Etiquetes

28/8/12

Ara, la Copa del Rei | CE l'Hospitalet - Orihuela CF (dimecres, 19:00 hores)

Segurament sigui una xifra irrisòria per la majoria de clubs grans del país, per aquells que arrenquen competicions molt després que els petits. Rondes i més rondes de dubtós benefici econòmic, entre setmana i entre equips de similar categoria que sovint fan qüestionar si l'anomenat premi de la Copa del Rei és realment un premi o una penitència. Dubtes que de ben segur li sorgiran a un Hospi que aquest dimecres iniciarà la 17a participació de la seva història al torneig del KO davant de l'Orihuela a l'Estadi. Ho fa, d'una banda, amb el record recent de l'edició del curs passat amb la brillant classificació pels 1/16 de final a Llagostera i la infame (en molts aspectes) eliminatòria davant el Barcelona. Ho fa, d'altra banda, amb la sensació d'un inici de competició oficial atapeït, amb el partit d'Huracán recent, el d'Alcoi a girar la cantonada, amb Copa Catalunya i Mestalla a l'horitzó i amb una plantilla ressentida després d'una pretemporada durada que ha passat factura en forma de lesions. Copa d'oxigen davant d'un rival amb ganes de seguir-se reinvidicant després d'un estiu surrealista. I el que els hi queda...

L'Hospi
Cinc euros hauran de pagar socis i abonats, 10 euros pels que no ho siguin, si volen presenciar el tercer partit oficial de la temporada pels homes de Miguel Álvarez. Un torneig que sempre fa il·lusió de jugar però que sovint trastoca els plans de preparació i repartiment de minuts de la plantilla. Amb alguna baixa i amb més jugadors acabats de sortir de la lesió, la prioritat és dosificar esforços de cara a un tram inicial de temporada difícil en dates i rivals. Per contra, disposar del factor camp a favor aquesta tarda, i també en una hipotètica segona eliminatòria, reforça els ànims d'una plantilla que de ben segur vol oblidar el mal regust de Copa que va acabar deixant la participació l'any passat al torneig del KO.

Serà un partit on l'Hospi partirà com a clar favorit per passar ronda, davant d'un rival amb la plantilla encara a mig configurar i més pendent del jutjats per conèixer el seu futur aquesta temporada que no pas d'una altra cosa. Serà, també, un partit on Miguel Álvarez buscarà donar minuts a jugadors que, per diferents circumstàncies, no van disposar de minuts davant d'Huracán. Moussa i Peque apunten com a ocupants dels laterals, mentre que l'evolució dels lesionats Marc Pedraza i Bacari també indicarà la seva presència en el partit de demà, almenys per disposar de rodatge. També podrien ser de la partida els joves Alan Liesegang i Iván Salvador, que també han superat els seus problemes físics. En canvi, qui segurament no arrisqui és Juan Antonio Osado, que en canvi sí podria ser diumenge a Alcoi en un partit que, ja avancem, no podrem cobrir in situ.

L'Orihuela
Probablement ni el guionista més retorçat de la història difícilment hauria pogut dissenyar un estiu tan convuls i atípic com el que encara avui viu l'Orihuela Club de Fútbol. En bona part per culpa de la incompetència de la RFEF pel que fa al tema dels avals, per obrir la mà en moments en què, precisament, el més eficaç seria exercir mà dura per no seguir convertint el futbol espanyol en una realitat paral·lela a la crisi que viu el país. Res. Ni ells ni els altres: clubs de futbol abonats a la picaresca que permeten lleis ambigües, que tracten de forma diferent clubs esportius i empreses, lleis que beneficien els clubs morosos temporada rere temporada i que perjudiquen aquells que compleixen. En definitiva: futbol espanyol. Difícil de valorar en un paràgraf la situació dels oriolans: per un servidor, és justa però injusta a la vegada. Just que un equip amb qualsevol tipus de deute sigui penalitzat; absolutament injust que amb el llistat de candidats que hi ha, només l'Orihuela pagui la pena. Imatge: Orihuela CF
Total, a dia d'avui l'equip que enguany dirigirà Sergio Inclán és de Tercera Divisió, tot esperant que quan el jutge torni de vacances (té tela que l'agost sigui 'inhàbil' per resoldre situacions urgents dins el seu context) pugui readmetre els del Baix Segura a Segona B i eixamplar el caos fins a límits que fregarien la bogeria mai viscuda. Una situació d'excepcionalitat que si bé d'una banda ha impedit la confecció d'una plantilla de garanties i una preparació com cal d'una temporada oficial, no ha impedit que els alacantins s'hagin sobreposat a totes les circumstàncies sobre el terreny de joc i hagin tancat la pretemporada invictes amb un triomf sobre el Cartagena (2-1) i dos empats davant Torrevieja i Crevillente a domicili. Per postres, els d'Inclán debutaven diumenge al Pepico Amat amb un empat a zero davant l'Eldense de l'exHospi Marcos Guill, en un partit on els 'escorpiones' van poder marxar amb els tres punts si Mara no hagués estavellat una bola a la fusta al tram final del partit. Imatge: CD Eldense

Precisament el punta de Mazarrón és un dels reforços amb més experiència a Segona B dels que ha fet l'Orihuela aquest estiu. Un conjunt on seguiran Benja, Fleki, Pelusa, Francis Durán i Álex García, on Oncina, Del Cueto pugen del filial de Primera Regional i on també s'incorporen el porter aragonès Juan Carlos Caballero (Conquense), l'històric lateral de l'Alcoyano Manuel Carrión, el central Gonzalo Caicedo o els joves Migue Valiente i Jesús Pastor. Demà a l'Hospitalet, però no hi seran Carrión ni el francès Nico Bigné, ambdós amb problemes físics. Convocatòria de 17 homes per part de Sergio Inclán, que té el dubte d'un Francis Durán que espera el trànsfer internacional de la Federació Sèrbia. Presència de mitja dotzena de jugadors del filial/juvenil i també del central Gonzalo, reservat diumenge a Elda.

Els precedents

Serà la primera ocasió que l'Hospi i l'Orihuela és vegin les cares en una eliminatòria de la Copa del Rei. No ha estat tan estrany, però, viure enfrontaments entre aquests dos equips al llarg de les últimes temporades a Segona Divisió B. D'ençà que els alacantins debutessin a Segona B la temporada 2002-2003, riberencs i oriolans han jugat cinc cops a l'Estadi amb un balanç de tres victòries de l'Hospi, 1 empat i un únic triomf visitant, la temporada 2007-2008 amb gol d'Iban Espadas. La temporada 2010-2011, en una autèntica exhibició, l'Hospi de Miguel Álvarez derrotava l'Orihuela per 3-1 en un partit que podeu recordar en text i vídeo. També podeu rememorar les imatges i la crònica de l'empat (1-1) que els equips dirigits per Vinyals i Garitano ens van deixar aquesta mateixa primavera.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Orihuela Club de Fútbol
Dimecres, 19:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Copa del Rei - Primera eliminatòria (partit únic)

Possible onze del CE l'Hospitalet:
Oliver, Peque, Moussa, Valentín, Alan, Barranco, Pedraza, Corominas, Pedro Bilbao, Manga i Bacari.

Possible onze de l'Orihuela CF: Caballero, Álex García, Del Cueto, Gonzalo, Benja, Pelusa, Fleki, Francis Durán, Migue Valiente, Oncina i Mara.

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada