Etiquetes

20/12/12

Sergio Cirio: un killer de rècord

En una temporada diferent, per això dels 21 equips al grup 3 de Segona Divisió B, la bona marxa del Centre d'Esports l'Hospitalet va en paral·lel a l'enorme temporada que, fins ara, ha realitzat Sergio Cirio, màxim golejador riberenc amb, atenció, 14 gols en 18 jornades. Sergio Cirio (Barcelona, 1985) encapçala, des de la novena jornada, la llista de golejadors del grup tercer, una classificació que a tocar de l'equador de la temporada encapçala per sobre del groguet Gerard Moreno (10 gols) i d'Édgar Hernández (Sant Andreu) i Roger Martí (Levante B), tots dos amb vuit gols al sarró. Xifres més que positives, espectaculars; però, sobretot, la reivindicació d'un jugador que s'ha retrobat amb els gols, però també amb la confiança i les bones sensacions particulars i grupals després de no tenir en el curs 2011-2012 la seva millor experiència. Més enllà de la no classificació pel play-off, una inoportuna lesió al dit d'un peu el va apartar dels terrenys de joc durant tres mesos de competició i només va permetre que Cirio arribés als dos gols (vs Huracán i Andorra) al final de la temporada passada.

I és que, poca conya, pocs jugadors a Segona Divisió B han estat capaços d'arribar als registres actuals de Sergio Cirio a la finalització d'una primera volta. De fet, en els darrers 11 anys, només 17 jugadors han igualat o superat els 14 gols a l'equador de la competició. Agafant 19 partits de marge, dissabte contra l'Ontinyent Cirio té l'oportunitat de superar jugadors com Babangida, Díaz de Cerio, Diego Torres, Jonathan Sesma o Yuri; i d'igualar els 15 gols que van marcar en mitja temporada Javi Ballesteros (Guijuelo), Chando (Villarreal B), Javi Moreno (Córdoba), Jito (Cultural), Luismi Loro (Benidorm) o Tariq (Puertollano). Més inabastables queden ja els dos recordmen de la Segona B recent: la temporada 2001-2002, l'exHospi David Prats, aleshores al Mataró, va tancar una primera volta brutal marcant 16 gols amb els maresmencs; dos menys dels que va aconseguir el curs 2009-2010 el davanter canari Airam López, que va anotar 18 gols amb el Tenerife B, la majoria d'ells, però, des del punt de penal.

Tres gols de penal i onze de jugada. Fàcil d'escriure però molt més complicat de fer realitat. És el bagatge de Sergio Cirio en els 18 partits que ha disputat enguany. Només el davanter del Tenerife, Aridane, se li apropa amb 11 gols en 17 jornades. Cal cercar altres categories del futbol espanyol per trobar jugadors que superin Cirio, com poden ser l'argentí Lionel Messi (Barcelona, 25 gols), Joselu (Compostela, 19 gols) i Radamel Falcao (Atlético, 17 gols). Amb Cirio, empatats a 14 gols hi ha Ruymán (Vecindario) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Innegable mèrit tenen unes xifres que, al llarg de la història de l'Hospi, serien ben difícils de trobar: dels golejadors recents, només Jordi Martínez tancava la primera volta amb 10 gols al sarró. Probablement, caldria remuntar-se a la temporada 1971-1972, a Primera Regional, per trobar un golejador similar: aquell any, Casorrán va ser el màxim golejador de riberenc, superant la trentena de gols, en un any con l'Hospi va quedar campió havent marcat 117 gols en 38 partits.



Sens dubte, una trajectòria plena de dianes, la de Sergio Cirio: són 119 els gols que el davanter barceloní ha anotat d'ençà que la temporada 2001-2002 debutés a Lliga Nacional amb el primer equip juvenil del Club Esportiu Premià. Precisament amb els maresmencs, Cirio va situar la seva segona millor marca realitzadora, amb 20 gols en un curs on els premianencs van perdre l'ascens a la darrera jornada en detriment de l'Esport Badaloní. Badalona, precisament, va ser el seu nou destí: 27 gols en dues temporades a Divisió d'Honor Juvenil; 15 i 12 gols, xifres de dos dígits que no tornarien a repetir-se fins que la temporada 2009-2010, i vestint de potablava, Cirio, es proclamés màxim golejador del grup 5 de Tercera Divisió amb 24 gols, per davant del davanter francès del Palamós, Julien Hornuss i de l'aleshores riberenc Jordi Martínez. Aquesta és, evidentment, la millor marca de Sergio Cirio, que malgrat un segon any dolent en xifres, va tenir una bona estrena amb l'Hospi l'any 2010-2011, amb 13 gols en total (tots amb Miguel Álvarez com a entrenador).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada