Etiquetes

17/6/12

Descobrint Valentín, amb Jorge Vázquez

Si ahir estrenàvem la secció 'Descobrint...' amb la opinió de Sergi Vargas sobre el primer fitxatge 'extern' de l'Hospitalet 2012-2013, Ismael Moyano, avui és el torn de conèixer, de saber una mica més de la figura del segon fitxatge riberenc de cara al curs vinent. Jorge Vázquez, aficionat del futbol català i encarregat del Blog de la UE Cornellà, duu unes quantes temporades seguint les evolucions dels veïns a Tercera Divisió i ha viscut les tres temporades i mitja que Valentín Merchán ha defensat la samarreta verda (a vegades blanca i verda) de la Unió Esportiva Cornellà. Hora de fer una repassada a la seva trajectòria prèvia, però també al seu rendiment i evolució al Cornellà sota les ordres de Quique Pérez Cabedo, primer, i de l'actual tècnic, Jordi Roger, aquesta última temporada.
Imatge: UE Cornellà.

DESCOBRINT VALENTÍN, amb Jorge Vázquez
Parlar de Valentín Merchán Pérez és parlar d’un noi que va néixer el 26/05/1985 a Martorell i que com bé reflecteix el Blog de l’Hospi, va jugar a les categories inferiors de l'Igualada abans de passar pel Sant Celoni i pel Badalona B i de fer les “Espanyes”. Va marxar al Numancia B, on va realitzar una bona temporada tot i que un gol en el temps de descompte de l’Ontinyent a l’últim partit del play-off va privar el Numancia B d'ascendir a Segona Divisió B. L’any següent canviava Sòria per Logronyo, donant un salt a un club històric com el CD Logroñés, que aquella temporada havia de jugar a Tercera Divisió després d’haver descendit a causa de les denúncies per impagament que van interposar els jugadors de la temporada anterior. Però allò que semblava molt bonic (jugar en un equip que feia no res era a Primera Divisió), poc a poc es va anar convertint en un malson.
Imatge: UE Cornellà.

El president que hi havia en aquell moment, Javier Sánchez, no pagava el sous, així que els jugadors, cansats d’aquella situació (alguns vivien en un pis sense llum ni aigua) no es van presentar a jugar en dos partits. Aleshores, la Federació de Futbol de la Rioja va descendir l’equip a Preferent. Valentín, doncs, va decidir tornar a casa i va tenir l’oportunitat de fitxar pel Cornellà, que aquell any tornava a Tercera Divisió. L’equip no va començar massa bé, ja que l’arribada de Valentín va coincidir amb un canvi d’entrenador: Quique Peréz Cabedo substituïa Jaume Torras. El canvi va anar bé, ja que l’equip va salvar-se; Valentín va jugar 16 partits. Les dues temporades següents amb Quique va ser el lateral esquerre titular, va jugar 30 i 24 partits, respectivament. Amb la confiança de l’entrenador ha demostrat que és un bon lateral i que la seva principal virtut és una gran velocitat que li permet incorporar-se a l’atac i baixar a defensar molt ràpidament. Aquestes pujades a l’atac van salvar molts partits en aquestes dues temporades en què el Cornellà gairebé va fer play off.

Amb l’arribada de Jordi Roger a la banqueta del Cornellà va coincidir amb l'idea de fer un canvi a l’equip; Valentín va ser un d'ells i va deixar la banda per jugar de central, convertint-se, potser, en un dels millors centrals de la categoria la passada temporada. Va començar jugant amb Martí, encara juvenil en aquell moment i no es va notar la joventut de tots dos. L’arribada de l'exHospi Raúl Capó li va aportar molta tranquil·litat i va permetre gaudir del millor Valentín de la temporada, tocant sostre amb el campionat d’Espanya de la Copa de les Regions UEFA que va assolir amb la selecció catalana a Astúries. Això el permetria, si les regles el deixen, anar a jugar amb Catalunya la següent fase a Ucraïna. En resum, l’Hospi s'emporta un molt bon lateral, un central en creixement i farà que al Nou Municipal de Cornellà no es puguin veure les “Valentinades” que tants partits van resoldre. Si hem de posar algun però a aquest fitxatge, per dir-ne algun, és que Valentín porta 4 anys jugant en un camp que és molt més petit que l’Estadi de Futbol de l'Hospitalet, així que caldrà veure con s’adapta. Molta sort a Valentín en aquesta nova etapa!
Imatge: UE Cornellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada