Etiquetes

24/2/13

Lliga | Club Gimnàstic 1-2 CE l'Hospitalet

El Centre d’Esports l’Hospitalet s’ha convertit aquest migdia en el primer equip que ha aconseguit profanar el Nou Estadi de Tarragona. En ocasions (i l’experiència s’acumula al llarg dels anys) a Segona Divisió B no n’hi ha prou amb jugar bé i crear més ocasions que el rival. L’encert cara a porteria és més decisiu que en cap altra categoria i avui l’Hospi ha tingut de cara aquella sort, l’atzar que li ha permès derrotar un molt bon rival que ha gaudit d’ocasions suficients per haver-se endut quelcom de positiu. Avui, de nou, l’estratègia ha donat els seus fruits per un Hospi que ha hagut de capgirar l’1-0 de Marc Martínez. Un gol psicològic de Manu Viale a tocar del descans i un altre d’Ismael Moyano a tocar del final allunyen el Nàstic del play-off i mantenen els riberencs a tocar de la zona noble, amb un partit menys que els seus rivals i amb Huracán i Levante B dos punts més a prop.

En vista d’una jornada carregada de partits, Miguel Álvarez ha optat per introduir novetats en l’onze inicial. David Corominas i Marc Pedraza tornaven a l’onze inicial després del partit de sanció mentre que Ángel Sánchez ha estat titular 9 partits després. Canvis també a la punta d’atac, on Juan Osado ha partit d’inici tot deixant Bacari a la banqueta. Inici trepidant de partit amb un Nàstic conscient que disposava d’una de les seves darreres bales per disputar el play-off. Els grana han sortit forts i ben d’hora han creat perill amb un cop de cap de Marcos que ha blocat Craviotto (6’) i una rematada de Jesús Perera que s’ha estavellat a la xarxa lateral (9’). Amb poca pilota, l’Hospi ha forçat un parell de córners i en una contra Hammouch ha comès una falta escorada a l’esquerra que ha servit per a que el Nàstic obrís el marcador amb una gardela de Marc Martínez davant la qual Craviotto no hi podria fer res (15’).

Els riberencs acusarien el gol malgrat que el control de l’esfèrica s’equilibraria amb el pas dels minuts. Poques idees a partir de la línia de tres quarts i bon treball de pressió d’un Nàstic que buscava endarrerir la posició dels homes d’atac de l’Hospi creant superioritat. Després d’instants de tranquil·litat, el Nàstic va tornar a fregar el segon en diversos ocasions, però ni Javi Martínez (33’), ni Perera (36’) ni altre cop Javi Martínez (37’) tenien l’encert de cara. Sí el tindria l’Hospi arran d’una falta picada ràpidament per Ángel Sánchez; xut de Valentín que rebutja com pot Rubén Pérez i rebuig que recull Juan Manuel Viale per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa i situar l’1-1 al marcador (45’). Gol psicològic, importantíssim per l’Hospi i per la seva confiança.

A la represa, la decoració no canviaria excessivament d’inici amb el control de pilota del Nàstic i l’espera de l’Hospi per sortir amb perill. Seria el davanter local Marcos Jiménez el primer a provar sort en aquesta segona meitat, però el seu xut llunyà amb cama dreta es perdia lleugerament desviat (54’). Més clara seria l’opció de Manel, que rebia sol un canvi de joc d’un company al segon pal però no resolia amb èxit el seu xut davant Rubén (56’). Acte seguit, Miguel Álvarez feia entrar Bacari i Aday en lloc de Corominas i Ángel Sánchez (57’) per tractar de guanyar frescor sobre el terreny de joc. Lluita assegurada amb el davanter mataroní, que després de robar-li la cartera a un defensa es trobava amb la intervenció providencial de Xisco Campos quan Bacari ja estava amb la canya preparada (63’).

El tercer i darrer canvi a l’Hospi faria ingressar Julio Rico al camp en detriment de Sergio Cirio; mentrestant, Salamero també donaria entrada a David Haro i a Eugeni per cercar un 2-1 que acariciaven en una rematada de cap de Xisco Campos que treia Craviotto (78’) o en dues rematades de Marcos que no trobaven l’objectiu del gol (79’). Els grana recorrien a pilotes penjades i joc directe per pressionar un Hospi que patia mentre el Nou Estadi animava els seus. Però per una vegada, serien els riberencs els qui s’emportarien el partit de forma inesperada, després que Moyano hagi anotat el seu quart gol de la temporada en rematar una falta lateral executada per Aday Benítez (87’). Un gol que val tres punts i molta confiança. I un gol que ha acabat de fer perdre els nervis al Nàstic, desesperació que ha fet palesa Xisco Campos, expulsat per agredir Aday (93’). Acció desencertada del central binissalemer que després ha esmenat amb unes disculpes públiques que l’honoren. Passió i tensió al camp, saber estar a partir del final.

FITXA TÈCNICA

CLUB GIMNÀSTIC: Rubén Pérez, Alberto Benito, Arnau, Mairata (Virgili, 88'), Xisco Campos, De Lerma (Eugeni, 73'), Marc Martínez, Javi Martínez, Fran Vélez (David Haro, 61'), Perera i Marcos.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Cirio (Julio Rico, 68'), Ángel Sánchez (Bacari, 57'), Corominas (Aday, 68') i Osado.
Gols: 1-0 Marc Martínez (15'); 1-1 Viale (45'); 1-2 Moyano (87').

Àrbitre: Francisco Alejandro Navarro Fuentes (Múrcia). Ha amonestat els locals Marc Martínez (23'), De Lerma (61') i David Haro (80') i els visitants Hammouch (14') i Bacari (93'). Ha expulsat Xisco Campos (93').

Incidències: partit corresponent a la 28a jornada del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Estadi de Tarragona davant de 2.235 espectadors. Ambient fred al Camp de Tarragona malgrat el temps assolellat. A l'Hospi, Barranco i Oliver han completat la llista de convocats; al Nàstic ho han fet Aarón Bueno i Sergio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada