23/3/15

Ironman i l'equip d'acer | UE Olot 0-1 CE l'Hospitalet

- Un golàs de falta de Rubén Alcaraz decideix un partit igualat al camp de l'Olot i dóna a l'Hospi mitja permanència a Segona B. La primera referència de perill queda a 11 punts.
- Setè gol d'Alcaraz a la Lliga en un moment crucial: en l'acció prèvia al gol Pablo Morgado era expulsat per, segons l'àrbitre, llançar una escopinada a un rival.
- Feia 56 anys que l'Hospi no guanyava al camp de l'Olot; les últimes 9 visites riberenques a la Garrotxa s'havien saldat amb triomf olotí.
- SALA MULTIMÈDIA: rodes de premsa, galeria de fotos, vídeoresum del partit.

UE OLOT:
Wilfred, Calavera, Canelada (Robert Simón, 68'), Germán, Rojas, Abel, Carlos, Héctor, Uri, Musa i Sielva (Coro, 46').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi (Nacho, 75'), Luque (Canario, 59'), Morgado, David Haro i Joel (José Rodríguez, 79').

Gol: 0-1 Alcaraz (65').

Àrbitre:
Francisco José Melián Socorro (las Palmas). Ha amonestat els locals Rojas (62'), Uri Santos (76') i Coro (87') i els visitants Peque (4'), Vivi (42') i Agus (48'). Ha expulsat el riberenc Morgado amb vermella directa (63') i el local Calavera amb doble groga (30' i 89').

Incidències:
partit corresponent a la jornada 30 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi Municipal d'Olot davant de 1.087 espectadors. Tarda freda i ennuvolada a la Garrotxa. A l'Hospi, Oliver i Nano han completat la convocatòria; a l'Olot ho han fet Gianni, Sana i Canal.

Potser parlar de cop d'efecte seria massa exagerat, però l'Hospi va sumar ahir a Olot una victòria convincent de portes enfora i... endins. És cert que els riberencs van tenir l'encert de marcar en l'acció immediatament a una expulsió, la de Pablo Morgado, que complicava les coses als riberencs amb 27 minuts més descompte per davant, però també és de justícia reconèixer que els homes de Kiko Ramírez van ser en línies generals millors que un Olot que no va aparèixer en el primer temps i que només va millorar amb l'entrada de David Corominas al segon temps. El maresmenc va activar el joc d'atac dels gironins, però van topar-se amb un altre que, partit rere partit, salva punts sense fer massa soroll: Carlos Craviotto. El lleidatà va tornar a ser providencial un diumenge més per donar validesa al golàs de falta d'Alcaraz, per assegurar el tercer triomf a domicili de la temporada i, sobretot, per deixar la salvació virtual a tan sols un partit.

Kiko Ramírez disposava un onze inicial amb dos canvis respecte el que va saltar d'inici diumenge passat contra el Lleida Esportiu: era d'esperar el retorn de Rubén Alcaraz, un cop complert el partit de sanció; el barceloní desplaçava a la banqueta Canario. D'altra banda, Èric Via passava de ser titular a no anar ni convocat i era Joel Méndez qui jugaria d'inici per quart cop a la Lliga. Des dels primers compassos va quedar clar que l'estat del terreny de joc, pesat per culpa de la pluja de dissabte, marcaria el desenvolupament d'un partit futbolísticament tèrbol i de poca activitat ofensiva. L'Hospi va estar intens en totes les pilotes dividides i va assecar un Olot que gairebé no va inquietar Craviotto durant el primer acte: un xut massa desviat de Carlos Martínez va ser, probablement, l'acció més salvable (35'). L'Hospi, per la seva banda, va tornar a comptar amb la magistral direcció d'un Rubén Alcaraz que va estar magnífic.

Seva va ser la primera rematada dels riberencs, que va anar a parar gairebé al bar del camp (14'). La llarga distància va tornar a ser aliada dels hospitalencs, que al minut 22 van tenir una gran ocasió a les botes de Miguel Ángel Luque: el sabadellenc va executar amb mestria un perillós llançament de falta i la pilota va picar la part exterior del pal esquerre de Wilfred abans de marxar fora. Eren els millors moments d'un Hospi al qual, com ja és deasgraciadament habitual, li va mancar encert per marxar més tranquil al descans. Perquè després, Pablo Morgado i novament Alcaraz també haurien pogut avançar l'equip: el valencià finalitzava una bonica acció personal amb un xut ras i ajustat al pal que Wilfred enviava a córner (24') i minuts després seria Alcaraz, en un servei de falta, que obligava el porter gadità a intervenir per salvar el 0-1 (31').

Estava clar que l'Olot necessitava moure una mica l'arbre després del pas per vestidors i l'aposta de Rodri va ser substituit Sielva per Corominas. Abans d'arribar a l'hora del partit, primera ocasió clara dels olotins, en una rematada de Jorge Rojas a la sortida d´un córner que obligava Craviotto a una gran estirada (57'). La resposta, de l'Hospi: contracop i gran intervenció de Wilfred a xut de David Haro quan ja es cantava el 0-1 (60'). Seria l'antesala del gol en una acció polèmica: falta de Rojas a la frontal de l'àrea... i expulsió de Morgado, segons l'àrbitre, per escopir un rival. Massa minuts per davant en inferioritat... però la preocupació duraria tot just el que va trigar Rubén Alcaraz a agafar la pilota, visualitzar l'objectiu, carregar la cama dreta i posar-la ajustadeta, per l'escaire, perquè Wilfred no hi pogués arribar. Per marcar el 0-1 (65'). Però quedava molt per davant i si una cosa estava clara és que l'Olot no abaixaria els braços.

Kiko Ramírez reforçava el treball defensiu de l'equip amb l'entrada de José i Nacho Ruiz, que d'aquesta manera debutava amb la samarreta de l'Hospi. Canario hauria pogut sentenciar en una de les contres que va tenir l'Hospi, però el seu xut va marxar fora per poc (68'). Al final, evidentment, caldria patir de valent: Craviotto tornava a aparèixer per evitar una rematada a boca de canó de Carlos Martínez (85') i ni tan sols l'expulsió de Calavera al minut 89, que deixava els olotins també amb 10 homes, impedia l'empenta final dels de Rodri. Germán va tenir l'empat ja al descompte amb una rematada de cap que marxava fora per centímetres (91') i molt més a prop del gol va quedar Carlos Martínez en la darrera acció del partit, després d'un embolic dins l'àrea i on novament Craviotto va salvar l'Hospi del que hagués estat un final massa cruel vist el desplegament físic de l'equip.