10/5/15

Gràcies, Kiko | CE l'Hospitalet 2-0 Huracán CF

- Els gols de David Haro i Rubén Alcaraz dibuixen un final de temporada feliç i emotiu a l'Estadi, amb el comiat de Kiko Ramírez com a fet destacat.
- El tarragoní diu adéu a l'Hospi després de dues temporades amb l'equip a gran nivell. L'afició, sempre a l'alçada, també ha protestat contra l'actual Junta Directiva per la seva manca de transparència.
- Quant al partit, Huracán ha acusat la manca d'encert de cara a porteria, s'ha vist penalitzat per un gol psicològic abans del descans i haurà de resoldre la classificació per al playoff en la darrera jornada, contra el Badalona al San Gregorio.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria d'imatges, roda de premsa de Kiko Ramírez i vídeoresum del partit.

CE L'HOSPITALET:
Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, José Rodríguez, Alcaraz, Vivi, Bueno (Via, 56'), David Haro, Javi Martínez (Boris, 56') i Morgado (Carreras, 78').

HURACÁN CF: Paco, Gomis, José Ruiz, Ruso, Amarilla, San Julián (Luismi Loro, 54'), Fali, Peris (Javi Navarro, 77'), Jesús Rubio, Tariq i Javi Boix (Aridai, 54').

Gols: 1-0 Haro (45', penal); 2-0 Alcaraz (94').

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó). Ha amonestat els locals Javi Martínez (53'), Haro (77'), Carreras (84'), Via (86'), Peque (88') i Alcaraz (93') i els visitants Ruso (43'), Gomis (44'), Tariq (45'), San Julián (46') i Amarilla (80').

Incidències: partit corresponent a la jornada 37 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí assolellat. A l'Hospi, Craviotto i Barrera han completat la convocatòria; a Huracán ho han fet Company i Juliá.

Era el dia perfecte. Com si fossin els Goya i s'hagués de lliurar aquell premi "a tota una vida". El Centre d'Esports l'Hospitalet ha tancat la temporada a l'Estadi amb un triomf per 2-0 davant d'Huracán que, futbolísticament, ha servit per fer les paus amb la parròquia riberencs després de la desfeta a Elda i que, emotivament, ha servit per sentir aquest darrer partit del curs a casa com la fi d'una etapa brillant, emocionant i il·lusionant, que hauria pogut regalar-nos un premi enorme en forma d'ascens el curs passat però que en, línies generals, ens ha permès presumir de club orgullosos arreu d'Espanya. Ha estat el darrer dia d'una època i, alhora, el primer d'una de nova, una que s'albira complicada i fosca, pels que haurien de manar i no ho fan i pels que mouen fils des de l'ombra. L'emotiu comiat i reconeixement a Kiko Ramírez ha estat, tan sols, el punt més alt d'un iceberg que conté un munt d'històries que en les properes setmanes tancaran la seva etapa en riberenc. De forma injusta, de forma cruel. A tots els que, de tot cor, s'han deixat el temps i l'esforç en aquest Hospi, moltíssimes gràcies.

Sobre la gespa, menys canvis dels que es podrien esperar després del 5-1 de diumenge passat a Elda. Al final, tan sols dues novetats, una d'elles obligada: l'entrada de José Rodríguez a l'eix de la defensa en detriment del sancionat Agus. L'altre canvi, l'entrada d'un Vivi ja recuperat, que ha assegut a la banqueta el malagueny Álex Barrera. Inici fulgurant d'Huracán, clarament dominador i demostrant que era l'equip que, de llarg, més s'hi jugava aquest matí. L'Hospi s'ha limitat a veure-les venir i ha tingut sort que els valencians no han estat gens encertats de cara a porteria. Fali i Javi Boix ja han traslladat perill en qüestió de tres minuts, sense arribar a trobar a porteria. Ha estat un avís de l'acció que al minut 7 deixaria Huracán a punt d'avançar-se en fins a dues ocasions, després que Craviotto tingués una magnífica intervenció per desviar un cop de cap de Tariq i que el rebuig el recollís Javi Boix per estavellar l'esfèrica directament a la fusta dreta de la meta local (7').

La projecció ofensiva de l'Hospi ha estat minsa, aquest matí. Peque ha fet el primer xut a porta dels riberencs, des de la distància, al minut 13; Paco ha blocat l'intent sense problemes. Huracán ha continuat dominant, però el cert és que als de Seligrat els ha faltat claredat a l'hora de resoldre la darrera passada. Finalment, aquesta indefinició ha passat factura (i de quina manera) als valencians, que abans del descans s'han complicat la vida amb una pena màxima comesa per Tomás Ruso sobre David Haro. El vallesà ha assumit un cop més la responsabilitat i ha enganyat el porter visitant Paco per fer pujar 1-0 al marcador i fer el seu dotzè gol del curs (44'). Abans del descans, i gairebé sense buscar-ho, l'Hospi hauria pogut marxar amb un avantatge encara més ampli, ja que Rubén Alcaraz ha posat a prova Paco amb un llançament de falta marca de la casa en la darrera acció del primer temps (45').

El gol ha fet mal, moltíssim mal a un Huracán psicològicament fos durant bona part del segon temps. Seligrat ha mirat d'endollar l'equip animant-lo constantment però el gol d'Haro ha destrossat els plans d'un Huracán que veia com se li complicava l'accés a les places d'eliminatòries d'ascens. Ni tan sols l'entrada d'Aridai i Luismi Loro per mossegar més en la parcel·la ofensiva ha canviat la decoració. Al contrari: el partit ha entrat en una fase de no futbol que ha convidat un sector important de la graderia a manifestar el seu descontentament amb l'actitud de la Junta Directiva i la seva manca de transparència. S'han sentit crits de dimissió dirigits al nou gerent del club, Fernando Peña i també al vicepresident primer, Carlos Torres, igual que s'han proferit crits recordant la 'cordial' relació entre l'Hospi i el Cornellà, club amb el qual el gerent ha col·laborat recentment com a cap de protocol. Més interès a la graderia i a la llotja que no pas al camp fins al darrer quart d'hora de partit.

Només aleshores Huracán ha semblat despertar quan ha estirat la manta i ha descuidat la defensa. Amb Boris i Via sobre el camp (després entraria Carreras) l'Hospi ha tingut a la seva mà matar el partit en diverses ocasions. Boris n'ha tingut dues de ben clares als minuts 74 i 87; especialment clara ha estat la darrera, en un tres contra un que Paco ha salvat de forma magistral. Abans, Peque havia tret sota pals una centrada de José Ruiz (79') en una de les poques accions de perill dels valencians. I és que ha estat l'Hospi qui ha disposat de més accions per eixamplar la distància: Aleix Coch ha estat a punt d'estrenar-se amb una rematada de cap que ha marxat fora per poc (82'), Carreras ha perdonat una contra amb tot a favor (90') igual que Boris un minut després (91'). I tant de patir, ha estat Alcaraz en la darrera acció de partit qui ha sentenciat amb el seu desè gol del curs. Amb tot Huracán a l'àrea de l'Hospi (Paco inclòs), el '6' de l'Hospi ha assegurat el gol amb un xut ras des d'uns 40 metres que lentament s'ha acabat allotjant al fons de la xarxa valenciana. 2-0 i xiulet final, dedicatòria al míster i final de festa feliç. Somriguem ara que podem.