Etiquetes

3/2/15

Pablo Morgado, 150 partits de bronze

Si ahir dilluns el protagonista era David Haro, que dissabte a Vila-real va complir el seu partit 100 amb la samarreta del Centre d'Esports l'Hospitalet avui l'atenció va cap a Pablo Morgado, davanter de l'Hospi que també dissabte va arribar a una xifra rodona: 150 partits com a futbolista a Segona Divisió B. Pablo Morgado Blanco (València, 1989) va arribar aquest estiu a l'Hospi després de tres temporades i gairebé un centenar de partits amb l'Huracán Valencia. Com l'equip, Morgado ha anat creixent amb el pas dels partits: el seu bon paper en el partit d'anada contra l'Atlético va suposar un punt d'inflexió en el seu pas per l'Hospi; Morgado va quallar una actuació destacada contra els matalassers i amb l'excepció del partit a Mallorca ha estat sempre titular amb l'Hospi i, fins i tot, ha marcat els seus primers dos gols de la temporada contra Huracán i Ilicitano. 1.050 minuts de Lliga, 16 partits jugats i pujant: el paper de Morgado en aquesta segona volta, com el de la resta de companys, pot ser determinant.

Imatge: resultados-fútbol.com
Un Pablo Morgado que va debutar com a futbolista de Segona Divisió B un ja llunyà 31 d'agost de 2008 al camp de la UE Lleida. De la mà del valencià Óscar Fernández i defensant la samarreta del València Mestalla, Morgado va debutar a la categoria amb el mateix dorsal que dissabte, 150 partits després, va vestir a Vila-real: el número 9. Derrota per 4-0 i l'únic partit que va actuar com a titular dels 14 d'aquell curs abans de marxar cedit a Tercera amb la Nucía. La temporada següent va començar-la també a Paterna, on va continuar sense tenir massa oportunitats. Això va provocar que a darrera hora del mes de gener de 2010 Pablo Morgado marxés com a cedit al CD Mirandés, que aleshores entrenava Julio Bañuelos. A Miranda només va ser titular dos cops durant tota la segona volta, però Morgado va aconseguir marcar en el seu debut a Anduva en un partit que els burgalesos van guanyar al Lugo per 3-1. Va ser un dels dos gols que va marcar amb els rojillos: el segon, la temporada següent, el va fer a Gijón en la golejada dels mirandesos a l'Sporting B (1-6). Corria el curs 2010-2011 i a l'estiu Morgado havia rescindit el seu contracte amb el Mestalla per fitxar pel Mirandés. L'aventura, però, no va ser del tot profitosa ja que el valencià tan sols va actuar en 7 partits durant tota la temporada sota les ordres de Juan Carlos Pouso.

Calia tornar-se a sentir protagonista i Pablo Morgado va optar per tornar a la seva València natal per recuperar sensacions. I va aconseguir-ho de la mà d'un club de nova creació com Huracán Valencia. L'exriberenc José Ignacio Hernández el va fitxar pel seu primer projecte i Morgado va aprofitar la confiança per fer la millor temporada en termes golejadors: 6 gols, cap d'ells de penal i classificació per les eliminatòries d'ascens en la darrera jornada davant l'Atlètic Balears (1-0). El Lucena va interposar-se en el camí dels valencians, però la temporada següent Morgado va quedar-se encara més a prop de l'ascens en un curs en què va tornar a ser protagonista habitual amb Nico Estévez. L'actual jugador de l'Hospi va disputar 37 partits (pels 32 del curs anterior) i va ser titular els últims cinc partits de playoff; també en el fatídic partit final a Jaén, on Huracán no va poder redreçar l'1-1 de l'anada a Manises i va quedar-se a centímetres de la Lliga Adelante per culpa del valor doble dels gols a camp contrari. Va ser un any més modest en l'aspecte personal per a Morgado, que es va haver de conformar amb 1 únic gol al camp del Prat.

Més discreta va ser la seva tercera i última temporada a l'Huracán Valencia. L'equip va patir canvis: Nico Estévez va marxar al Mestalla i Iñaki Alonso va agafar les regnes dels valencians. El basc mai va acabar d'adaptar-se a la filosofia i possibilitats del club i alguns dels jugadors de la plantilla tampoc no van trobar-se còmodes. Morgado va ser titular en menys de la meitat de partits i va anotar dos gols al tram final de la temporada davant l'Olímpic i l'Olot. Com l'equip, va ser una temporada discreta, on per tan sols dos partits Morgado no va arribar a celebrar el seu centenar de partits a Huracán en Lliga (si els va assolir si hi afegim els dos de Copa del Rei). Moment de canviar d'aires, però amb el vermell i el blanc com a protagonistes. Entre Mestalla, Mirandés, Huracán i Hospi, Morgado ja acumula 150 partits a la categoria de bronze als seus 25 anys. I amb el tercer playoff d'ascens com a objectiu ben marcat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada