Etiquetes

8/12/12

Compte amb els rivals ferits | CE l'Hospitalet - UE Llagostera (diumenge, 12:00 hores)

Avui dissabte obrirem la 18a jornada del Campionat de Lliga al grup 3 de Segona Divisió B amb dos partits on dos rivals directes de l'Hospi tindran l'oportunitat d'obrir escletxa (provisional) amb els riberencs. De fet, el Levante B pot recuperar el liderat si derrota el cuer, el Yeclano Deportivo (16:30), tot aprofitant el descans de l'Olímpic. Mitja hora més tard, l'Huracán visita un Espanyol B que ja fa sis jornades que no guanya. Bon aperitiu per una jornada que demà a les 12, a banda de l'Hospi-Llagostera, viurà un interessant Atlètic Balears-Prat amb el veto balearico a IB3 de fons extraesportiu. El Badalona buscarà la quarta victòria consecutiva davant del Constància i el Binissalem, tornar-se a fer fort a Can Fetis enfront el Sant Andreu. Ja a la tarda, el Nàstic buscarà seguir amb la seva particular escalada rebent el sempre irregular Ontinyent, mentre que València Mestalla i Villarreal B s'enfrontaran (16:00 hores) en el duel de filials de la jornada. El Mallorca B-Reus i l'Orihuela-Alcoyano completen una jornada que, per variar, es preveu interessant.

L'Hospi
Una jornada que, per l'Hospi, ha de ser de confirmació. Un dia per confirmar les sensacions positives que l'equip ha anat transmetent a casa més enllà de l'ensopegada de fa mes i escaig davant l'Atlètic Balears; la necessitat de fer bo el punt aconseguit dissabte passat al Narcís Sala, en un escenari complicat i poc adient a les característiques de l'Hospi. I sobretot, malgrat l'etern i tòpic discurs de comptar únicament amb els propis resultats, de no deixar escapar el pòquer d'equips de la Comunitat Valenciana que comanden el grup 3 per seguir enganxats al play-off d'ascens. I sí, de retruc, deixar més que tocat un rival, el Llagostera, que tots preveiem rival el mes d'agost i que s'haurà de posar les piles si vol acabar la temporada a la zona noble del campionat.

Tot i disposar de l'alta mèdica ja dissabte passat, podem incloure David Corominas com a gran novetat per l'Hospi de Miguel Álvarez de cara al duel de demà davant el Llagostera. Per contra, el tècnic andalús seguirà comptant amb la baixa per motius físics d'Albert Vega 'Peque', que en aquest cas s'unirà a la d'un Marc Pedraza que, sancionat, descansarà després de veure la cinquena groga de la temporada dissabte passat al camp del Sant Andreu. Una baixa que obligarà Álvarez a introduir una modificació a l'onze inicial, que bé podria passar per l'entrada del mateix David Corominas a l'onze o per avançar la posició de Pol i Ángel Sánchez al terreny de joc i fer entrar Manel Gómez a l'alineació de sortida. I a tenir en compte: cinc jugadors de l'Hospi (Moyano, Valentín, Aday, Bacari i Corominas) tenen quatre targetes i estaran apercebuts de sanció.

El Llagostera
Un cop submergits en la voràgine de la Lliga, quan equip consolidat en posició (zona alta) i estil de joc com l'Hospi rep a casa el setzè classificat, empatat amb puntuació amb l'equip que disputaria actualment el play-off de descens a Tercera, la lectura superficial i zero analítica és la d'un partit de tràmit que s'hauria de saldar amb un triomf riberenc més o menys còmode. Què passa, però? Primer, molt important, que això és Segona B i que els partits fàcils no existeixen. No parlarem dels tòpics del rival petit i demés, però sí la de fixar-nos en la plantilla de la Unió Esportiva Llagostera, rival diumenge. Un equip dissenyat per lluitar per una de les quatre places de play-off i que en paral·lel a l'ansiada bona campanya copera, han 'mig oblidat' una Lliga que els deixa, gairebé a l'equador, a 14 punts del quart classificat. Per tant, ja no és la necessitat de ser a dalt, si no la de no complicar-se la vida la que converteix el Llagostera en un equip perillós per situació i capacitat en els seus jugadors.

6 punts (1 victòria i 3 empats) dels darrers 30 possibles (10 partits). Amb aquestes dades, és comprensible que el Llagostera estigui, ara mateix, més pendent de la zona de descens i de reflotar la seva situació que no pas d'altres fites més ambicioses. Feia molts anys que els d'Alsina no enllaçaven quatre derrotes consecutives com a locals; només han deixat la porteria a zero en 4 dels 16 partits disputats (2 dels 8 a domicili) i sorprèn que en un dels equips amb més potencial ofensiu (i no només pels davanters), la mitjana de gols sigui mínimament superior al gol per partit. No hi ha ajudat, sens dubte, la baixa per lesió de Dani Planagumà (ni la d'Aumatell), que deixen Pere Tarradellas i l'exriberenc Pitu com a màxims golejadors amb 3 gols (els 3 del migcampista saltenc, de penal). Compte, però amb les jugades assajades: sis gols han arribat en jugades iniciades en serveis de banda o de falta.

De cara al partit de demà, Oriol Alsina no té cap baixa per sanció, però no podrà comptar amb Dani Planagumà, que segueix recuperant-se de la seva lesió al genoll; a més, comptarà amb el dubte de José Moragón, que va patir un cop fa 10 dies al partit de Copa davant del València i que diumenge va deixar el seu lloc a la convocatòria al tercer porter, Nico Ratti. La resta de jugadors estan en perfectes condicions per participar del partit demà al migdia, i es preveu que Oriol Alsina pugui fer diversos canvis per mirar de capgirar la dinàmica negativa de l'equip. El tècnic maresmenc, de fet, no es va mossegar la llengua a la roda de premsa posterior al 0-2 contra el Badalona i va donar un toc d'atenció a alguns jugadors, incidint especialment en alguns que havien arribat aquest estiu.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Unió Esportiva Llagostera
Diumenge, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 18a jornada
Els precedents de l'Hospi-Llagostera

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Pol, Aday, Cirio, Corominas i Osado.

Possible onze de la UE Llagostera: Wilfred, Aimar, Enric Pi, Óscar Álvarez, Canal, Tito, Serramitja, Álex Moreno, Tarradellas, Pitu i Nico Rubio.

Àrbitre: Juan Luís Pulido Santana (Las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada