Etiquetes

9/2/13

Rival incògnita | RCD Espanyol B - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:30 hores)

Horari estrany el del partit que enfrontarà diumenge el RCD Espanyol B i el CE l'Hospitalet. Serà, per ordre d'inici, el setè partit d'una jornada que tornarà a disputar-se repartida entre els dos partits d'avui dissabte i els vuit de diumenge. Aquest matí, en l'únic partit televisat de la jornada, el Llagostera rebrà el Sant Andreu (12:00) amb Lluís Carrillo estrenant oficialitat com a tècnic; a la tarda, Huracán i Levante B es veuran les cares al partidàs de la jornada. Ja diumenge, la jornada del matí ens deixa quatre partits a banda de l'Espanyol B-Hospi. Per dalt, matx d'alçada al Collao entre l'Alcoyano i l'Atlètic Balears; per sota, duel de filials amb diferent grau de necessitat entre el Mestalla i el Mallorca B. Els acompanyen el Nàstic-Villarreal B i el Constància-Reus. Per la tarda, tres partits: obriran foc a los Arcos l'Orihuela i el Binissalem (16:00), mentre que la 26a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B clourà a Camp Murta i al Clariano; és a dir, amb l'a priori descompensat Olímpic-Yeclano Deportivo (16:30) i amb l'Ontinyent-Prat (17:00).

L'Hospi
Diumenge passat diversos elements, controlables i no, van influir en el resultat final, en el 0-0 que l'Hospi va aconseguir davant l'Orihuela a l'Estadi. L'empat, combinat amb la victòria de l'Alcoyano a Palma treia els riberencs de la zona de play-off, però no aconseguia variar l'ànim d'una plantilla que, malgrat les baixes, s'ha conjurat per guanyar per primer cop a la història a la Ciutat Esportiva Dani Jarque (1 empat i 4 derrotes). La recepta, però, és la mateixa que en d'anteriors jornades: l'estil propi de l'Hospi, en un bon dia, converteix els riberencs en un rival ben complicat de batre per qualsevol equip. A més, l'evolució positiva de l'equip a domicili, tant pel que fa a la imatge com pel que fa als resultats (derrota a Xàtiva, empat a Manises i triomf més que solvent a Paterna) fa guanyar en seguretat a un equip que va començar tímid la temporada a domicili però que ja sap competir en tots els sentits en qualsevol terreny de joc.

Pel partit de demà, però, Miguel Álvarez s'haurà de trencar el cap a l'hora de configurar la convocatòria i, evidentment, un onze inicial que vindrà marcat per les baixes amb què comptarà el tècnic andalús de l'Hospi. Bàsicament, perquè a la ja coneguda baixa de Pol Llonch per lesió, demà s'hi afegeixen les de Marc Pedraza i David Corominas per sanció, ja que tots dos van veure diumenge la cinquena groga de la temporada i els tocarà descansar. D'aquesta manera, Álvarez tan sols haurà de descartar dos jugadors per configurar una llista de 16 on tornarà Sergio Cirio, un cop que el davanter s'ha recuperat de la lesió que va patir fa 15 dies a València i després d'haver entrenat amb normalitat aquesta setmana. Així, el més probable és apostar pel retorn a l'onze inicial de Manel Gómez, que diumenge passat va quedar-se sense jugar per primer cop aquesta temporada (igual que Cirio).

L'Espanyol B
Si ja de per sí lligar la trajectòria o dinàmica recent d'un equip amb la influència que pugui tenir en un partit concret resulta complicat, quan aquesta ratxa es veu 'pertorbada' per un canvi d'entrenador, els dubtes i la capacitat sorpresa de l'equip augmenta de forma exponencial. Parlem, evidentment, d'un Espanyol B que des de fa una setmana compta amb Manolo Márquez com a nou entrenador. 13 partits sense guanyar arrossegava el filial amb Longhi de tècnic; amb l'arribada de l'extècnic del Prat i el Badalona, l'entitat blanc-i-blava pretén aconseguir un canvi de rumb que eviti llançar per la borda l'aposta que els periquitos van fer l'estiu passat amb la compra de plaça a Segona Divisió B. Per ajudar-hi, el club ha compensat la marxa de Jorge i de Mario Ortiz a l'Albacete amb les arribades dels puntes Canario (Cristo Atlético) i Tomo Gomelt (Tottenham Hotspurs). Un equip que també té la seva quota de perill a pilota aturada: ha marcat 7 gols d'aquesta manera, tot i que tres de les dianes han estat des del punt de penal.

No serà fàcil, però, guanyar a Sant Adrià, on tot i la mala ratxa l'Espanyol B només hi ha perdut un partit (2-3 contra el Reus Deportiu). Pel partit de demà, i a banda de les novetats que Márquez decideixi introduir en l'aspecte tècnic, el central Lobato i el davanter Canario seran baixa per sanció, mentre que Iván Moya i Iker Seguín seran baixa per lesió. En aquest sentit, Márquez sí que podrà comptar amb el migcampista Víctor Merchán, però comptarà amb els dubtes de Rubén Duarte, que aquesta segona volta tindrà fitxa amb el filial i del jove croat Tomo Gomelt, que aquests dies és a Croàcia resolent problemes de caire personal, tal com ha comunicat el club. Tot i no jugar la setmana passada a la Lliga, el filial ha disputat dos partits amistosos per preparar el duel contra l'Hospi: 0-0 a casa davant la Montañesa i triomf per 1-3 a Mollet el passat dimecres.

Els precedents
Serà l'onzena vegada que l'Hospitalet jugui al camp de l'Espanyol B, la sisena que ho faci a l'actual terreny de joc del filial periquito, la Ciutat Esportiva Dani Jarque, on els riberencs encara no hi coneixen la victòria després d'haver-hi jugat cinc encontres oficials amb el balanç d'un empat i quatre derrotes. De fet, l'Hospi només ha batut una vegada els blanc-i-blaus a domicili: va ser la temporada 1997-1998 al Parc del Migdia de Montjuïc, quan l'aleshores equip de Ramon Moya va capgirar un 2-1 al descans per acabar guanyant per 2-3 en un partit que va registrar una molt bona entrada. La resta, 2 empats i 7 derrotes en duels que també han vist els mítics camps de la Caixa o de Sarrià. En resum, una sola victòria de l'Hospi, dos empats i set victòries periques amb 10 gols a favor de l'Hospi i 25 marcats pel filial blanc-i-blau, que en el darrer precedent va imposar-se per 2-0 a l'Hospitalet de Julià García amb gols de Marc Pedraza i d'Iván Díaz.

Reial Club Deportiu Espanyol B - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 12:30 hores | Ciutat Esportiva Dani Jarque
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 26a jornada

Possible onze del RCD Espanyol B: Germán, Clerc, Heras, De Amo, Héctor Rodríguez, Paul Quaye, Fran Miranda, Merchán, Elton, Armero i Cubillas.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Manga, Aday, Cirio, Osado i Bacari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada