Etiquetes

18/8/12

Amb el ganxo | CE Vilassar 1-1 CE l'Hospitalet (4-5 als penals)

Ha arribat el futbol oficial. I de quina manera! L'Hospi s'ha estrenat a l'edició 2012-2013 de la Copa Catalunya amb un passi agònic a Vilassar de Dalt, davant d'un rival ultramotivat, agressiu i que ha posat les coses ben difícils als homes de Miguel Álvarez, que només han pogut vèncer els maresmencs a la tanda de penals després de l'empat a un gol amb què s'ha tancat un partit de clar domini hospitalenc, amb més ocasions riberenques però amb un bloc que sempre ha fet pinya al davant. Un partit travat, tens, digne de competició oficial. Fins a nou targetes grogues (i les que s'ha estalviat) ha mostrat el col·legiat Ramon Ricard Comella Gil, que ha estat bé fins que els jugadors de tots dos equips no li han apujat el llistó. És a dir, que no ha estat fi. Bona prova de foc per l'Hospi en el darrer test de pretemporada, amb un onze inicial que pot assemblar-se (o no), al que es trobi Huracán diumenge vinent a l'Estadi (19:00) i amb un equip endollat i ambiciós, amb bones sensacions generals però amb detalls particulars encara per seguir polint.

Un onze al qual hi tornava Craviotto, que avui ha jugat els 90 minuts sota pals. Amb Hammouch i Valentín en bandes i l'eix de la defensa en mans de Viale i Moyano, Álvarez ha apostat per un doble pivot amb Pol com a home defensiu i amb un d'ofensiu al gust del consumidor. A dalt, Bacari ha exercit de referència davant la baixa d'Osado. I el cert és que l'Hospi, des de l'inici, s'ha erigit com a clar dominador del partit. Possessió clara a favor dels d'Álvarez mentre el Vilassar li cedia gentilment uns quants metres per sortir a la contra amb pilotades llargues (Vicente no ha aparegut pràcticament). Dues internades d'Aday que no han trobat rematador han servit de prèvia per l'acció del gol de l'Hospi, en una jugada iniciada per Aday en banda esquerra, passada enrere cap a Valentín, centrada al segon pal de l'ex del Cornellà i volea de Bacari tal com ve per enviar-la al fons de la xarxa i convertir-se, amb 4 gols, en el killer riberenc de la pretemporada (16').

El gol ha deixat tocar el CE Vilassar, que només dos minuts després ha hagut d'agrair a Sergio la seva estirada a xut de Pol Llonch, que ha aprofitat un refús a la frontal per etzibar un cacau que el meta verd-i-blanc ha enviat a córner (18'). A partir d'aquí, el partit ha perdut intensitat ofensiva i ha guanyat en tensió entre els jugadors a mesura que les grogues anaven arribant. Només al tram final del primer temps el perill ha tornat a sovintejar l'àrea local, després que Corominas controlés amb el pit, marxés del seu marcador i el seu xut creuat, un pèl fluix, el bloqués Sergio (41'). Pel que fa als locals, i per anotar alguna acció destacada, només Joan Vives provaria sort amb un xut des d'uns 30 metres que Craviotto aturava sense cap més complicació (44'). Poc bagatge ofensiu dels homes de Toni F. Corominas, més pendents de mantenir viva l'eliminatòria que de prendre riscos.

I l'estratègia els ha sortit bé, als maresmencs. Primer, perquè Sergio s'ha tornat a erigir en salvador dels locals a la represa, en una acció embolicada dins l'àrea en què ni Cirio ni, sobretot, Valentín, han encertat a batre el porter local; al final, pilota a córner i laments del '3' de l'Hospi, que avui ha realitzat un partit notable (51'). Minuts més tard, seria un vilassarenc (de Mar) com Coro qui desaprofitava una assistència d'or de Bacari i xutava fora, a la dreta de Sergio (55'). Els d'Álvarez, que encara no havia realitzat cap canvi, havia perdonat i el CE Vilassar, gairebé sense voler, es trobaria amb un gol que més enllà de capgirar el marcador esperonava el públic de Vallmorena a la recerca de la sorpresa. Corria l'hora de partit i, de forma inexplicable, un córner botat amb cama dreta per Joan Vives es colava per l'escaire de la meta de Craviotto. Gol de l'empat; gol olímpic i deliri a Vilassar de Dalt (60').

