Etiquetes

10/5/15

#2bg3 | Els comptes de la permanència

Imatge: Escola Britannica
LA CALCULADORA DEL PLAYOFF | Després de 37 jornades i sempre que la vaga de futbolistes i RFEF que hi ha convocada pel proper cap de setmana ho permeti (ja veieu que no ens creiem massa que no hi hagi futbol la setmana vinent), el Campionat regular al grup 3 de Segona Divisió B arribarà a la seva fi. Seran els darrers 10 partits d'un total de 380, molts minuts de futbol (la qualitat ja és una altra cosa), emoció, tensió, targetes, errades arbitrals, golassos. Vaja, tot allò habitual en un partit de futbol. Diumenge, quatre equips tindran 90 minuts per davant per resoldre el que no han estat capaços de solucionar en 3.330 minuts de temporada oficial. Com alguns feien amb les assignatures a la Uni i la convocatòria de setembre. El càstic? Una plaça de descens directe i una d'eliminatòria de permanència amb un altre 16è d'un altre grup de Segona B (ara mateix Lealtad, Las Palmas Atlético i La Roda). El premi? Dues places de salvació directa. I com dèiem, quatre equips: València Mestalla, Mallorca B, Cornellà i Eldense. Per ordre de classificació i de probabilitat de salvació. Avui, cap dels quatre ha guanyat (només el filial valencianista ha puntuat i gràcies). Dels quatre, Mestalla i Eldense s'enfrontaran a rivals sense res en joc; Cornellà i Mallorca B no poden dir el mateix. Ho repassem tot seguit.

ELS COMPTES DE LA PERMANÈNCIA
2 places de salvació directa + 1 plaça d'eliminatòria de permanència + 1 descens directe a Tercera.

VALÈNCIA MESTALLA: els de Curro Torres visiten el Zaragoza B (ja veurem si a la Romareda o a la Ciudad Deportiva). Els aragonesos ja han descendit a Tercera i el dubte és si quedaran penúltims o últims. El filial valencianista ja no pot caure en zona de descens ja que un triple empat amb Eldense i Cornellà enviaria al pou els blaugrana. Dels 81 casos possibles, 78 salven totalment el Mestalla i 3 l'envien a l'eliminatòria de permanència: això passa per perdre a Saragossa i que l'Eldense i el Mallorca B guanyin els seus partits. També hi hauria dos cas, si empata a 45 punts amb el Cornellà, en què els verds haurien de superar l'average general dels valencians: -10 pel Cornellà i -4 pel Mestalla. Improbable.

MALLORCA B: els de Javier Olaizola reben a Son Bibiloni l'Hércules. Els alacantins són tercers i si guanyen jugaran la fase d'ascens; en cas contrari, hauran d'esperar. Una victòria salva de qualsevol perill el filial mallorquinista. En cas d'empat, caldria veure què fan Cornellà i Eldense. En cas de triple empat, Cornellà primer, Mallorca B segon i Eldense tercer; en els empats particulars, en contra amb tots dos. Una derrota només el salvaria de tot perill si Cornellà i Eldense perden. Si algun dels dos puntua, mínim haurà de jugar la promoció de permanència.

CORNELLÀ: els de Jordi Roger reben el Lleida Esportiu al Nou Municipal. Els lleidatans són quarts i depenen del seu marcador per jugar la seva tercera fase d'ascens consecutiva. Amb un triomf, el Cornellà s'assegura com a mínim ser 16è; si a sobre el Mallorca B punxa, els verds de salvarien de qualsevol tipus de perill. En cas d'empat, el Cornellà quedaria amb 43 punts: el beneficiaria un triple empat amb Mallorca B i Eldense (quedaria 15è) o qualsevol empat en solitari amb palmesans i alacantins (això els obligaria a jugar l'eliminatòria com a mal menor). En cas de derrota, el Cornellà baixaria a Tercera si l'Eldense puntués a casa.

ELDENSE: és qui més complicat ho té perquè tot i guanyar ningú no li assegura res. Els de Rubén Albés reben al Nuevo Pepico Amat un Atlètic Balears amb els deures fets però que pot ser jutge del destí del Mallorca B. La derrota condemna l'Eldense al descens directe a Tercera (té l'average perdut amb el Cornellà). En cas d'empat, se salvaria de tot perill si el Cornellà i el Mallorca B perden; si el Cornellà puntua l'Eldense jugaria la promoció si el Mallorca B perd contra l'Hércules. La victòria és, evidentment, el resultat que més opcions obre als blaugrana: només baixarien directament si guanyen Cornellà i Mallorca B. Si el Mallorca B empata o perd, ha de millorar el resultat del Cornellà; és a dir que si els verds guanyen l'Eldense no podria salvar-se directament.

Tot seguit, per fer-ho tot una mica més gràfic, us deixem un quadre de configuració casolana que recull els 81 casos possibles que ens deixen els quatre partits que afecten la zona baixa de la Lliga. A més, podreu veure com quedarien les posicions segons cada combinació de resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada