Etiquetes

22/12/12

Resum de la 20a jornada #2bg3

 Resum dels partits l'Hospitalet 1-2 Ontinyent, Levante B 2-1 Reus, Villarreal B 3-3 Orihuela i Badalona 0-0 Olímpic (NouDos); Gimnàstic 1-1 Huracán (Esport3); Binissalem 1-2 Constància, Atlètic Balears 2-1 Sant Andreu i Mallorca B 1-1 Llagostera (IB3) i l'Espanyol B 2-2 València Mestalla (Esport3). També del Lleida Esportiu 4-1 Real Sociedad B, de #2bg2 (Esport3). També, resum i declaracions del Yeclano Deportivo 0-2 Prat (TeleYecla).

Arriba l'aturada nadalenca. Període descans i reflexió, de redempció per alguns. Uns dies perquè tècnics, futbolistes i, també, aficionats, agafin aire per viure un inici de 2013 ple d'emocions i també, per què no dir-ho, de decepcions. De nervis i futbol. Nadal, una època associada sovint a la família i al recolliment, moment per fer balanç d'allò que s'ha fet bé... o no tant. Moment, per exemple, perquè els responsables de l'Atlètic Balears tractin de justificar l'acomiadament de Jesús Perera, autor avui mateix del 2-1 que donava el triomf als balearicos davant el Sant Andreu, minuts abans que el club dirigit per Fernando Crespí, amb Tolo Cursach a l'ombra econòmica, li comuniqués que prescindien dels seus serveis. El motiu? El mal comportament del davanter al vestidor; portes a fora, la reacció dels companys davant la notícia no fa pensar, precisament, això. L'estiu en forma de culebrot que van protagonitzar Atlètic, Perera i Nàstic també sobrevola l'anàlisi d'aquest acomiadament. La veritat mai la sabrem... o potser sí i a alguns no els convé massa que se sàpiga?

Futbol. La inesperada ensopegada de l'Hospi aquest matí davant l'Ontinyent (1-2) s'ha vist d'alguna forma minimitzada pels marcadors de la tarda, on només un dels quatre rivals directes ha aconseguit sumar els tres punts; un mal menos després de no haver fet els deures en un partit estrany davant d'un rival, l'Ontinyent, que ha capgirat el gol inicial d'Osado amb un doblet de Fran Moreno i gràcies a la seva mal canalitzada agressivitat. Els valencians agafen aire, trenquen la ratxa de 8 partits sense guanyar i deixen l'Hospi en tercera posició superat per l'Olímpic i el Levante B. Els de Toni Aparicio rebran l'Hospi el dia de Reis (16:30 hores) amb 5 punts d'avantatge a la classificació després de l'empat sense gols al camp del Badalona; els xativins perdran Pepín, que ha vist la cinquena groga de la temporada en l'autèntic partidàs de la jornada, un encontre que no podrem cobrir en directe per la coincidència amb el 6 de gener però, del qual, tractarem de tenir-vos informats de la millor manera possible.

Els de Miguel Álvarez també s'han vist superats per un Levante B que ha hagut de remuntar el gol de Beñat Alemán per un Reus que ensumava el quart triomf consecutiu. Però el killer Roger Martí, avui al filial per la no coincidència de partit del primer equip ha tornat a sucar amb un doblet amb 10 minuts per capgirar un marcador que haurien pogut igualar els reusencs amb un gol a tocar del minut 90 que l'àrbitre, Nicolás Espejo, ha anul·lat de forma, diguem-ne rigorosa. El pòquer del play-off el completa un Alcoyano que avui ha descansat i que s'ha vist beneficat de l'empat d'Huracán al camp d'un Nàstic que segueix sense aixecar el cap. Tot i que Marcos ha avançat els de Salamero amb un gol de penal, gairebé acte seguit Javi Salero ha marcat el seu segon gol al campionat, donant als de Nico Estévez el desè empat de la temporada. Amb 34 punts, els manisers tanquen el 2012 a tocar de la zona de play-off.

Una zona a la qual s'hi han apropat el Prat i l'Atlètic Balears amb victòries de caire diferent però amb 3 punts com a premi. A Iecla, els d'Agustín Vacas han tornat a guanyar a domicili, tercera vegada després de Xàtiva i Badalona, gràcies als gols de David López i d'Ignacio Rosillo; els potablava han tingut la seva dosi de sort, ja que amb 0-0 al marcador Antonio Matas ha enviat un penal al pal: és, atenció, el novè llançament al pal dels murcians aquesta temporada, el cinquè del davanter madrileny! Abans, pel matí, l'Atlètic Balears (com l'Ontinyent i el Levante) ha hagut de girar la truita que havia començat a cuinar Quim Araujo pel Sant Andreu; David Sánchez ha empatat el partit pels balearicos un minut després i, ja a la segona meitat, Jesús Perera anotava el seu darrer gol com a jugador de l'Atlètic per donar tres punts vitals a l'equip de Pep Sansó.

Vitals, també, han estat els punts que ha sumat el Constància al derbi del Raiguer amb dos gols gairebé seguits de Francesc Fullana i de Juan Vich; el Binissalem, tot i reduir distàncies amb un gol de Miquel Forteza, no ha pogut sucar davant el quadre inquer i segueix anclat en zona de descens amb 16 punts, ja a cinc del seu rival d'avui, un Constància que ja suma 12 punts lluny del Nou Camp. En zona de descens també hi ha un Mallorca B en crisi, que avui només ha pogut salvar un punt davant d'un Llagostera que s'havia avançat amb un gol de penal d'Enric Pi, gràcies a la diana de Javi Hernández al minut 86. Més boig ha estat el partit a Vila-real, on el filial groguet ha empatat un partit que tenia coll amunt davant l'Orihuela: l'oriolà Salva ha estat botxí de l'Orihuela amb un gol, el 3-3, al minut 94 quan els de Planagumà jugaven amb 10 homes. L'equip de Nino Lema segueix cuer i només ha guanyat un dels 18 partits a dia d'avui.

En l'únic partit avançat a la jornada de dissabte, Espanyol B i València Mestalla han empatat (2-2) un partit que manté les dinàmiques de tots dos filials. Els pericos, que han obert i tancat el marcador gràcies als gols de Ferran i de Mario Ortiz, ja enllacen 10 jornades consecutives sense guanyar i s'apropen al registre de la temporada 2007-2008, quan van estar-se 13 partits sense vèncer amb Rubi i Òscar Perarnau de tècnics. Per contra, el València Mestalla ja suma vuit setmanes sense perdre (5 victòries i 3 empats) amb Paco López a la banqueta; avui, gols d'Àlex Cortell i de la jove promesa argentina Fede Cartabia, que ha acabat expulsat. Els valencians igualen els vuit partits invictes del curs passat, amb Sergio Ventosa acabat d'aterrar a la banqueta che.

RCD Espanyol B 2-2 València Mestalla
Ferran 35', Mario Ortiz 71' | Cortell 39', Fede Carabia 63'pen 
 CE L'HOSPITALET 1-2 ONTINYENT CF
Osado 8' | Fran Moreno 54', 80'
RCD Mallorca B 1-1 UE Llagostera
Javi Hernández 86' | Enric Pi 38'pen
CE Atlètic Balears 2-1 UE Sant Andreu
David Sánchez 30', Perera 76' | Araujo 29'
Levante UD B 2-1 CF Reus Deportiu
Roger 68', 79' | Beñat Alemán 43'
CF Badalona 0-0 CD Olímpic
Yeclano Deportivo 0-2 AE Prat
David López 68', Ignacio 87'
Club Gimnàstic 1-1 Huracán CF
Marcos 67'pen | Javi Salero 74'
CD Binissalem 1-2 CE Constància
Miquel Forteza 43' | Fullana 27', Joan Vich 32'
Villarreal CF B 3-3 Orihuela CF
José Ángel 17', Edison Flores 64', Salva 94' | Mara 5', Diego Jiménez 12'pp, Sesma 68'pen

Descansa: CD Alcoyano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada