Etiquetes

28/3/15

Enganxar-se a la lluita | CE l'Hospitalet - CF Reus Deportiu (diumenge, 12:00)

Imatge: Joan Alfons López
CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CF REUS DEPORTIU
Diumenge, 29 de març - 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 31 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi, Luque, Canario, David Haro i Joel.

Possible onze del Reus Deportiu: Édgar Badia, Eliseu, Migue Marín, Rúben Semedo, Moyano, Jaume Delgado, Folch, Óscar Rico, Marc Sellarès, Vitor i Édgar Hernández.

Àrbitre: Luís Mario Milla Alvendiz (Andalusia).

No és una qüestió de trens ni d'oportunitats úniques, però l'Hospi sap que el partit de demà contra el Reus és important per seguir-hi creient. La permanència no és un fet matemàtic però sí virtual: amb 44 punts al sarró i un +11 de matalàs respecte la cua de lleó tres punts servirien per deixar el Reus, ara mateix cinquè, només un punt per sobre. I sí, quedaran només 7 partits per davant i autèntics transatlàntics com Nàstic, Lleida Esportiu, Huracán, Hércules i el mateix Reus Deportiu per davant. Però els èxits s'han construït des del dia a dia, des del treball i la humilitat, amb el treball cec i no pas amb la façana, amb l'aparença. I caldrà recordar una setmana més que ocupar la part alta de la classificació ja és un èxit, per a aquest Hospi. Però com que mentre hi ha vida hi ha esperança i mentre hi ha punts, il·lusió, és inevitable exigir dintre de la raó que aquest Hospi segueixi combatent per ser el més amunt possible: si és playoff, excel·lent; si és Copa del Rei, perfecte i si és tranquil·litat, contents.

Al davant, demà hi haurà un Reus en clara línia ascendent. Després del sotrac que van patir entre els mesos de desembre i gener, els roig-i-negres han tornat a renéixer des de la solidesa defensiva que sempre han caracteritzat els equips de Natxo González. Sense anar més lluny, en els darrers set partits Édgar Badia només ha encaixat tres gols i l'equip se n'ha beneficiat amb un balanç satisfactori quant a resultats: cinc victòries, un empat i una derrota. 16 punts de 21 possibles que han traslladat l'equip de la novena posició de principis de febrer a la cinquena actual, previ pas per la quarta abans de caure al camp del líder, el Nàstic. Derrota comprensible, normal, però que va coincidir amb un moment de recuperació d'un Hércules que, a dia d'avui, apunta com a rival principal dels reusencs en la lluita per la quarta posició, la menys clara de les quatre que donen accés a les eliminatòries d'ascens a la Lliga Adelante.

El mercat d'hivern va portar tres incorporacions al Baix Camp. La més destacada, la del migcampista Óscar Rico: l'arribada de l'ex del Llagostera ha donat un altre aire a l'equip de Natxo González, que tot i no destacar per una xifra golejadora ha vist com una de les seves referències atacants com és Marc Sellarès ha recuperat l'olfacte golejador amb tres dianes en els darrers tres partits. Amb 6 gols, el donostiarra és el màxim golejador de l'equip amb un gol més que Édgar Hernández, que fa quatre jornades que no marca però que és un autèntic maldecap per les defenses rivals per tota la feina invisible que fa al llarg dels 90 minuts. Tots dos hi seran, demà a l'Estadi. Per contra, el tècnic vitorià comptarà quatre baixes sensibles: Álex Colorado, Xisco Hernández i Jesús Olmo estan lesionats i no seran de la partida; tampoc el defensa portuguès Dinis Almeida, convocat amb la selecció portuguesa sots-20. Tot i les absències, no es preveu que Natxo González introdueixi massa canvis respecte l'onze que va saltar diumenge passat contra el Sant Andreu.

Per la seva banda l'Hospi ha preparat el duel contra els roig-i-negres amb la tranquil·litat que dóna el reconfortant triomf de diumenge a Olot. Més enllà de la victòria, el gran partit que va fer l'equip, solidari i intens tot i haver de jugar la darrera mitja hora de partit en inferioritat numèrica dóna arguments a la plantilla per seguir creient i per veure's capaços de superar un dels favorits de la Lliga. I és que l'assignatura pendent d'aquest Hospi són, precisament, els equips capdavanters: els riberencs encara no han derrotat cap dels cinc primers classificats enguany (tres empats i cinc derrotes), condició sine qua non per mirar d'assaltar les posicions de privilegi si l'equip enganxa una bona ratxa de resultats en aquest tram final de competició. De cara al duel de mà, Kiko Ramírez compta amb les baixes de Bueno, lesionat, i de Pablo Morgado, sancionat amb dos partits per l'expulsió de diumenge al camp de l'Olot. Canario o Èric Via podrien ser els seus subtituts, tot i que la mobilitat i les novetats en el capítol ofensiu estan a l'ordre del dia aquesta temporada.

1 comentari: