Etiquetes

13/6/11

Montañesa i Reus, Badalona i Sabadell. 2 cares, 2 creus

Mai plou a gust de tothom. Una altra dita que aquest cap de setmana ha tingut raó de ser a causa de les promocions d'ascens a Segona A i a Segona B, a banda d'altres esdeveniments que resumirem en aquesta entrada. La bona notícia arribava ahir al vespre des del Municipal de Nou Barris, on la Montañesa de Miki Carrillo segueix el seu il·lusionant camí cap a la Segona B després de desfer-se del Rayo Cantabria en una eliminatòria agònica. Si fa 15 dies els de Santander havien eliminat la Cultural de Durango a la tanda de penals, la loteria dels 11 metres els va donar l'esquena a terres catalanes, davant d'una 'Monta' que va estar més encertada, amb un Marc Ramírez que va allargar fins la tanda de penals una gran actuació que evitaria l'eliminació del quadre barceloní. L'altre protagonista seria Quim Araujo. Partidàs del 'mag', autor de l'únic gol del partit al pas per la mitja hora de la primera meitat i encarregat de transformar el penal decisiu, el penal que desfermava l'eufòria al petit coliseu noubarrienc, ple de gom a gom i que ahir no va deixar d'empènyer al llarg dels 120 minuts de partit i la tanda de penals per portar la Montañesa a la tercera i definitiva ronda del play-off d'ascens. En el sorteig d'aquesta tarda, els de Carrillo es trobaran un segon o tercer classificat; en cas que el rival sigui un segon, serà l'atzar qui decideixi l'ordre dels partits. L'altre català que serà al bombo és el Reus Deportiu: els de Santi Castillejo van superar amb nota el tràmit de Nájera (0-2) i van endur-se l'eliminatòria amb un global de 8-0 que palesa la superioritat dels del Baix Camp sobre el campió de la Rioja. Pel que fa als roig-i-negres, el sorteig ofereix menys opcions, ja que segur s'enfrontarà a un primer classificat (Alcobendas, Tudelano, Manacor o Comarca de Níjar), amb la tornada lluny del Nou Camp de Reus.

Pel que fa a la fase d'ascens a la Lliga Adelante, les notícies van ser força més negatives. Dissabte el Badalona s'acomiadava de les seves opcions d'ascens en no passar de l'empat a zero inicial davant del Mirandés al Camp del Centenari. Tot i algunes ocasions, el respecte va predominar en un partit que no va explotar fins als darrers 20 minuts, quan el Mirandés va recular i el Badalona va decidir posar tota la carn a la graella per, almenys, igualar el gol d'Arambarri la setmana anterior a Miranda de Ebro. L'encert, però, no va aparèixer pel Barcelonès Nord: ni Víctor, ni David Prats, ni Vázquez, ni Sellarès ni Pugui, que va enviar una rematada de cap al travesser als 85 minuts van poder perforar la porteria de Wilfred. Per ocasions, potser el Badalona va aspirar a guanyar-se 30 minuts extra, tot i que en el global de l'eliminatòria la por a perdre va predominar en excés, especialment al partit d'anada a Anduva. Tampoc va tenir sort un Sabadell que va perdre als penals el títol de campió de Segona Divisió B a Múrcia. L'exarlequinat Cañadas va fer lluir De Navas en més d'una ocasió, però va ser Aquino qui va marcar l'únic gol de l'encontre (71') i qui forçaria la pròrroga i posteriors penals. Un cop allà, Raúl Rodríguez va errar l'únic dels 18 llançaments executats i els homes d'Iñaki Alonso van proclamar-se campions, tot i que el gran premi arlequinat s'havia aconseguit dues setmanes abans a Ipurua.

Precisament a Ipurua l'Alcoyano va donar un pas de gegant per ser l'any vinent a la Lliga Adelante. Álvaro, un cop més , va vestir-se de salvador per igualar el gol inicial de Lanzarote (gol olímpic) i donar el passi per la final als homes de David Porras (germà de l'exjugador riberenc, Sergio Porras). Allà es veuran les cares amb el Lugo, que derrotava l'Alavés per 2-1 a l'Anxo Carro i serà l'únic campió que disputi la darrera ronda. L'altre final enfrontarà dos equips que mai han jugat a Segona A: Guadalajara i Mirandés (que eliminava el Badalona). Els alcarrenys van patir més del compte a Sevilla i, tot i perdre per 3-1, van fer bo el 4-1 de l'anada. En aquest cas, serà el sorteig qui decideixi l'ordre dels partits. Per la seva banda, Olímpic de Xàtiva, Manacor, Tudelano, Izarra i SD Logroñés són els equips de l'àmbit del grup 3 que arriben a les finals per pujar a Segona B i que la propera temporada podrien convertir-se en rivals de l'Hospi.

D'altra banda, aquest cap de setmana s'ha disputat la tercera ronda de la Copa Catalunya, la darrera abans de l'aturada estiuenca. El Roses (2-1 a l'Olot), l'Anglès (2-1 al Lloret), el Begues (3-1 al Junior) i el Torreforta (1-3 a Maspujols) són quatre dels set equips classificats per la 4a ronda, on ja entraran els equips de Segona B i Tercera que hi vulguin prendre part. Els tres classificats pendents resten per confirmar ja que encara no n'hem pogut aconseguir els marcadors: es tracta dels partits l'Empenta-Martinenc, Unif. Santa Perpètua-Sant Quirze i CE Anoia-Gimnàstic Manresa. Finalment, un combinat dels juvenils del CE L'Hospitalet va arribar a la final del 8è Torneig Juvenil Ciutat de Castelldefels. Després d'eliminar el filial local a la semi de dissabte (1-1, 0-3 als penals), els riberencs van perdre amb la Damm per 1-3 (gol de penal de Soufian als 29 minuts) i van proclamar-se subcampions del torneig.