Etiquetes

14/12/12

Repte a Inca | CE Constància - CE l'Hospitalet (diumenge, 11:30 hores)

Aquest diumenge, Constància i Hospi lliuraran al Camp del Sallista la segona de les deu batalles que composen una 19a jornada al Campionat de Lliga del grup 3 que demà dissabte obriran a la Ciudad Deportiva Jinko (vaja, a Paterna) València Mestalla i Orihuela. Dos equips que fa mes i mig estaven gairebé igualats enfrontaran dinàmiques totalment oposades; partit amb regust a final pels de Nino Lema, que estaran atents al que pugui passar l'endemà al Villarreal B-Yeclano Deportivo, al Sant Andreu-Mallorca B però, sobretot, a un interessantíssim Llagostera-Binissalem amb una plaça de descens en dansa. Tots tres partits s'iniciaran a les 12:00 hores, igual que ho farà un Prat-Levante B amb una pinta excel·lent: els d'Agustín Vacas poden donar un cop d'efecte derrotant un dels grans de la Lliga i, qui sap, apropar-se als equips de capdavanters. Huracán descansa, però l'Olímpic defensarà el seu liderat a Camp Murta davant d'un Nàstic sempre àvid de triomfs (16:30). També diumenge a la tarda, l'Alcoyano buscarà recuperar la zona de play-off rebent un Espanyol B que suma vuit jornades sense guanyar. A més, completaran la jornada dos duels televisats: el Reus-Atlètic Balears (12:00, IB3) i l'Ontinyent-Badalona (17:00, NouDos / Esport3).

L'Hospi
Mantenir les bones sensacions en un escenari i context complicat. És un dels grans objectius de l'Hospi en la visita de demà a Inca. No serà al Nou Camp, feu tradicional del Constància, sinó al Camp del Sallista, terreny més reduït, de gespa artificial i que es troba tot just a l'altre costat de la via del Tren de Mallorca que separa totes dues instal·lacions. El motiu: la ressembrada de la gespa natural del Nou Camp, en estat pèssim i que ha provocat que l'equip local hagi volgut canviar l'escenari del partit. Caldrà veure quina influència té això en el desenvolupament d'un partit que perdrà alternatives de joc combinatiu i que guanyarà en joc directe i segones jugades, unes dimensions que en principi afavoreixen un Constància que podrà jugar més replegat i tractar de fer mal a l'Hospi a base, com dèiem, de joc directe. Plus de dificultat afegida pels riberencs, que defensaran plaça de play-off.

El triomf sobre el Llagostera, cimentat en una gran primera part i en una fantàstica actuació de Carlos Craviotto deixa els d'Álvarez ara mateix quarts, però amb la necessitat de tornar a guanyar a domicili dos mesos després del darrer triomf. Objectiu: competir davant d'equips agressius que exigeixen un esforç diferent al que susciten els rivals a l'Estadi. Tocarà, probablement, dissenyar una llista de convocats i un onze addients a les condicions. Una llista on no hi serà el sancionat Isma Moyano, que diumenge va veure la cinquena groga de la temporada. Tampoc no hi serà Peque, recuperant-se de la seva lesió, però per contra sí hi serà un Marc Pedraza que apunta a titular. L'altre dubte serà veure si Álvarez juga amb les posicions al darrere entre Julio Rico, Valentín i Moussa per ocupar centre de la defensa i lateral esquerre.

El Constància
Imatge: Sergio Sanz
Tot cal dir-ho, servidor no esperava aquest rendiment del Constància. És ben cert que només per noms plantilla i sensacions, es fa difícil que el pronòstic sigui del tot fefaent, però Joan Esteva ha aconseguit armar a Inca un bloc ben sòlid, especialment en el capítol defensiu i que a tocar de l'equador de la competició es troba fora de la zona de descens i, fins i tot, del play-off per la permanència. I ho ha aconseguit malgrat les lesions i les baixes que han abastat el Constància, o malgrat l'aventura de la Copa del Rei, amb tres exigents eliminatòries disputades al Nou Camp d'Inca i que van acabar amb la cruel eliminació a la tanda de penals enfront del Melilla. Tot i els obstacles, triomfs com els aconseguits a Reus i a Oriola han donat aire a un conjunt que si bé funciona a ratxes, s'ha mostrat més regulars que alguns rivals.

Tot i les sensacions inicials, i malgrat la marxa (a priori incomprensible) del tècnic de l'ascens, Nico López, el Constància i Joan Esteva van aconseguir reternir bona part del bloc que aconseguir el campionat i l'ascens davant el Villarrobledo. Homes com Biel Guasp, Esteban, Joan Vich, Víctor, Nacho Martínez, Jaime o la perla inquera, Mateu Ferrer, serien la columna vertebral del projecte 2012-2013 d'un Constància que ha trobat en les incorporacions de Francesc Fullana o del porter ex del Manacor Gaspar Veny el contrapunt d'experiència en una categoria com aquesta. Bona part d'ells ja superen els 1.000 minuts al campionat, i és que 10 dels integrants de la plantilla del Constància han jugat més del 65% dels minuts aquesta Lliga.

Imatge: Sergio Sanz
Demà, però, Joan Esteva (que s'haurà d'asseure, sancionat, a la graderia del Camp del Sallista) tindrà un maldecap a l'hora de recomposar l'equip per culpa de la baixa de Mateu Ferrer, màxim golejador dels blanc-i-negres amb 5 gols (dels 12 que ha fet l'equip). La sanció de l'11 del Constància obligarà Esteva a dissenyar un altre dibuix, segurament de tall més defensiu, amb la incorporació de David Karg. El tècnic de Sant Cugat tampoc podrà comptar amb Joan Oller i Jordi Canals, inèdits al campionat per les seves lesions de gravetat, i tindrà els dubtes de Víctor i de Biel Guasp, que diumenge passat ja no van jugar a Badalona per motius físics.

Els precedents
Serà tot just la tercera vegada que l'Hospi es desplaci a Inca per enfrontar-se al CE Constància. Ha plogut molt des de la darrera vegada, però fins i tot ha nevat en excés d'ençà que la temporada 1963-1964, i amb tots dos equips a Segona Divisió A, inquers i hospitalencs es veiessin les cares a l'antic camp d'Es Cos en un partit que acabaria amb el 0-0 inicial i que donaria mitja salvació als locals, mentre que l'Hospi que dirigia l'uruguaià Dagoberto Moll aconseguiria la permanència en el tercer partit de la promoció davant del Nàstic. El precedents més recent ens fa viatjar al novembre de 1987, quan l'Hospi de Juanjo Díaz va batre el Constància per 1-3 (Mas / Lluís González, Pirri i Antonio) i sumava el primer triomf a domicili d'aquella Lliga en un partit on, fins i tot, els riberencs van errar un llançament de penal amb 1-2 al marcador.

Club Esportiu Constància - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 11:30 hores | Camp del Sallista
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 19a jornada

Possible onze del CE Constància: Gaspar, Joan Vich, Esteban, Isma, Sergi Campoy, David Karg, Cristian, Nacho Martínez, Jaime, Fullana i Nene.


Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Julio Rico, Viale, Manel, Pol, Aday, Cirio, Pedraza i Osado.

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza (Tenerife).

1 comentari: