Etiquetes

1/6/11

Aday, rumor o fet consumat?

Ahir al vespre, el web futbolcatalunya.com mitjançant el seu compte Twitter publicava el fitxatge de Francisco Aday Benítez, davanter de la UE Sant Andreu, per part del CE L'Hospitalet per reforçar la plantilla 2011-2012. Instants després, el mateix president de l'entitat riberenca, Miguel García, s'encarregava de desmentir l'oficialitat de l'adquisició tot i que reconeixia que el futbolista vallesà es trobava dins d'una llista de vint-i-escaig jugadors que interessaven la secretaria tècnica d'un Hospi que, d'altra banda, encara està pendent de confirmar la continuïtat de Miguel Álvarez a la banqueta riberenca. Tornant a Aday, un cop coneguda la resposta de l'Hospi, futbolcatalunya.com tornava a confirmar la informació, assegurant que Aday signaria el seu contracte aquest mateix dijous i que, fins i tot, no es podrien descartar més novetats pel que fa a adquisicions a ca n'Hospi. Teniu la fitxa d'Aday al final de l'entrada.

Allò cert és que les dues posicions no són incompatibles: d'una banda la web de futbol català informa del fitxatge d'Aday per l'Hospi (no diu quan), i de l'altra l'Hospitalet diu que no hi ha res signat, però no nega que en un futur més o menys llunyà, el futbolista nascut a Sentmenat fa 24 anys pugui vestir la samarreta de riberenca. El temps donarà o traurà raons, com sempre. Un jugador, Aday, que ha disputat 50 partits de lliga amb el Sant Andreu les darreres dues temporades. Format al futbol base del CE Sentmenat i de l'Esport Club Granollers, Francisco Aday va fer el salt a una categoria notòria amb 18 anys, quan va fitxar per un Premià acabat d'ascendir a Tercera Divisió procedent del Juvenil de Lliga Nacional del Granollers. A Premià va ser-hi tres temporades en què l'entitat maresmenca, de la mà de primer de Francesc Cargol i després de Quim Ayats, va fregar la classificació pel play-off d'ascens a Segona B en un parell d'ocasions, sense èxit. A títol individual, però, la progressió d'Aday era evident i el seu bon moment li va valer, fins i tot, el premi que Ràdio Marca donava al millor jugador de Tercera la temporada 2008-2009 després d'haver jugat 30 partits amb el Premià i de fer 10 gols.

Tot plegat va fer néixer l'interès de diversos equips per aquest jugador ofensiu, que acostuma a jugar als extrems però que també es desenvolupa amb comoditat com a segon punta o, fins i tot, com a davanter centre. Tot i els rumors que el situaven en algun equip filial, Aday va acabar signant pel Sant Andreu, en part per la insistència de Natxo González. El de Sentmenat ha tingut prou presència al llarg de les dues temporades que ha viscut al Narcís Sala, disputant un total de 50 partits de lliga i marcant 4 gols (aquesta última temporada va marcar a Sant Boi i a casa contra l'Alzira). En aquest període de temps ha vist 9 grogues i ha estat expulsat en dues ocasions, la darrera el passat mes de novembre contra la Gramenet al Narcís Sala només 10 minuts d'haver saltat al camp des de la banqueta. A més, Aday també sap què és marcar a la Copa del Rei: va fer-ho el setembre de 2009 en el partit que va enfrontar el Sant Andreu amb el Melilla de García Tébar.

ADAY
Nom complet: Francisco Aday Benítez Caraballo
Data de naixement: 16-12-1987
Lloc de naixement: Sentmenat (Barcelona)
Posició: Davanter
Darrer equip: UE Sant Andreu

1993-1998 | Prebenjamí i Benjamí CE Sentmenat [-/-]
1998-2000 | Alevins EC Granollers [-/-]
2000-2002 | Infantils EC Granollers [-/-]
2002-2004 | Cadets EC Granollers [-/-]
2004-2005 | CE Sentmenat Juvenil [-/-]
2005-2006 | EC Granollers Juvenil [-/-] Lliga Nacional
2006-2007 | CE Premià [-/-] Tercera Divisió
2007-2008 | CE Premià [-/-] Tercera Divisió
2008-2009 | CE Premià [30/10] Tercera Divisió
2009-2010 | UE Sant Andreu [21/2] Segona Divisió B
2010-2011 | UE Sant Andreu [29/2] Segona Divisió B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada