Etiquetes

25/8/12

Lliguem? | CE l'Hospitalet - Huracán CF (diumenge, 19:00 hores)

Des d'aquest espai fa molta, moltíssima il·lusió poder explicar-vos que torna la Lliga. Ho fem per quarta temporada consecutiva tractant d'apropar-vos l'Hospi des d'una altra visió, diferent, més extensa (massa) a vegades, amb la intenció de crear debat, opinió, enfrontaments sans i de fer una mica més visible l'equip més representatiu del futbol de la nostra ciutat. Ho seguirem fent, sempre que les circumstàncies ho permetin, en una temporada difícil pel que fa a la comunicació de la segona ciutat de Catalunya en nombre d'habitants, però una de les menys transparents i coherents de tota Espanya. Crítiques a banda, demà arrenca a l'Estadi la 26a participació del Centre d'Esports l'Hospitalet com a equip de Segona Divisió B i ho farà en un dels duels destacats de la jornada davant d'Huracán, que després de la seva brillant estrena el curs passat torna a aspirar a tot (fins i tot a més), si ens guiem pel treball d'incorporacions i renovacions que han dut a terme al llarg de l'estiu. Comença, doncs, un camí difícil, tortuós i llarg per una categoria molt 'puta', parlant clar. Una categoria, però, que recull l'essència del futbol de debò, allunyat de l'espectacle en què s'ha convertit el futbol professional.

L'Hospi
I començarà amb una afició expectant davant el que ens pugui un Centre d'Esports l'Hospitalet que ens deixa uns aires de continuïtat importants. Fins i tot el canvi a priori més important, a la banqueta, ens ofereix el retorn de Miguel Álvarez al club on millor s'ha trobat en l'últim quinquenni. Poca conya. Retorn "amb il·lusió", forces renovades i un planter amb baixes importants però amb altes que poden suplir i fer oblidar perfectament aquells que han marxat. Sense Lucas Viale a l'eix de la defensa, sense Rubén García com a pivot defensiu, sense Haro en banda, ni amb Pitu com a director d'orquestra ni amb Prats com a referència atacant. Però amb Moyano, Valentín, Barranco, Manga o Bacari perfectament capacitats per escriure un nou capítol a la més que cinquantenària història riberenca. I amb un altre torn pels joves de demostrar que no hi són per casualitat: l'hora de Moussa, de Peque i de Pol, però també la gran ocasió per Alan i Pedro Bilbao.

Demà serà, doncs, la primera de moltes tardes (o matins, o una mica de tot) de gaudir i patir amb un equip que torna a aspirar a tot malgrat la prudència instal·lada en el cos tècnic. Pesa el record del fracàs de l'any passat, però també l'arribada de 'cocos' al grup que compliquen la tasca de cloure la Lliga regular en zona noble. I de postres, les vicissituds del dia a dia, dels entrenaments, els cops, les lesions i les sancions. D'aquestes, cap. Però Miguel Álvarez ja comptarà amb les dues primeres baixes pel duel de demà: una fissura al septe nasal deixa fora de combat Alan Liesegang, que dimecres podrà ser-hi davant l'Orihuela; tampoc es preveu en concurs de Juan Osado, amb una distensió al genoll que, per precaució, el deixaria fora del matx de demà. Atents, també, a les evolucions de Manel i de Pedraza, que dissabte a Vilassar van escalfar-se pel seu compte. I evidentment, el gran dubte, veure quin serà el primer onze de Miguel Álvarez pel 251è partit del tècnic de Guarromán al futbol de bronze.

L'Huracán
D'alguna manera Huracán de Valencia CF és l'escenificació en futbol modest d'aquelles escenes de ficció en què el personatge de torn dubta sobre què decidir i li apareix un dimoni sobre una espatlla i un àngel sobre l'altre. Si huracanitzem l'exemple, el dimoni ens convencerà de la maldat d'un equip fet a cop de talonari, que ha comprat una plaça sense guanyar-s'ho al camp. El discurs del futbol romàntic inadaptat als nous temps. Per contra, l'àngel buscarà l'explicació raonada, d'una entitat creada des del coneixement de la realitat, adaptada als nous temps i amb unes línies mestres molt marcades tant en l'àmbit social/institucional com en l'aspecte esportiu que converteixen l'èxit de la temporada d'estrena, la passada, en menys sorpresa per poc que s'hagi seguit de prop la trajectòria del quadre maniser, que enguany redoblarà esforços i ambicions per donar una passa més en el seu creixement.

L'Hospi es trobarà amb un bloc amb moltes cares noves, però que ha sabut triar bé pel que fa a continuïtats i a fitxatges. Han marxat Omar Sampedro i Javi Moreno com a titulars habituals, a banda de la retirada de José Ignacio Hernández, que ja actua únicament com a director esportiu dels roig-i-blancs. Però segueix a la porteria Paco, amb Amarilla, Pablo Vidal i Ruso a la rereguarda, amb el polivalent Alexis com a 'Chico para todo' i amb les referències de Fas i Morgado a dalt. Ha de ser, també, l'any en què Pepe Pla torni a recuperar sensacions després de la seva greu lesió. I les altes? Una dada: 13 de les 14 incorporacions ja saben què és jugar a Segona Divisió B o a categories superiors. Fins i tot els joves Akapo, Pablo García o Juliá, provinents del Diviió d'Honor d'Huracán CF.

És la facció jove d'un equip que aquesta setmana s'ha reforçat amb noms com els de Javi Rubio, Capdevila o Fabiani, però que abans ja s'havia assegurat el concurs de San Julián, Javi Salero, Gomis, Miñano, Javi Navarro o el punta Carreño, un dels artífexs de la salvació del Zaragoza B de Juan Eduardo Esnáider el curs passat. Cadascun amb un rol marcat, però amb el nexe comú de l'experiència i el savoir faire en una categoria on la paciència i el domini de la situació juga un rol cabdal. Com ho farà també l'estratègia, punt fort dels valencians a Manises, però també un dels factors que l'Hospi haurà de vigilar demà per evitar ensurts. Els dubtes arriben en forma de gol, després d'un període de preparació exigu en aquest capítol: 8 gols en set partits amb Javi Navarro com a artiller principal amb 3 dianes. No així pel que fa a l'aspecte físic, ja que amb tota la plantilla en perfecte estat Nico Estévez tindrà on triar per confeccionar la convocatòria de jugadors pel duel davant l'Hospi. Imatge: CD Castellón.

Els precedents
Millor dit, hauríem de parlar en singular. De l'únic partit que Hospi i Huracán han disputat a l'Estadi. Lògic si tenim en compte que els manisers es fundaven l'any passat. Partit tens i intens, el del 9 d'octubre de 2011, que es va resoldre amb un gol d'Ángel Sánchez passada l'hora del partit i amb tres punts que assegurava Carlos Craviotto amb una aturada estratosfèrica al minut 96 a xutàs de falta de Pepe Pla. Aquell 1-0 suposava, de retruc, la primera derrota oficial a la història d'Huracán. Podeu recordar les fotos, dades i crònica en aquest enllaç, així com el resum del partit de Televisió de l'Hospitalet.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Huracán Club de Fútbol

Diumenge, 19:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III

Possible onze del CE l'Hospitalet:
Craviotto, Hammouch, Moussa, Viale, Moyano, Pol, Ángel Sánchez, Corominas, Cirio, Manga i Bacari.

Possible onze d'Huracán CF: Paco, Alexis, Gomis, Tomás Ruso, Amarilla, San Julián, Javi Rubio, Javi Salero, David Fas, Morgado i Carreño.

Àrbitre: Josu Galech Apezteguía (Navarra).

1 comentari:

  1. Ya empieza lo serio, a ver si comenzamos bien el primer de la temporada y la afición del CELH se lleva la primera alegría de la nueva temporada que comienza hoy para nuestro equipo. Força Hospi!

    ResponElimina