Etiquetes

23/2/16

#2BG3 | Olot, banqueta en erupció

Imatge: UE Olot
-> Per cinquena temporada consecutiva, l'Olot pateix un canvi d'entrenador a mitja temporada. Santi Castillejo serà l'encarregat de lluitar per la salvació dels garrotxins en el seu tercer any a Segona B.
-> En les últimes 10 temporades, fins a 10 entrenadors diferents (alguns dels quals han repetit) s'han assegut a la banqueta d'un Olot avessat a rellevar tècnics en moments delicats del curs.
-> L'arribada de Castillejo amb la segona volta iniciada no és cap novetat a Olot: des de 2006 la situació ja s'ha viscut en cinc ocasions.

Fumata blanca. Ahir al vespre la Unió Esportiva Olot va anunciar el navarrès Santi Castillejo com a nou tècnic del Primer Equip fins a finals de temporada en substitució d'Antonio Rodríguez 'Rodri', que tanca la seva segona etapa com a entrenador de la UE Olot sentenciat pels mals resultats i fulminat per una pèssima ratxa d'11 partits sense guanyar (la segona pitjor dels garrotxins des que van ascendir a Segona B) que ha conduït els olotins a ocupar plaça de descens a 12 jornades per cloure el campionat. Castillejo (Valtierra, 1971), que torna a les banquetes després de dues experiències poc profitoses amb el Llagostera l'any passat a la Lliga Adelante i amb el Nàstic a Segona B, buscarà reeditar els èxits que va assolir amb el Reus Deportiu en les 4 temporades que va dirigir el quadre roig-i-negre. Sigui com sigui, l'arribada del navarrès a la banqueta de l'Olot no fa res més que afegir més realitat al tòpic de banqueta volcànica de la UE Olot, almenys si ens atenem a les xifres de l'última dècada.


I és des de la temporada 2006-2007 (l'equip era a Primera Territorial), només en tres temporades els garrotxins han tingut una temporada tranquil·la quant a moviments a la banqueta: va coincidir amb l'exitosa segona etapa de Nitus Santos, que va dirigir l'Olot durant 145 partits entre els cursos 2008 i 2012, període en què va aconseguir tres ascensos consecutius: de Primera Territorial a Preferent (2008-2009), de Preferent a Primera Catalana (2009-2010) i de Primera Catalana a Tercera Divisió (2010-2011). Abans, la banqueta olotina ja havia trontollat en diverses ocasions davant la impossibilitat d'assolir l'ambicionat retorn a categories més altes que l'Olot no havia tastat durant més d'una dècada. El primer damnificat va ser Manel Puigvert, acomiadat després de 18 partits el curs 06-07; va fer-se càrrec de l'equip Àlex Terma, actual director esportiu de l'entitat i tradicional tècnic apagafocs. Terma va ser l'enllaç entre Puigvert i Óscar Aja, que tan sols va estar-s'hi set partits abans de dimitir (és un dels tres tècnics que ho ha fet a Olot en 10 anys). Toni Mach va acabar la temporada i va iniciar la següent, la 2007-2008. Mach va ser destituiït després de 25 partits (situació similar a la de Rodri enguany) i va ser Nitus Santos qui n'agafava les regnes 18 temporades després del seu primer pas per Olot.

De llarg, l'etapa de Nitus Santos ha estat la més tranquil·la quant a moviments però la seva sortida del club, ja a Tercera Divisió, va ser fruit de la dimissió que va presentar a 10 jornades del final, amb l'equip a només dos punts del descens a Catalana. També en aquella primavera de 2012 va ser Àlex Terma qui va dirigir l'equip els últims 10 partits i qui va aconseguir salvar la categoria amb certa comoditat (20 punts de 30 possibles). Amb Joan Agustí al capdavant de la Junta de la UE Olot, mai s'han amagat els ambiciosos objectius d'una entitat que la temporada següent va aconseguir ascendir a Segona Divisió B per primer cop en la seva història, però ni tan sols aquell curs va ser tranquil pel que fa a la banqueta: la marxa de Rodri per acompanyar Raúl Agné al Cádiz, quan l'equip era líder solvent després de 15 jornades (36 punts) va provocar un terratrèmol important; Terma va tornar a dirigir l'equip durant quatre partits abans de l'arribada de Julio Bañuelos. Però ni tan sols aconseguint el campionat el tècnic de Miranda va completar el curs: després de perdre contra l'Ilicitano l'eliminatòria de campions, Bañuelos va ser destituït després d'empatar contra el Mairena (1-1) en l'anada de la segona eliminatòria. I, evidentment, va ser Àlex Terma qui va dirigir l'equip a la tornada i en la darrera eliminatòria, que va suposar l'ascens, contra l'Arandina (global de 7 a 4).

Durant el playoff ja era un secret a veus que Edu Vílchez seria el proper entrenador de l'Olot, però l'aventura del sabadellenc va durar, tot just, una volta. Va ser acomiadat després d'empatar sense gols al camp del Prat i tancar el 2013 amb l'equip classificat en 16a posició quan, tot i ser l'any del debut, les fites eren (un cop més) més ambicioses. Arnau Sala va prendre el relleu de Vílchez i va acabar salvant l'equip, que va acabar 14è, a dues jornades del final (va vèncer l'Huracán per 3 gols a 2). L'any passat, però, el de Sant Fruitós no va començar amb massa bon peu: tres victòries en catorze partits van sentenciar sala, destituït després de perdre 0-2 contra l'Hércules a l'Estadi Municipal. El relleu, sorpresiu per la manera com havia marxat, va ser de nou Antonio Rodríguez Sarabia, "Rodri", que va fer reaccionar l'equip (va sortir del descens i es va apropar a tres punts del playoff d'ascens el mes de febrer). Enguany, en canvi, dues ratxes letals de 8 i 11 jornades sense guanyar han conduït l'Olot, que, a més, ha perdut referents importants en atac com són Carlos Martínez i Coro (l'estiu passat) o Alberto Perea el passat mes de gener. Rodri marxa de la Garrotxa amb 50 partits de Lliga dirigits, amb 13 victòries, 19 empats i 18 derrotes com a balanç. En aquest mercat persa de tècnics, Castillejo és la darrera adquisició, gairebé d'urgència, per evitar el pal enorme que suposaria descendir de categoria. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada