Etiquetes

8/6/11

Jordi Vinyals torna a l'Hospi!

Futbolcatalunya.com acaba de fer públic el fitxatge de Jordi Vinyals pel Centre d'Esports l'Hospitalet. El tècnic de Cardedeu, que ja va ser a Ca n'Hospi la temporada 2009-2010 en què va aconseguir l'ascens a Segona B signarà demà el seu contracte després d'aquest parèntesi que el va portar a viure una difícil experiència a Castelló. A més, la mateixa web informa, de nou mitjançant el seu compte a Twitter, que demà dijous es podrien coneixer més altes i baixes de cara a la propera temporada, de manera que el projecte esportiu 2011-2012 podria quedar força embastat molt abans de començar la pretemporada. Finalment, l'espera ha estat ben curta i després de conèixer dilluns que Miguel Álvarez no continuaria dirigint l'Hospi, la secretari tècnica riberenca ha volgut confiar la direcció de l'equip a un home que coneix la casa, que ha treballat amb bona part dels jugadors actuals de l'Hospitalet i que permet no començar de zero amb tot l'estalvi de temps i garanties d'èxit que això podria suposar.

El 19 de juny de 2009, Jordi Vinyals aterrava per primera vegada a l'Hospitalet després d'un sabàtic. Cap visible d'un projecte ambiciós, l'extècnic de Terrassa, Nàstic o Real Jaén, entre d'altres equips, va portar l'Hospi al campionat de Tercera Divisió, a la classificació per la Copa del Rei 2010-2011 i a guanyar-se el dret a pujar en una primera eliminatòria. Desgraciadament, el Rayo Vallecano B va interposar-se en el camí d'un Hospi que va haver d'allargar el patiment quatre setmanes més, amb dues eliminatòries davant l'Azuqueca i l'Almería B que, ara sí, van portar l'Hospi a Segona B dos anys després. Vinyals, però, no va continuar després de no arribar a un acord amb l'entitat riberenca i va acceptar l'oferta del Castelló, club en què havia militat com a jugador en el darrer ascens orellut a Primera Divisió. El seu pas per l'entitat castellonenca va resultar fugaç: els problemes extraesportius dels blanc-i-negres i el poc feeling amb els dirigents va acabar pesant en un equip totalment nou que, després d'un inici complicat (fregant les places de descens i eliminat a la Copa pel Portugalete) no responia a les expectatives dipositades. Així les coses, Jordi Vinyals era destituït després de perdre per 1-0 a Terol deixant l'equip en 15a posició.

Després de Ramon Moya (tres etapes diferents), Jordi Vinyals és el segon tècnic a la història recent de l'Hospi en tornar a la banqueta riberenca. Una dada que parla per sí sola és el fet que, amb només 1 temporada a l'Hospi i 44 partits dirigits, Jordi Vinyals sigui tot just el 12è entrenador que més partits ha dirigit a la història del club. 44 partits en què l'equip va guanyar 26 partits, va empatar-ne 15 i en va perdre només 3 (davant el Reus, l'Europa i l'Azuqueca). En total, 80 gols marcats i 20 d'encaixats (16 a la lliga). De fet, sota la direcció de Vinyals l'Hospi va batre diversos rècords com ara el de l'Hospi menys golejat de la història com a local, a domicili, i també en conjunt, o el de la major ratxa de partits invicte amb 23 encontres seguits sense perdre. A més, amb el 0-6 a Cassà de la Selva també s'igualava la millor victòria lluny de l'Hospitalet en els més de 50 anys d'història riberenca.

Demà, amb la signatura del nou contracte, començarà a rodar definitivament l'Hospi 2011-2012, ja amb un nou patró a càrrec del timó riberenc. Segons sembla, demà mateix es podrien conèixer novetats pel que fa a altes i baixes. Cal recordar que Dani Planchería, Lucas Viale, Santacruz, Rubén García, Toni Velamazán, Corominas, Eloi Fontanella i Jordi Martínez encara estan pendents de conèixer el seu futur. Algun cas, com el de Corominas pintava a una no renovació, però caldrà veure de quina manera afecta el retorn de Vinyals al futur d'aquests jugadors. Un dels que té contracte en vigor, Sergio Cirio, ha estat precisament notícia aquest matí després que El 9 publiqués que el Sabadell havia preguntat per la seva situació d'acord amb un possible interès pel killer riberenc, que té dos anys de contracte amb l'Hospitalet després de la renovació del passat mes de maig.

JORDI VINYALS
Nom complet: Jordi Vinyals Martori
Data de naixement:
24-11-1963
Lloc de naixement: Cardedeu (Barcelona)
Darrer equip: CD Castellón

Trajectòria com a entrenador

2002-2003 | Vila-real B CF (Regional Preferent)
Jordi Vinyals va ser acomiadat del filial groguet quan aquest va perdre el lideratge de la lliga.

2002-2003 | CF Palamós (Segona B)
A Palamós s'hi està només 12 dies, després d'arribar-hi amb la marxa de Dimitri Piterman al Racing de Santander i que, en aquest període de temps, no pogués asseure's a la banqueta per dirigir els partits per un defecte de forma a l'hora de finiquitar el seu contracte amb el Vila-real B. Tot i que els castellonencs van acceptar-ne la culpa, la RFEF no va accedir a habilitar Vinyals que, doncs, va quedar-se sense entrenar.

2003-2004 | Club Gimnàstic de Tarragona (Segona B)
Amb els tarragonins, Vinyals va aconseguir un dels seus grans èxits com a entrenador després de pujar a Segona Divisió A a la lligueta davant el Real Madrid B, l'Ourense i el Lanzarote. Tot i l'ascens, problemes interns van fer que l'entitat grana descartés la continuïtat del tècnic de Cardedeu.

2004-2005 | Algeciras CF (Segona B)
Va arribar a Algesires durant les vacances de Nadal de 2004. L'equip, tot i ocupar la sisena posició amb 26 punts (a 1 del quart classificat) va decidir prescindir dels serveis de l'anterior entrenador i fitxar Vinyals. Finalment, l'objectiu del play-off no es va complir: l'Algeciras va acabar sisè amb 54 punts i a 7 del quart classificat, el Lorca. En els 21 partits que va dirigir, es van sumar 7 victòries, 7 empats i 7 derrotes, amb 16 gols a favor i 19 d'encaixats.

2005-2006 | Terrassa FC (Segona B)
Tampoc van acabar d'anar ben rodades les coses a Terrassa, ja que Vinyals va haver de fer les maletes abans d'hora. Va ser el 27 de febrer de 2006, un dia després de perdre a Reus per 2-1 (25a jornada) que la directiva egarenca va decidir destituir-lo. L'equip, desè amb 36 punts, se situava a 5 punts del play-off d'ascens, objectiu del Terrassa aquella temporada. Curiosament el seu recanvi va ser Miguel Álvarez, que finalment tampoc va aconseguir classificar els vallesans per la promoció. En total, 25 partits dirigits al Terrassa amb 10 victòries, 6 empats i 9 derrotes, 30 gols marcats i 23 d'encaixats.

2006-2007 | Real Jaén (Segona B)
A Jaén, Vinyals tornar a quedar-se a la vora del play-off després de no fer una mala temporada amb el conjunt andalús. L'equip queda sisè amb 62 punts, lluny de Sevilla B, Linares, Portuense i Córdoba, que amb 69 punts marca la referència de play-off. Dels 38 partits que dirigeix, el Jaén en guanyar 16, en va empatar 14 i en va perdre 8; 38 partits en què els de Vinyals van marcar 49 gols i en van encaixar 40.

2007-2008 | UE Miapuesta Castelldefels (Segona B)
Jordi Vinyals va arribar a Castelldefels a la 18a jornada de lliga, després de la destitució d'Ernest Calero. Amb 16 punts i ocupant la 19a posició, Vinyals tenia la missió de salvar el Miapuesta del descens a Tercera. Tot i la millora (va aconseguir el 44,4% dels punts en joc), la reacció dels del Baix Llobregat va ser insuficient i no van poder evitar el descens a la darrera jornada tot i vèncer el Llevant B per 3-0; la victòria del Terrassa sobre l'Espanyol B va condemnar els de Castelldefels a la Tercera Divisió. En total, 21 partits dirigits i plena igualtat: 7 victòries, 7 empats i 7 derrotes, 22 gols a favor i 25 en contra.

2009-2010 | CE L'HOSPITALET (Tercera Divisió)
Després de Ramon Moya (tres etapes diferents), Jordi Vinyals és el segon tècnic a la història recent de l'Hospi en tornar a la banqueta riberenca. Una dada que parla per sí sola és el fet que, amb només 1 temporada a l'Hospi i 44 partits dirigits, Jordi Vinyals sigui tot just el 12è entrenador que més partits ha dirigit a la història del club. 44 partits en què l'equip va guanyar 26 partits, va empatar-ne 15 i en va perdre només 3 (davant el Reus, l'Europa i l'Azuqueca). En total, 80 gols marcats i 20 d'encaixats (16 a la lliga). De fet, sota la direcció de Vinyals l'Hospi va batre diversos rècords com ara el de l'Hospi menys golejat de la història com a local, a domicili, i també en conjunt, o el de la major ratxa de partits invicte amb 23 encontres seguits sense perdre. A més, amb el 0-6 a Cassà de la Selva també s'igualava la millor victòria lluny de l'Hospitalet en els més de 50 anys d'història riberenca.

2010-2011 | CD Castellón (Segona B)
El seu pas per l'entitat castellonenca va resultar fugaç: els problemes extraesportius dels blanc-i-negres i el poc feeling amb els dirigents va acabar pesant en un equip totalment nou que, després d'un inici complicat (fregant les places de descens i eliminat a la Copa pel Portugalete) no responia a les expectatives dipositades. Així les coses, Jordi Vinyals era destituït després de perdre per 1-0 a Terol deixant l'equip en 15a posició. En total, 10 partits dirigits a la Lliga amb 3 victòries, 1 empat i 6 derrotes amb 11 gols marcats i 15 d'encaixats. A la Copa del Rei, l'equip eliminava l'Ontinyent a domicili a la 1a ronda però queia eliminar pel Portugalete i a Castàlia a la següent eliminatòria.

2011-2012 | CE L'HOSPITALET (Segona B)

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Doncs benvingut de nou, hagues preferit que vingues Ramon Maria Calderé, per allò de que segones parts no son bones, pero bueno, molta sort que sens dubte sera la nostra. Perdó per l'error anterior que encara no domino prou be aixo.

    ResponElimina