Etiquetes

27/6/11

Càbales grupals

Ara sí, a 26 de juny de 2011 s'ha tancat oficial la temporada, la competició a la Segona B i a la Tercera Divisió del futbol espanyol, de manera que ha quedat tancat el quadre d'ascensos, salvacions i descensos de cara als 80 equips que haurien de configurar la Segona Divisió B 2011-2012. Pel que fa als equips catalans, una notícia bona i una de dolenta. La bona arribava dissabte de la mà del Reus Deportiu, que quatre decepcions després era capaç de treure una eliminatòria extraesportivament complicada a Campohermoso davant del Comarca de Níjar. Els reusencs, que ja havien guanyat a l'anada per 2-0, no només van fer bo el resultat de fa set dies sinó que van sentenciar el partit amb un gol de Chumbi a la mitja hora de joc, una diana que va servir per situar el 0-1 definitiu al marcador. Sentenciats van quedar també molts aficionats del quadre almerienc, que lluny de saber perdre van pagar-ho amb els jugadors, aficionats i premsa catalana desplaçada a Campohermoso, un col·lectiu que va haver de suportar tot tipus d'insults, llançaments d'objectes i agressions. I no és la primera vegada. Cal, 'només', que qui té la paella pel mànec en aquest assumpte actuï d'una vegada per totes enlloc de convocar amnisties generals amb qualsevol excusa (patillera). Fos com fos, després de caure davant Betis B, Sangonera, Binissalem i Jerez CF en temporades anteriors, els roig-i-negres tornaran al futbol de bronze la temporada que, per classificació, potser s'esperava menys. Felicitats!

La creu, però, es vivia ahir a la tarda al Municipal de Nou Barris. La Montañesa havia de capgirar el 2-1 de l'anada jugada a Sestao diumenge passat. I la veritat, les coses es posaven prou bé pels de Miki Carrillo quan al minut 8 Edu San José situava l'1-0 en transformar un penal per mans dins l'àrea biscaina. En una primera part sense massa ocasions, només el local Quim Araujo i el visitant Isaac Aketxe van dur perill al marc contrari, sense que el marcador registrés canvis i marxéssim al descans amb l'ascens virtual de la 'Monta'. El descans, però, va canviar la sort i el destí dels de Nou Barris, que van veure com el panorama se'ls va capgirar en cosa de deu minuts. Primer, en un nou penal a favor (quatre en tot el play-off) que el mateix Edu San José estavellava al pal dret de la meta d'Álvaro (68'). Minuts després, amb una reacció fulgurant dels verd-i-negres amb un golàs de falta d'Hernáez i amb un gol de cap de l'ex del Nàstic, Sergio Francisco, que situaven l'1-2 momentani que deixava l'ascens dat i beneït pels de Carlos Docando. Només el pundonor que en part ha fet possible el miracle de la Monta ha permès que Xavi Valls empatés el partit amb una cabotada al temps de descompte. 2-2 i l'ascens a tocar. Felicitacions, de totes maneres per la gran, enorme temporada dels nois d'Emilio Llamas i Miki Carrillo. Una temporada que, com bé podria il·lustrar la foto, ha permès volar, deixar de tocar amb els peus a terra. Gaudir.

En l'àmbit #2bg3, dissabte també ens deixava dos ascensos més. Primera, l'Olímpic de Xàtiva feia bo el resultat aconseguit a Estella una setmana abans (1-2) i tornava a imposar-se a l'equip de l'exHospi Iñaki Casado per 2 gols a 0 en un partit disputat al camp de La Murta. Els de Toni Seligrat tornen a Segona B 20 temporades després. Més o menys el mateix que ha hagut d'esperar el Manacor per tornar al futbol de bronze. Els mallorquins van eliminar l'Almansa en derrotar-lo per 1-0 a Na Capellera. El culpable? L'heroi de Manacor, Xisco Barbón, que tot solet va remuntar l'eliminatòria davant el Mutilvera navarrès a segona ronda i ahir va transformar el penal que, a un quart d'hora del final, donava l'ascens als nois de Jaume Mut, que a la primera part va ser expulsat en una jugada que va deixar el seu equip amb 10 homes. Tot i la inferioritat, els manacorins van reaccionar i van acabar el seu segon ascens consecutiu, ja que fa tot just una temporada celebraven l'abandonament de la Preferent mallorquina.

Tot plegat, si fem cas de la distribució de grups d'aquesta temporada no seria descabellat tornar a veure catalans (Hospi, Badalona, Lleida, Llagostera, Sant Andreu i Reus), balears (Atlètic Balears, Sporting Mahonés i Manacor) i valencians (Castelló, València Mestalla, Olímpic de Xàtiva, Gandia, Ontinyent, Orihuela, Dénia i Alacant -caldrà veure el futur d'aquests dos darrers conjunts-) agafats de la mà novament. Entre aquests equips tindríem un total de 17 integrants pel #2bg3 2011-2012 amb tres places per omplir, places que podrien venir de Múrcia (2 amb Caravaca -o qui ocupi la seva plaça- i Lorca Atlético), Aragó (amb Teruel i Andorra), Navarra (Osasuna Promesas) o La Rioja (UD Logroñés). Tot això, però, són càbales més o menys inútils fins que no sapiguem on van a parar els nombrosos equips que el proper dijous podrien baixar una o dues categories per culpa dels deutes contrets amb jugadors, treballadors del club o d'altres creditors. Tot dependrà, en gran part, de la duresa amb què els òrgans pertinents apliquin la reglamentació per tal d'impartir justícia i, d'alguna manera, premiar els equips que, amb menys recursos, paguen el dia i fan les coses com cal. La solució, esperem, al llarg dels propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada