22/12/12

Sort que tenim salut... | CE l'Hospitalet 1-2 Ontinyent CF

Les vacances (i els àpats inacabables) ajudaran de ben segur a digerir una ensopegada inesperada. Una derrota amb la que gairebé ningú hi comptava (tampoc des d'Ontinyent, la veritat) però que s'ha acabat convertint en realitat després de, novament, una bona primera part que s'ha vist enfosquida per una segona part ben fluixa dels homes de Miguel Álvarez, que s'han 'deixat' remuntar el gol inicial d'Osado en un segon acte on un Ontinyent força més agressiu, còmplice de la permissivitat arbitral en la seva duresa, ha aixecat un partit que permet als de Clarkson viure un Nadal tranquil abans de la revolució a la plantilla del mes vinent. A l'Hospi, frenada inesperada que evita, d'una banda, disputar-li el lideratge a l'Olímpic el proper dia 6 de gener (16:30 hores). De l'altra, important, es perd matalàs davant d'un inici de 2013 ple de duels complicats davant rivals directes (Olímpic, Huracán i Alcoyano). En definitiva, un pas enrere, una oportunitat perduda. L'equip tornarà als entrenaments el proper 27 de desembre.

L'inici del partit feia presagiar ben poc el parany que el destí li havia parat a un Hospi que, en defensa, mantenia la rereguarda que va assecar diumenge l'atac del Constància, amb Julio Rico al lateral dret i Hammouch de central; també Pol retornava a l'onze en detriment del sancionat Bacari. Un inici de partit on l'Ontinyent s'ha mostrat agressiu (i dur), des del primer minut, una actitud que l'àrbitre aragonès Monter Solans no ha sabut tallar. Amb tot, l'Hospi ha estat molt millor que el rival i s'ha avançat amb un gol d'Osado, que rematava a plaer una cursa per la dreta i posterior centrada de Julio Rico, cada cop més assentat al lateral (8'). L'1-0 hagués pogut durar poc més de dos minuts si Marc Pedraza hagués ajustat més un xut des de la frontal que l'efecte òptic va provocar que algun sector del públic cantés el gol (10'). Hi ha hagut temps, també, per fer treballar David Rangel, que ha hagut d'intervenir en dues ocasions d'Osado, desviant l'esfèrica (15' i 36').

L'Ontinyent, pel seu compte, s'ha mostrat poc ambiciós i només ha creat perill a partir de pèrdues de pilota de l'Hospi o en jugades a pilota aturada, cas del llançament de falta amb cama dreta del tarragoní Ton Alcover (28') que ha obligat Craviotto a estirar-se en l'únic xut a porta dels valencians al primer temps. L'Hospi, sense pressa però sense pausa, seguia creant perill i Cirio desaprofitava una pilota franca a l'interior de la gran després d'una bona acció col·lectiva amb Coro i Valentín (30'). Més clara seria l'opció per a Julio Rico quan el descansa ja era a tocar; internada per la dreta, arribada a línia de fons, centrada per sota molt forçada... i pilota que picava la base del pal esquerre de la meta de Rangel (39'). L'Hospi no aconseguia tancar el partit, un factor que acabaria sent determinant en el desenvolupament del partit.

En una segona part on John Clarkson feia entrar Fran Moreno i Rubén al camp, dues entrades que han estat decisives per capgirar una dinàmica que ha acabat de negativitzar la lesió de Marc Pedraza, que ha deixat el seu lloc al camp a Ángel Sánchez (48'), que ha gaudit d'una gran opció per fer el 2-0 (50'). Els valencians han estirat línies i l'Hospi ha perdut el control del mig del camp i del partit. Imprecisos, precipitats, els riberencs han vist com l'Ontinyent igualava el partit en una acció aïllada gràcies a una rematada de Fran Moreno que ni Hammouch ni Rico podien impedir que acabés en gol (54'). El gol feia mal a l'Hospi, que amb tot provaria sort amb jugades assajades, com la que podria haver suposat el 2-1 de Coro si l'àrbitre no hagués invalidat la jugada per un fora de joc dubtós.

A mesura que passava el temps, l'Ontinyent s'imposava en qualsevol pilota dividida, menjant terreny i moral a un Hospi poruc i desconegut, que amb prou feines comptava amb opcions: només Ángel Sánchez faria treballar Rangel després d'un xut sense angle posterior a una bona acció personal (65'). El cop definitiu arribaria, entre patades i colzades del quadre visitant, en una errada de Viale que habilitava Fran Moreno per batre còmodament Craviotto i establir el definitiu 1-2 (80'). Un gol que acabaria per enfonsar la moral d'un Hospi que amb prou feines va tornar al partit. Álvarez va donar entrada a Moyano per aprofitar la seva alçada en pilotes bombejades, però només Cirio hauria pogut empatar en una rematada de cap després d'un servei de banda de Valentín, pentinat per Manu Viale (85').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Viale, Hammouch (Moyano, 83'), Manel, Pedraza (Ángel Sánchez, 48'), Corominas, Cirio, Pol i Osado (Aday, 79').

ONTINYENT CF: Rangel, Diego Alegre, Chumillas, Ayala, Berna (Paco Sáez, 62'), Yuma, Sergi Guardiola (Fran Moreno, 46'), Tornero (Rubén, 46'), Ton Alcover, Chavero i Kikín.

Gols: 1-0 Osado (8'); 1-1 Fran Moreno (54'); 1-2 Fran Moreno (80').

Àrbitre: Antonio Monter Solans (Aragó). Ha amonestat els locals Pedraza (30'), Julio Rico (75') i els visitants Chavero (3'), Ayala (37'), Rubén (83'), Fran Moreno (85').

Incidències: partit corresponent a la 20a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 200 espectadors. Matí ennuvolat i bona temperatura. A l'Hospi, Barranco i Oliver han completat la convocatòria. A l'Ontinyent ho han fet Gascón i Jonathan.