Fonte (53’). El gol ha deixat l’Hospi estabornit durant uns minuts i el Levante B hauria pogut fer sang si hagués estat més ambiciós, però els de Miguel Álvarez han renascut i empesos pel públic s’han fet amb el control del partit, Garabato aturava els xuts de Bacari (57’) i Rico (59’), però no ha pogut aturar el gol de l’empat. Penal per mans de Paredes i transformació de Sergio Cirio, amb suspens, per fer pujar l’1-1 al marcador (69’).

Aleshores, ja hi havia sobre el camp Pedro Bilbao, que ha revolucionat l’atac de l’Hospi. Magnífics també Cirio, Bacari o Rico, l’Hospi havia agafat l’embranzida per cercar el segon gol del partit. Pedro Bilbao (71’) i Bacari (79’) posaven a prova els nervis del porter llevantinista, però seria Bacari qui duria el deliri a l’Estadi en una acció de força, potència i fe, que el duia a plantar-se sol davant Garabato i a definir per baix, lluny del seu abast, per fer embogir l’Hospi (82’). Només aleshores ha reaccionat un filial que, a base de joc directe, ha dut l’ai al cor a la parròquia local amb dos moments àlgids: xut des de la frontal d’Higón que marxava fora per ben poc (89’) i centrada de Morales des de la dreta que ningú, per sort, encertava a rematar (92’).

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque (Pedro Bilbao, 67'), Valentín, Moyano, Viale, Manel, Pedraza, Corominas (Julio Rico, 44'), Cirio, Osado (Barranco, 77') i Bacari.

LEVANTE UD B: Garabato, Iván, Paredes, Mossa, Moyano, Selfa (Álvaro Rosa, 88'), Andy, Morales, Olaizola (Higón, 46'), Provencio i Fonte (Ortuño, 64').

Gols: 0-1 Fonte (53'); 1-1 Cirio (69'); 2-1 Bacari (82').

Àrbitre: Luís Miguel Vallejo Aznar (Aragó). Ha amonestat els locals i els visitants Manel (64'), Julio Rico (77') i Oliver (82') i els visitants Moyano (27'), Andy (33'), Selfa (58'), Paredes (68') i Provencio (87'). També ha amonestat Miguel Álvarez per la celebració del 2-1.

Incidències: partit corresponent a la 34a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 700 espectadors. Bona resposta del públic tot i el complicat horari, en dia laborable, i enorme ambient amb l'afició empenyent l'equip en tot moment. Tarda fresca en un partit on Manga i Oliver han completat la convocatòria de l'Hospi mentre que Juanma i Coronado han completat la del Levante B.