28/2/13

Resum de la 29a jornada #2bg3

Allà pels volts del mes de novembre i després que el Sant Andreu derrotés el Nàstic per 1-0 gràcies a un gol d'Édgar a cinc minuts del final, a Piti Belmonte li preguntaven a roda de premsa sobre el partit i sobre l'absència d'ocasions. El tècnic andreuenc es mostrava evidentment satisfet pel triomf, però remarcava que era importantíssim que l'equip comencés la seva construcció des del darrere. Segurament no podem comparar el Sant Andreu amb l'Hospi o el Villarreal B pel que fa a la proposta estètica de joc, però està clar que els andreuencs han entès perfectament de què va la categoria i estan traient suc a una plantilla de qualitat però que en té de millors per sobre. Ahir, poca conya, desè partit consecutiu al Narcís Sala sense rebre gol; el líder, l'Olímpic, va encaixar la cinquena derrota del curs per culpa d'un gol de penal d'Édgar Hernández al minut 71. Queden 12 partits, però a Sant Andreu hi tenen encara molt a dir.

Levante UD B 2-0 Orihuela CF
Roger 21', Álvaro Rosa 87'
Roger Martí ha marcat en 12 dels 22 partits que ha jugat aquesta temporada amb el Levante B. Sens dubte, el davanter de Torrent és tota una garantia de gol pels granota, que tot just van deixar la seva porteria a zero a casa per tercer cop aquesta temporada. Álvaro Rosa va certificar la tercera jornada sense guanyar de l'Orihuela, que desaprofita l'oportunitat de guanyar posicions el dia que Mallorca B i Binissalem descansaven i Yeclano Deportivo i Constància no guanyaven.

CE L'HOSPITALET 2-1 CF BADALONA
Cirio 3', Aday 66' | Pelegrí 43'pen
Fins aquesta temporada, l'Hospi només havia guanyat 1 dels 12 enfrontaments a la història amb el Badalona. Després del triomf de la primera volta al Centenari, Cirio va tornar a marcar nou jornades després per obrir el camí d'una nova victòria riberenca a l'Estadi. Xavi Pelegrí empatava, com no, de penal (dubtós) i Aday sumava el seu quart gol de la temporada per extendre a set les jornades de l'Hospi sense conèixer la derrota.

Villarreal CF B 4-1 CE Constància
Gerard Moreno 48', 58'; Juanto 64'; Cámara 80' | Nacho 88'
La bipolaritat dels groguets ja no es limita només en la comparació de la seva prestació com a local i visitant, sinó també al període del partit quan juga al Mini Estadi. Tal com va passar contra el Llagostera, els de Lluís Planagumà van deixar el festival de gols per la 2a meitat. 0-0 al descans i 4-1 al final gràcies als gols de Gerard Moreno (2), Juanto i Cámara, tots dos en forma. Primer cop enguany que els d'Esteva, ahir amonestat, reben quatre gols lluny del Nou Camp d'Inca.

Yeclano Deportivo 1-1 València Mestalla

Pascui 40' | Fede Cartabia 88'pen
Partit polèmic a la Constitución on l'àrbitre català Vico Moreno va expulsar el meta local Alberto al tram final de partit en una jugada que va significar l'empat, de penal, per part de l'argentí Fede. Abans, Pascui havia avançat els ieclans amb un molt bon gol, però els murcians segueixen sense reenganxar-se als equips que té per dalt i diumenge (16:30) viurà un duel dramàtic a Oriola.

Atlètic Balears 0-2 RCD Espanyol B
Cubillas 17', Iván Sales 19'
Qui tampoc no aixeca cap és un Atlètic Balears que encadena sis jornades sense guanyar. 3 punts de 18 possibles per l'equip que ara dirigeix el Chichi Soler. Ahir, l'Espanyol B va sentenciar el partit per la via ràpida amb els gols de Cubillas (tercera setmana seguida marcant) i del castellonenc Iván Sales. Grans xifres de Márquez a les Illes Balears, on hi ha guanyat en 6 de les 9 vegades que hi ha viatjat com a entrenador.

AE Prat 1-0 CD Alcoyano

Oriol Ricarte 53'
Aquesta temporada l'Alcoyano ha disputat nou partits sobre gespa artificial i n'ha perdut sis. El darrer, ahir, al Sagnier on gràcies a Oriol Ricarte el Prat va convertir en pretèrita la ratxa de vuit partits sense guanyar. Els de Vacas van tornar a demostrar per què són el local menys golejat del grup 3 de Segona Divisió B i van deixar la porteria a zero per 10è cop aquest curs, tal com recordava el company del Prat Esports, Pol Cervera.

Imatge: Paco Carrasco / AE Prat.
UE Llagostera 3-1 Ontinyent CF
Raúl Muñoz 5'pp; Sellarès 32', Àlex Moreno 92' | Uriarte 82'
El setè penal de la temporada a favor de l'Ontinyent no va servir de massa als valencians. Bàsicament, perquè Chavero va errar-lo quan els de Lluís Carrillo ja dominaven per 3-1. Jon Uriarte va posar-li emoció al partit però els gironins van sumar un triomf més que necessari que deixa la zona perillosa de la Lliga a vuit punts.

CF Reus Deportiu 1-1 Huracán CF
Sergio León 41' | Riki 47'pp
En el partit que tancava la jornada, els equips que menys i més havien empatat es van acabar repartint els punts. Sergio León va fer el seu tretzè gol de la temporada abans del descans, però els de Nico Estévez van aprofitar el gol en pròpia porta de Riki per treure un punt del Nou Camp de Reus. Els manisers segueixen amb una sola derrota al seu compte després de 28 partits, millor marca al grup 3 des de la temporada 2002-2003 amb el Castelló.

Van descansar el Mallorca B, el Binissalem i el Nàstic.