El gol de l'empat, tot un tresor pels locals, va canviar les tornes davant d'un Vilassar que ha tirat d'ofici per defensar el resultat sense renunciar a comptadíssimes contres. Álvarez feia entrar Peque, Ángel Sánchez i Barranco per donar aire fresc a un equip que tot i seguir controlant el partit errava en la darrera passada. Això i els nervis que anaven in crescendo i que han acabat provocant més d'una picabaralla entre tots dos equips, fruits de gestos i paraules que no per típics en un camp de futbol cal justificar. Poca pilota i molta tensió a la gespa, a les banquetes i a la graderia. Nomes el temps de descompte, amb l'Hospi bolcat cercant l'1-2 ha fet tornar el perill a Vallmorena. Primer amb una ocasió local, quan Mula trepitjava l'àrea riberenca per primer cop en gairebé tot el partit i li complicava la vida a Craviotto amb un xut que el lleidatà blocava en dos temps (91'). La resposta riberenca arribava segons després, quan Manga picava ràpidament una falta i Cirio, sol, rematava massa fluix a les mans de Sergio (92').

Tres minuts després, Comella Gil xiulava el final del partit i conduïa tots dos equips a la mal anomenada loteria dels penals. Aquells maleïts penals que condemnaven l'Hospi davant el Levante B o el Santanyí i que a la Copa Catalunya gairebé sempre afavoreixen els riberencs. També aquesta nit, amb Vallmorena pendent de la possible gesta, l'Hospi s'ha acabat emportant una tanda de penals en què Manga, Cirio, Iván Salvador, Barranco i Ángel Sánchez no han fallat davant Sergio i en què després de quatre transformacions, Mendo ha vist com Craviotto li aturava el penal decisiu que donava el passi a l'Hospitalet i barrava el pas al CE Vilassar. Feia temps, concretament tres anys, que Craviotto no aturava un penal amb l'Hospi: com ens han fet veure des d'Olot i també gràcies a Bernat Monzó, en qüestió de quatre dies Craviotto aturava tres penals en tandes a la Copa Catalunya davant Sant Andreu i Olot.

FITXA TÈCNICA

CE VILASSAR:
Sergio, Fran Fuentes, Rubén Salvador, Edu Camps (Roger Viladomiu, 69'), Álex Pagán (Xavi Granero, 46'), Casillas (Mula, 54'), Xavi de Frias, Mancheño (Chino, 45'), Galeano, Joan Vives (Mendo, 63') i Vicente (Arturo, 80').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Peque, 65'), Valentín, Viale, Moyano, Pol (Barranco, 65'), Corominas (Ángel Sánchez, 65'), Cirio, Aday (Pedro Bilbao, 85'), Manga i Bacari (Iván Salvador, 79').

Gols: 0-1 Bacari (16'); 1-1 Joan Vives (60').

Tanda de penals: 0-1 Manga (gol); 1-1 Fran Fuentes (gol); 1-2 Cirio (gol); 2-2 Mula (gol); 2-3 Iván Salvador (gol); 3-3 Chino (gol); 3-4 Barranco (gol); 4-4 Roger Viladomiu (gol); 4-5 Ángel Sánchez (gol); 4-5 Mendo (falla).

Àrbitre: Ramon Ricard Comella Gil. Ha mostrat groga als locals Vicente (64'), Mendo (70') i Xavi de Frias (83') i als visitants Hammouch (37'), Bacari (44'), Cirio (77'), Moyano (78'), Manga (81') i Ángel Sánchez (84'). També ha amonestat el tècnic local (75').

Incidències: partit de la segona eliminatòria de la segona fase de la Copa Catalunya 2012-2013 disputat al Municipal de Vallmorena, a Vilassar de Dalt. Tarda agradable i uns 250 espectadors a les grades. Manel i Pedraza no han jugat per problemes físics.

3 comentaris:

  1. Gran Partido del CE Vilassar de Dalt!!!! Un 1ª Catalana ha estado a su altura!!!!

    ResponElimina
  2. Gracies Cristian, Estic de guàrdia i m'he perdut un emocionant partit

    ResponElimina