Etiquetes

23/2/16

Óscar Sierra, tricentenari

Imatge: Guiem Sánchez

-> El defensa egarenc del CE L'HOSPITALET va disputar diumenge a Son Malferit el seu partit número 300 a Segona Divisió B.
-> Habitual als onzes inicials de Martí Cifuentes, amb 34 anys Sierra viu la seva tercera etapa a l'entitat riberenca. Va debutar amb el Primer Equip la temporada 2002-2003.
-> Lleida, Linares, Sabadell, Terrassa, Gramenet, Prat, Badalona i Hospi (en tres etapes) dibuixen la trajectòria d'Óscar Sierra al futbol de bronze. L'egarenc ha disputat 123 partits oficials amb l'Hospitalet.

Diumenge a Son Malferit, Óscar Sierra va tornar a ser el comodí de la defensa del Centre d'Esports l'Hospitalet. Tot i que la seva posició natural és la de lateral dret, a Palma Sierra va haver de cobrir l'absència de darrera hora de David López al lateral esquerre, just una setmana després d'haver-se enfrontar al Sabadell, un dels seus ex-equips, formant parella de centrals amb Guillem Savall. Contra l'Atlètic Balears, Óscar Sierra va dur el dorsal número 3 a la samarreta, capricis de l'atzar en un dia en què l'expert (això de veterà fa de mal dir) futbolista egarenc disputava, atenció, el seu partit número 300 a Segona Divisió B. Desgraciadament, Sierra no va poder celebrar l'efemèride amb una victòria que va escapar-se, gairebé, en l'últim sospir, però la seva entrega va permetre que l'Hospi combatés contra un rival cridat a ser un dels ocupants de la zona noble de la Lliga.

Imatge: Guiem Sánchez
Format al Futbol Base del Terrassa, Óscar Sierra Luna (Terrassa, 1981) va tancar la seva etapa formativa als juvenils de la Damm abans de debutar, la temporada 2000-2001 amb el Barcelona C a Tercera Divisió. El curs següent Sierra va incorporar-se a la UE Lleida, amb la qual va debutar en partit de Copa del Rei davant l'Espanyol (1-0); en Lliga, el 14 d'octubre de 2001 va ser un dia també especial, el del debut d'un dels capitans de l'Hospi a Segona B. Davant del Calahorra, Óscar Sierra va disputar el primer dels ja tres-cents partits que ha disputat a Segona Divisió B, vestint samarretes de fins a vuit equips i amb l'Hospi, indiscutiblement, com a equip principal. De fet, l'actual és la seva tercera etapa a l'entitat riberenca: va arribar-hi el curs 2002-2003 per jugar en un Hospi Atlètic que aleshores era filial dels riberencs i va acabar debutant amb el Primer Equip un 11 de gener de 2003, amb Jaume Creixell com a tècnic, davant del Burgos (1-1). Sierra va convertir-se en una peça indiscutible d'un Hospi que va acabar descendint a Tercera Divisió després de 15 temporades jugant ininterrompudament a Segona B.

Els 19 partits disputats i la seva projecció li van valer l'interès d'un Linares que va incorporar-lo l'estiu de 2003; a Linarejos, Sierra només va disputar dos partits i al mercat d'hivern va tornar a l'Hospi per encetar una segona etapa que va durar dues temporades i mitja i en la qual, després de la trista eliminació davant el Levante B en l'ascens a Segona B (2004), va redoblar alegries amb l'èxit de l'ascens contra el Sangonera l'any següent i amb el retorn a Segona B el curs 2005-2006 i la brillant aventura copera que l'Athletic Club va frenar al bandejament de la Nova Creu Alta de Sabadell. En total, 81 partits (33 dels quals a Segona B). La renovació profunda que va patir l'Hospi amb l'arribada d'Oliva i el fitxatge de Ramon Moya pel Sabadell va facilitar la incorporació de Sierra al club arlequinat, on va estar dues temporades i amb el qual va assolir el seu segon ascens a Segona B (2006-2007).

Imatge: Jaume Monés
Va ser entre 2007 i 2011 que Sierra va trobar continuïtat a la categoria; 3 clubs (Sabadell, Terrassa -2 cursos- i Gramenet) i 107 partits de Lliga. Va acumular dos descensos amb egarencs i colomencs, si bé la delicada situació econòmica que travessaven (i travessen, de fet) ambdues entitats feia ben complicada l'empresa. L'estiu de 2011 el lateral egarenc va trobar lloc en una AE Prat que ambicionava pujar; amb els potablava Sierra va aconseguir el seu tercer ascens a la categoria de bronze i, a més, va fer-ho com a protagonista principal de l'eliminatòria contra l'Atlético Sanluqueño, amb dos gols al partit de tornada al Sagnier que van significar l'ascens. Després, dos anys de titularitat indiscutible amb una aventura copera que va tallar el Llagostera i un descens cruel el curs 2013-2014 després d'una gran segona volta. Amb més de 250 partits al sarró, fa dos anys el Badalona va confiar en Sierra per reforçar una plantilla gairebé nova de trinca; com al Prat, el vallesà va ser una peça fixa per a Manolo González i va enllaçar la quarta temporada consecutiva amb més de 30 partits de Lliga disputats. Enguany, l'egarenc es troba en disposició de sumar-hi una cinquena temporada amb una presència important: acumula 21 partits de Lliga en 26 jornades i les constants absències a la rereguarda fan pensar que la seva polivalència el convertiran, un cop més, en un habitual dels onzes de Martí Cifuentes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada