Etiquetes

24/6/11

Embastant el futur

Ha estat una setmana 'curta' i sense excessives novetats la que hem viscut al Centre d'Esports l'Hospitalet. El fet que avui sigui festiu i ahir se celebrés la revetlla de Sant Joan ha provocat que els moviments hagin estat més ben pocs i que fins la semana que ve no tinguem novetats. De moment, el que sí és segur és la continuïtat de Lucas Viale i de Rubén García, que amplien a 13 els jugadors que segueixen del passat curs. Després de setmanes de negociació, el central argentí va rubricar el seu contracte dimecres a la tarda a les oficines del club. Amb 72 partits disputats amb la samarreta de l'Hospi (70 de Lliga i play-off i 2 de Copa del Rei) Lucas, que comptava amb ofertes d'altres equips de Segona B, jugarà per tercera temporada consecutiva amb l'Hospitalet de la mà del tècnic que el va fer arribar procedent, fa ja dos estius, de l'Atlètic Balears.

Per la seva banda, tot i no haver-se escenificat l'acord de forma pública, el migcampista Rubén García també ha donat el seu 'sí' a l'Hospitalet per confirmar la seva continuïtat, en aquest cas per segona temporada consecutiva. Tot i tenir un rendiment irregular al llarg de la passada temporada, tant el cos tècnic com l'afició espera que aquest sigui l'any de Rubén García, que ja va donar mostres de la seva qualitat en alguns partits, demostrant que pot ser una peça cabdal d'aquest equip si recupera el to que va oferir a Ferrol o a Lleida. En el cas del migcampista aragonès, s'espera que sigui al llarg de la setmana vinent que passi per les oficines a signar el nou contracte, un cop aquest s'hagi redactat. El saragossà va disputar un total de 23 partits sota les ordres de Pedraza i Álvarez a la Lliga i 2 partits a la Copa del Rei. En total, 25 encontres i un sol gol, el que va marcar el 9 de gener al Camp del Centenari i davant del Badalona.

Així les coses, l'únic jugador del qual encara se'n desconeix el futur és el central andalús Rafa Santacruz, ja que ni Toni Velamazán ni Jordi Martínez seguiran a l'Hospi. El migcampista barceloní tanca així quatre temporades i mitja amb l'entitat riberenca, on va arribar al mercat d'hivern de la temporada 2006-2007 amb Juan Carlos Oliva a la banqueta. En aquest temps, Velamazán ha jugat 138 partits de Lliga i play-off i 3 més de Copa del Rei amb la samarreta de l'Hospi; en total, 141 partits en què ha anotat 12 gols (ha marcat en totes les temporades). Per la seva banda, el davanter de Cardedeu abandona la disciplina riberenca després de dues temporades en què ha jugat 69 partits (68 de Lliga i 1 de Copa del Rei) i ha marcat un total de 29 gols. De fet, el 'cueta' va erigir-se en màxim golejador de l'equip la temporada 2009-2010 després de perforar la porteria rival fins a 22 ocasions. Marxen, doncs, dos jugadors de la mateixa lleva, dos jugadors que fa ja algun que altre any van formar part del planter del Barcelona.

Pel que fa a les altes, la secretaria tècnica segueix rastrejant el mercat per trobar recanvis a les baixes que s'han produït. Els números són clars: amb 16 places ocupades ja a la plantilla queden 6 vacants per omplir. A dia d'avui, les prioritats més evidents són el lateral esquerre, un defensa central i un parell de referències atacants, posició delicada per la importància que té al llarg de la temporada. Tot i que la Quique Cárcel treballa amb diversos noms per aquestes posicions, l'únic que ha sortit a la llum és el del lateral esquerre murcià Carlos Alcántara, que aquesta temporada ha jugat amb l'Alacant. Tot i això, si bé han existit negociacions, el cert és que el nom d'Alcántara és només una d'altres opcions que l'Hospitalet té per suplir la baixa d'Andrés Barón (i de Lobato) en aquesta posició.

En un altre aspecte, el club també segueix treballant per tancar la temporada. D'una banda, queda descartada la participació de Copa Catalunya per motius de calendari, per la indefinició que suposa la seva disputa de cara a tenir una preparació organitzada i per l'eliminatòria de la Copa del Rei que l'Hospi disputarà (en principi) a finals de mes. De l'altra, però, la mateixa Copa Catalunya pot influir en els rivals amb què l'Hospi s'enfronti al llarg del mes d'agost. És el cas de la UE Castelldefels, que el cap de setmana del 13 i 14 d'agost rebrà l'Hospi als Canyars amb motiu del partit de Festa Major. Els d'Antonio Escudero, però, podrien tenir eliminatòria de Copa Catalunya si superen ronda la setmana abans. L'Hospi estaria preparant ja algun partit per obrir la pretemporada el darrer cap de setmana de juliol amb un rival encara per confirmar. Més clars semblen els amistosos davant el Santboià el 4 d'agost (encara no està tancat) i un altre encontre de preparació davant l'Espanyol B el proper 17 d'agost tal i com anunciava fa uns dies la web de l'entitat blanc-i-blava.

Finalment, ahir es tancava l'enquesta que us proposàvem referent a les renovacions de cara al curs vinent. Després de 73 vots, Lucas Viale i Rubén García, els dos jugadors que han renovat amb l'Hospi han estat els que han comptat amb més suport, un 72% i un 41% respectivament. Per darrere han quedat Jordi Martínez (32%), Rafa Santacruz (28%) i Toni Velamazán (27%). Pels propers dies us proposem una enquesta remember perquè opineu sobre el millor partit de l'Hospi al llarg de la passada temporada. Segurament en trobeu a faltar algun, però posar els 40 partits oficials a l'enquesta és impossible...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada