Etiquetes

10/6/12

El Gornal, a tocar de 2a Catalana | Catalana 0-4 UD Gornal

Pas de gegant, i ens quedem curts. En part per no parlar més del compte i, de l'altra, perquè això és futbol i mai se sap com pot acabar. Però la sensació és que el Gornal es convertirà enguany en l'únic equip de futbol amateur de la ciutat de l'Hospitalet en assolir l'ascens. Ho farà després de tancar l'anada de la promoció d'ascens a Segona Catalana amb un concluent 0-4 al camp d'una Catalana manifestament inferior als homes de Javi Santisteban, que han deixat enrere les inseguretats defensives dels darrers partits i s'han mostrat d'allò més efectius davant la porteria besonenca per gairebé sentenciar l'eliminatòria i un ascens que, si tot va bé, celebraran dissabte vinent quan acabi el partit.

Un encontre que el Gornal ha dominat quan ha volgut tot i els intents del quadre local per dur perill a la porteria de Rubén Casternado, que no ha tingut gairebé feina a la primera meitat. Només les internades per bandes de Javi i de Sisquet han dut una mica de perill a l'àrea riberenca, sense que les centrades dels groc-i-negres trobessin rematador. Per contra, el Gornal ha volgut la pilota i de nou Chiqui ha demostrat la seva classe. No només pel 0-1 que obria el marcador després que l'ex de l'Hospi transformés un penal clar comès sobre Virgilio Tercero (30') (vídeo). La Catalana no ha reaccionat i ben aviat s'ha trobat amb un 0-2 que li ha posat l'eliminatòria coll amunt: embolic després d'una centrada de David al cor de l'àrea i Marcos García, tot sol, resolia en un segon intent de rematada per situar el 0-2 al virtual marcador dels antics Camps de la Federació (35'). Amb solvència i seguretat, el Gornal tenia mig ascens a la butxaca, tot i que al tram final del primer temps la relaxació li hauria pogut costar algun ensurt al conjunt hospitalenc en forma de gol besonenc.

La represa ha estat demolidora per la Catalana, amb poc fons d'armari i poques possibilitats de regeneració. Només Javi ha acariciat el gol, però Rubén ha estat brillant en la que gairebé ha estat la seva única intervenció al partit. Era ja amb 0-3 al marcador, després que Virgilio i Chiqui s'inventessin una jugada que molts equips de superior categoria voldrien per ells; la resolució, elegant, amb qualitat, corria a càrrec de Chiqui, amb un xut des de la frontal de l'àrea, ajustat al pal, que feia inútil l'estirada de Dani (51'). A partir d'aquí, anar passant minuts amb un Gornal que s'ha sentit clarament superior i que ha mirat més per no complicar-se la vida arran de les protestes i entrades dels locals.

Amb tot, la pròpia inèrcia del marcador convidava a les contres; ni Virgilio ni Mora han estat encertats en les seves accions, però. En canvi sí que ho ha estat Luís Gallego, gairebé acabat d'ingressar: facilitats pel '16' del Gornal, que s'ha trobat amb un passadís a la defensa de la Catalana per colar-se fins la cuina i etzibar un xut davant del qual no hi podia fer res Dani (83'). 0-4 i cap a casa. Segurament, amb més comoditat del que s'havia previst. Per sort. D'aquesta manera, el Gornal tornarà a Segona Catalana (antiga Primera Territorial) després de quatre temporades a Segona Territorial i Tercera Catalana. Bon premi pels del Gornal, que dissabte viuran la seva merescuda celebració a la Provençana.

Fitxa Tècnica

UD Catalana: Dani, Tomás, Valencia, Vila, Guerrero, Joel, Sisquet (Adri, 62'), Fran, Diego, Jordi (Alcaide, 53') i Javi.

UD Gornal: Rubén, Valle (Huertas, 66'), Villa (Núñez, 5'), Óscar, Uri, Héctor, Lario (Luís, 73'), David (Mora, 70'), Chiqui, Marcos García (Hugo, 62') i Virgilio Tercero.

Gols: 0-1 Chiqui (30', penal); 0-2 Marcos García (35'); 0-3 Chiqui (51'); 0-4 Luís (83').

Àrbitre: Joan Ponce Moreno. Bona actuació. Ha amonestat els locals Tomás, Valencia, Sisquet, Javi i Alcaide, i als visitants Uri, Lario, Hugo i Huertas. També ha amonestat el delegat de la Catalana.

Incidències: partit d'anada de la promoció d'ascens a Segona Catalana disputat a les Instal·lacions Municipals de Sant Adrià de Besòs davant d'uns 250 espectadors. Bon ambient a les grades, sense cap tipus de problema entre aficions. Entre d'altres personalitats hi havia Salva Marrufo, tècnic del femení de la UD Gornal. Per cert, el partit de tornada es jugarà finalment dissabte a dos quarts de vuit al Municipal de la Provençana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada