Etiquetes

17/12/11

Autoavaluació | CE l'Hospitalet - Atlètic Balears (diumenge, 12:00)

Crònica de l'assemblea ordinària d'ahir

Sí, molt bé, arriba el líder, l'Atlètic Balears. Un equip amb força pressupost i amb més noms que la Duquesa d'Alba. Tota una prova de foc pel que significa enfrontar-se amb un rival d'aquestes característiques però, sobretot, per posar a prova les sensacions d'un Hospi que més enllà d'una classificació gairebé excel·lent està donant mostres de debilitat en les darrers jornades en alguns aspectes que van més enllà de la tècnica. Cada soci, aficionat de l'Hospi podrà fer la seva valoració d'acord el seu grau d'exigència i amb el que li demani a l'equip, però que aquest Hospi no travessa el seu millor de joc és prou evident, tal i com han reconegut jugadors i cos tècnic. D'aquí que el partit, el partidàs de demà tingui més de revàlida pels riberencs, com a punt de partida per recuperar sensacions que no pas pels punts en joc, que evidentment seran d'allò més importants per no viure el Nadal amb l'Atlètic onze punts per sobre. Però insistim, més enllà del resultat, volem que passin coses, volem que aquest Hospi, el nostre Hospi faci el possible i part de l'impossible per ambicionar el màxim per molt que el premi no acabi sent el que tots voldríem. Perquè si som l'hòstia, ho hem de ser en tot moment. I per si això fos poc, torna a l'Estadi -en principi- Ángel Rodado Rodríguez, el botxí en aquell ascens frustrat davant el Rayo B.

L'Atlètic Balears
Podem parlar de Biel Ribas, de Chechu Dorado o d'Izquierdo. D'Antoñito, de David Sánchez, de Dani o del killer Jesús Perera, és clar. Però parlar de l'Atlètic Balears és parlar, sobretot, de jugadors 'invisibles', d'aquells que sense tant de nom ni currículum contribueixen de forma decisiva a fer d'aquest Atlètic Balears un equip imparable. Parlem de Xavi Ginard i alguna intervenció meritòria en moments crítics, de l'internacional andorrà Marc Vales, dels nigerians Lawal i Peter, de l'ex del Guadalajara Carlos Quesada o de dos joves de molta qualitat i encara més perill com són Thiago Benevides (ha deixat de ser Thiaguinho) i l'ex de l'Orihuela Mathias Coureur, un dels pocs fitxatges exòtics que ha sortit bé. I és que d'això va la cosa a l'Atlètic, de fer les coses bé, amb bona injecció de diners, però bé al cap i a la fi. El sentit comú després del descens fa tres temporades s'ha sabut canalitzar: l'arribada de Siviero amb la passada lliga ja començada va ser el punt d'inflexió per solidificar el projecte iniciat per Ángel Pedraza a Tercera i que va trontollar a l'època Milojevic. Per sort (seva), tot un històric del futbol balear torna a brillar, com recordava en Daniel Riera al 'Som de' de dijous passat. Imatge: futbolbalear.com

12 victòries, 4 empats i 1 única derrota és l'espectacular balanç d'un equip, l'Atlètic Balears, que aspira a situar-se ben a prop de les excel·lents primeres voltes que van protagonitzar el Girona (2007-08) i el Vila-real B (2008-09) en aquest mateix grup tercer. Un equip que no perd a domicili des del passat mes d'abril (3-1 a Sabadell) i que en aquesta Lliga ha sumat 18 de 24 punts possibles lluny de l'Estadi Balear: només el Dénia, l'Oriola i el Gandia han estat capaç d'esgarrapar punts als de la Via de Cintura, que curiosament s'ha enfrontat als 5 catalans restants com a local i s'estrenarà com a visitant a Catalunya a tocar del 2012. Precisament un català, el Lleida Esportiu (0-1), ha estat l'únic capaç de derrotar els de Siviero, que compten amb Jesús Perera (12 gols) com a assegurança golejadora i amb un Antoñito cada cop més entonat que ja acumula 5 dianes. Un dels punts d'atac ha de ser una defensa sòlida però alhora vulnerable, acostumada a viure tranquil·la quan l'atac soluciona la papereta i recolzada en les bones actuacions primer de Nico Bonis i després de Xavi Ginard i ara Biel Ribas. És a dir, rendiment a banda de qualitat i experiència.

Amb aquest panorama, pintar l'Atlètic Balears com el 'coco' del grup, per no dir de la categoria, resulta el més lògic. Com lògic és que Gustavo Siviero s'hagi de trencar el cap setmana rere setmana per triar entre tanta 'elegància' existent al seu vestidor. Heus aquí un dels mèrits, fins ara, del tècnic de Laguna Paiva: saber gestionar un vestuari aparentment ple d'egos pel bé de l'equip. Demà a l'Hospitalet, Siviero seguirà sense poder comptar amb el concurs del francès Nico Bonis, lesionat, però per contra recuperarà Brayan Angulo, un cop complert el partit de sanció. El dubte resideix en el concurs de David Sánchez, que arrossega molèsties al llarg de la setmana i serà dubte fins dissabte al matí, quan es faci oficial la convocatòria del quadre de la Via de Cintura.

Possible onze de l'Atlètic Balears: Biel Ribas, Izquierdo, Brayan Angulo, Mantovani, Quesada, César Diop, Fullana, Peter, Mathias Coureur, Antoñito i Jesús Perera.

L'Hospi

En el fons sap greu haver-ne de parlar perquè en línies generals la temporada de l'Hospi està resultant magnífica tant a la Lliga com a la Copa del Rei, però les formes de perdre a Ontinyent, de deixar escapar el rival viu diumenge passat no han agradat a la família riberenca. De ben segur que els jugadors i cos tècnic seran els primers mosquejats amb la situació i els primers interessats a reaccionar, a fer un partit a l'alçada del que esperem d'aquest equip pel que fa a factors més enllà de la tècnica i de l'encert. Després d'una primera part poc menys que indecent, l'Hospi no va saber trobar alternativa al mur que va plantar l'Ontinyent per evitar la derrota i va acusar una falta de recursos (un pla B) preocupant. El gol al descompte, més enllà de l'errada arbitral, va fer justícia d'acord amb el plantejament que es va fer del partit al Clariano.

La idea, però, serà saber canalitzar la ràbia continguda, les ganes de recuperar crèdit aquest diumenge davant d'un senyor rival que si d'alguna cosa no va mancat és d'experiència, de domini "d'altres futbols" i de controlar diferents tempos futbolístics. Serà el dia per recuperar el vestit de gala i lluir un joc efectiu que maximitzi els recursos d¡un Hospi que, en el cos a cos, no ha de témer el quadre de la Via de Cintura. Això sí, Vinyals no podrà comptar amb Sergio Cirio, que després de l'operació d'aquesta setmana en tindrà per un parell de mesos, ni amb Peque, que segueix arrossegant molèsties igual que Dani Guillén. Per la seva banda, Sergio Castaño estarà disponibles pel tècnic de Cardedeu, igual que un Ángel Sánchez que no va viatjar a Ontinyent per culpa d'una lumbàlgia.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Marc Pedraza, Aday, David Haro, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Àrbitre debutant a la categoria. És la condició del jove navarrès (21 anys) Josu Galech Apezteguía, que la passada temporada va xiular 29 encontres al grup XV de Tercera Divisió (Navarra, evidentment) i que per primera vegada xiularà un partit tant de l'Hospi com de l'Atlètic Balears, acompanyat a les bandes pels col·legues de delegació, Íñigo Prieto López de Cerain i Miguel Ángel Vila Sánchez. Galech Apezteguía ja ha dirigit sis partits de bronze aquesta temporada (3 del grup tercer) amb un balanç de 3 victòries, 1 empat i 2 triomfs visitants. Curiosament, Iosu Galech encara no ha expulsat cap jugador en aquests sis partits i manté una mitjana de grogues força prudent pel que estem acostumats (4,5 / partit).

Els precedents

La de diumenge serà la sisena visita oficial (cinquena en Lliga i a Segona B) de l'Atlètic Balears a la nostra Ciutat. De moment, balanç més que positiu dels riberencs, que fins ara han guanyat els quatre partits de lliga regular que han disputat com a locals. L'única 'ensopegada' va ser l'any 1985, quan Hospi i Atlètic van empatar (1-1) en partit d'anada de la primera ronda de la Copa del Rei. Després, tres victòries idèntiques per 2-1 al segon tram dels anys 80 van donar pas a un llarg període sense enfrontaments que va arribar a la seva fi el passat curs, amb l'històric 5-0 que l'equip de Miguel Álvarez va endosar al de Gustavo Siviero en un partit marcat, més enllà del resultat, per l'ensurt que va donar Lawal en desmaiar-se, a banda de les dues expulsions del quadre mallorquí. Rememora aquest partit aquí..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada