Etiquetes

2/2/13

Rival amb pell de xai | CE l'Hospitalet - Orihuela CF (diumenge, 12:00 hores)

Jornada interessant per marcar dinàmiques futures la que ens espera aquest diumenge al Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B. Mentre l'Hospi rep l'Orihuela, actual dinovè classificat, quatre dels seus rivals directes s'enfrontaran entre sí en una jornada que pot donar força rèdit als riberencs si aquests són capaços de treure endavant el duel de demà. I és que el matí ve marcat pel partit a Bunyol entre el Levante B i l'Olìmpic (11:30), però també per un interessantíssim Atlètic Balears-Huracán, la primera de les 17 finals pels palmesans. Obrirà la jornada l'Alcoyano al camp d'un Mallorca B en crisi (11:00) i una hora més tard, el Reus i el Llagostera s'enfrontaran en l'únic duel d'una jornada que veurà descansar tres conjunts catalans: Badalona, Nàstic i l'Espanyol B de Manolo Márquez. El Sant Andreu visitarà a partit de les 12 del migdia el complicat camp del Villarreal B, mentre que el Prat i el Binissalem rebran Constància i Mestalla respectivament. Per la tarda, un únic enfrontament: Yeclano Deportivo-Ontinyent (17:00 hores).

L'Hospi
El Centre d'Esports l'Hospitalet afronta demà una bona oportunitat de seguir afegint punts al seu sarró en un partit que, com el de la setmana passada a Paterna, es presenta més complicat del que la classificació del rival pugui indicar, com desenvoluparem després. Els homes de Miguel Álvarez poden enllaçar la seva tercera victòria consecutiva i la quarta jornada seguida sense perdre després de puntuar a Manises i vèncer Alcoyano i Mestalla. Amb tot, el que fa ser més positiu és el nivell de joc d'un equip que sembla haver assolit de forma definitiva molts mecanismes de joc que li permeten superar situacions adverses i, de l'altre, la recuperació d'homes com Osado i Bacari, que ha agafat continuïtat després que les lesions haguessin tallat la seva evolució. De fet, el mataroní duu ja 3 gols en els darrers dos partits i es presenta com una amenaça latent per l'Orihuela.

Pel partit de demà Miguel Álvarez tornarà a haver de trencar-se el cap per configurar una convocatòria. Allò que d'una banda agrada tant als entrenadors, pel nivell d'esforç i motivació de tota la plantilla al llarg de la setmana, però que tan greu sap per haver de ser injust per haver de deixar fora jugadors que "s'ho han currat". Un "maldecap" menys serà el d'Alan Liesegang, que va marxar cedit a la Grama fa un parell de dies amb la intenció de gaudir de minuts i millorar el seu rodatge i projecció. Així doncs, la plantilla de l'Hospi restarà amb 21 elements, 20 fins al mes de març degut a la lesió de Pol Llonch, que pateix un trencament del lligament lateral extern del turmell dret. Tampoc hi serà Cirio, que encara arrossega molèsties als bessons de l'acció que el va forçar a abandonar el terreny de joc diumenge a Paterna. En principi, Valentín i Julio Rico perfilen com a substituts de tots dos jugadors a l'onze inicial de demà.

L'Orihuela
Per l'única cosa que ens serveix el material del partit d'anada a Los Arcos és per treure alguna foto de recurs per il·lustrar la informació d'un equip, l'escorpión, que ha mutat tant en tants pocs mesos que és innecessari fer un anàlisi comparant plantilla actual amb la d'inici de Lliga. Entre un màxim de 4 i 5 jugadors presumiblement repetiran a l'onze (i a la convocatòria) respecte al partit d'anada a Oriola. I és que l'arribada de Nino Lema i, sobretot, el redisseny de la plantilla de l'Orihuela fa que el club del Baix Segura encari la segona volta amb esperances reals de salvar la categoria malgrat ser encara en zona de descens. Amb tot, els de Lema tenen dos partits menys que la majoria de rivals i són a només dos punts d'un Constància que marca la plaça de play-off de permanència amb 21 punts. De fet, els alacantins no han perdut ni encaixat cap gol en aquest 2013: 7 punts de 9 possibles amb 2 gols a favor i dues victòries davant l'Espanyol B i el Badalona a Los Arcos (1-0).

Els alacantins han realitzat fins a 9 fitxatges només en aquest mes de gener, sense comptar les incorporacions de Jonathan Sesma o d'Ochoa amb la temporada ja iniciada. Al final, Nino Lema compta també amb una plantilla de 21 jugadors, potser mancada d'algun referent més a la parcel·la ofensiva però que sens dubte ofereix garanties al darrere, un dels pilars dels equips del tècnic gallec. Pel partit de demà, Lema no podrà comptar amb un Benja que dijous feia oficial la seva retirada del futbol, tampoc amb un Jonathan Sesma que encara s'estarà tres setmanes lesionat, ni amb Fleki, que diumenge contra el Badalona va veure la cinquena groga de la temporada i demà descansarà obligat per la sanció. Per la seva banda, Nino Lema sí que recuperarà el central Gonzalo, que es va perdre l'encontre de la setmana passada per sanció.

Els precedents
La de demà serà la sisena visita de l'Orihuela CF (no comptem, evidentment, els precedents amb l'Orihuela Deportiva). Fins ara, malgrat l'empat del darrer precedent, el balanç és força positiu pels interessos riberencs amb 3 victòries de l'Hospi (2002-03, 2006-07 i 2010-11), l'empat de la passada temporada (2011-12) i una única derrota, el curs 2007-08 quan un gol d'Iban Espadas (ara a l'Arroyo) va salvar el cap de l'aleshores estimadíssim (irònicament, és clar) tècnic de l'Orihuela, Robert Fernández. Aquell, juntament amb el primer precedent amb García Escribano com a entrenador de l'Hospi són els únics dos Hospi-Orihuela que s'han jugat pel matí. De la resta, sempre per la tarda, en destaca la sublim actuació dels riberencs fa dues temporades, curiosament amb Miguel Álvarez a la banqueta i un Christian Alfonso (cosa estranya) estel·lar. 3-1 amb gols de Cirio, el mateix Christian Alfonso i David Corominas que podeu recordar en vídeo o crònica. El curs passat, l'Orihuela va avançar-se en el marcador amb un penal dubtós/inexistent i l'Hospi va poder acabar salvant un punt gràcies a una diana d'Osado; també podeu recordar el que va passar mitjançant vídeo o crònica.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Orihuela Club de Fútbol
Diumenge, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 25a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Pedraza, Manel, Aday, Julio Rico, Osado i Bacari.

Possible onze de l'Orihuela CF: Queco Piña, Álex García, Carrión, Ochoa, Gonzalo, Francis Durán, Pelusa, Sergio Alcolea, Fran Cortés, Raúl i Fali. 

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (Las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada