Etiquetes

9/12/12

Resum de la 18a jornada #2bg3



Imatges del Binissalem 0-0 Sant Andreu, Atlètic Balears 1-0 Prat, Mallorca B 0-1 Reus Deportiu, València Mestalla 1-0 Villarreal B, Orihuela 2-2 Alcoyano, Gimnàstic 0-0 Ontinyent, Levante B 0-1 Yeclano Deportivo i de l'Espanyol B 0-0 Huracán. Podeu repassar la crònica, fotos i declaracions dels protagonistes d'aquest darrer partit aquí. També la crònica i fotos de l'Hospi 2-0 Llagostera o les declaracions dels seus protagonistes.

Deia Juan Manuel Lillo, filòsof i entrenador a temps parcial, que al futbol, "el que passa diumenge és el de menys". Passa amb el tractament que els mitjans de comunicació acostumen a fer del futbol professional i, vaja, per un dia que focalitzem l'atenció en el que passa a la sala de premsa #2bg3 tampoc passaria res. Hi ha el tècnic adversatiu amb els àrbitres: "No m'agrada parlar dels àrbitre, però només sé que hem acabat amb 9" (Raúl Longhi, Espanyol B). També n'hi ha que quan guanyen són capaços de passar a l'anglès imitant Clarkson, com ha fet Miguel Álvarez amb el seu "I feel good" d'avui. D'altres, com Tomeu Pons, es resignen a la seva humilitat i realisme: "El gol a Segona B val molts de doblers, i nosaltres ni en tenim ni els podem anar a cercar". Definitori. D'altres, com Nico Estévez, fan exercitar la ment a un ritme endimoniat amb frases més pensades per una classe de geometria: "hem estat una mica plans tant a nivell vertical com horitzonal". I evidentment, hi ha Clarkson, difícil (per no dir impossible) de definir: "Sí Gimnàstica is in casa. If no attack in casa, is problem". En definitiva, frases posteriors a 10 partits que ens han deixat, únicament, 12 gols. Això, el retorn de l'Hospi a la zona de play-off i el canvi al fanalet vermell.

A la zona alta, el gran beneficiat de la jornada ha estat, indiscutiblement, l'Hospi. Els de Miguel Álvarez han estat l'únic equip d'entre els 8 primers capaços de guanyar aquest cap de setmana. El 14è gol de Cirio ha significat el 2-0, marcador que no s'ha mogut gràcies a Craviotto, que ha aturat el seu primer penal en Lliga i Copa en cinc temporades a l'Hospi. Els gironins ja són dissetens i ocupen plaça de promoció de descens. Ho fan, bàsicament, perquè el Constància en fuig gràcies al seu empat (1-1) al camp d'un Badalona que segueix en bona línia tot i no haver pogut sumar el quart triomf consecutiu. Solidesa dels inquers, propers rivals de l'Hospi (diumenge; 11:30 hores). I solidesa a Can Fetis, on Binissalem i Sant Andreu han empatat sense gols en un partit amb poques ocasions; cinquè partit dels 'assules' com a locals sense encaixar i una dada: quan han rebut gol, han perdut el partit.

Per dalt, l'Olímpic ha estat l'altre beneficiat del cap de setmana... sense haver jugat. Els d'Aparicio descansaven i veien com ahir punxaven els seus dos perseguidors immediats. Sorprenent i molt era la derrota del Levante B a Bunyol davant el Yeclano Deportivo (0-1), un gol de Micky després d'una gran jugada de Matas donava el primer triomf a domicili de la temporada als blaugrana, que ja sumen 7 punts de 12 possibles amb Florit d'entrenador. També ahir, l'Huracán era incapaç de generar perill davant d'un Espanyol B sòlid en defensa i que es va creure perjudicat per les expulsions de Fran Miranda i de Cubillas, que van deixar el filial amb 9 homes i que van posar de relleu les dificultats dels manisers a l'hora d'obrir espais i crear accions de gol. Els de Nico Estévez són tercers, amb un punt més que l'Hospi i l'Alcoyano, que és cinquè després d'empatar a Oriola. Tortosa, amb un doblet, ha avançat en dues ocasions als homes de Garitano, però primer Sesma i, al final, Benja (defenestrat per Garitano l'any passat amb l'Orihuela) han forçat un repartiment de punts insuficient pels locals, ara cuers.

L'Orihuela tanca una zona de descens que obre el Mallorca B, que avui ha tornat a perdre. Ho ha fet, al descompte i de penal, per culpa d'un gol de Sergio León, que ha rebut i teatralitzat una infantil agressió del meta mallorquinista Yeray. Els reusencs sumen així el seu quart triomf del campionat a domicili i tornen a ocupar la zona mitjana alta de la Lliga. Una zona a la qual aspiren el Mestalla i el Villarreal B; els 'Che' encadenen ja sis jornades sense perdre i han batut els de Planagumà amb un gol d'Armiche (72'). Tots dos equips sumen 21 punts, però els groguets segueixen amb un alarmant rendiment lluny de casa: 6 punts de 27 possibles (segon pitjor visitant). Finalment, en el darrer partit de la jornada l'Ontinyent ha trobat a Tarragona el punt que acostuma a buscar en els seus viatges; poques ocasions grana i menys encara dels de Clarkson, que han saldat amb empat sis dels seus 9 partits lluny del Clariano, el Nàstic, amb 3 gols, és l'equip que menys gols ha rebut com a local.

Levante UD B 0-1 Yeclano Deportivo
Micky 85'
RCD Espanyol B 0-0 Huracán CF
CE Atlètic Balears 1-0 AE Prat
Castillo 65'
CF Badalona 1-1 CE Constància
Méndez 64' | Cristian 76'
CD Binissalem 0-0 UE Sant Andreu
CE L'HOSPITALET 2-0 UE LLAGOSTERA
Corominas 13', Cirio 37'
RCD Mallorca B 0-1 CF Reus Deportiu
Sergio León 91'pen
València Mestalla 1-0 Villarreal CF B
Armiche 72'
Club Gimnàstic 0-0 Ontinyent CF
Orihuela CF 2-2 CD Alcoyano
Sesma 20'pen; Benja 87' | Tortosa 3', 22'

Descansa: CD Olímpic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada