Etiquetes

22/12/11

Som i serem l'Hospi | FC Barcelona - CE l'Hospitalet (dijous, 22:00 hores)

"Podeu fer el que vulgueu; no importa com de complicat sigui. Pots fer-ho, podeu fer-ho. Per tant no us preocupeu: tanqueu els ulls i viatgeu per la vostra ment. Encara podeu arribar més lluny. Nedeu contracorrent, perseguint el vostre somni més salvatge. Perquè som imbatibles, sou imbatibles. No deixeu de sacsejar aquest lloc. No deixeu d'intentar-ho, de donar el millor de vosaltres mateixos. No us atureu, no us deixeu de moure. Demà valdrà tot, les bones vibracions es noten en la gent. Ho pots fer, ho podeu fer. Som imbatibles, sou imbatibles". És una traducció adaptada del tema 'Unbreakable', dels suïssos Sinplus. Una lletra, una temàtica que recull el sentit que ha de tenir el partit d'aquesta nit al Camp Nou per al Centre d'Esports l'Hospitalet. Quan (gairebé) tothom ens dóna per derrotats i es dedica a apostar quants gols ens cauran, 11 jugadors (els mateixos que el rival) tindran al seu davant l'oportunitat de la seva vida i evidenciar aquell manit tòpic futbolístic: "no hi ha rival petit". Fora conyes, l'empresa serà d'allò més difícil, però quan un viu de prop Ajuntaments pressumptament progressistes tancant mitjans de comunicació locals i públics utlitzant excuses lamentables sap que no hi ha limit, que igual que alguns malsons es fan realitat, hi ha somnis que acaben convertint-se en malsons per qui no els espera. I si no és així, seguirem dient que #somLHòstia.

El Barcelona
Dues són les incògnites que planegen sobre l'actualitat blaugrana. La primera, l'estat de la plantilla després del torneig disputat al Japó en els darrers dies i del viatge de tornada. Tant de bo totes les preocupacions que tinguessin la resta de mortals fossin aquestes, però vaja. L'altra, més important, és com inicia el club de Les Cortes la rentrée del Partit Popular al govern espanyol després que la presidència de Rodríguez Zapatero coincidís amb un dels períodes més fèrtils pel que fa a títols en tota la història del Futbol Club Barcelona. Sigui com sigui, l'equip entrenat per Josep Guardiola ha tractat d'aïllar-se d'aquest fet per preparar el difícil duel de demà davant l'Hospitalet, tercer classificat del grup tercer de Segona B (i no líder, com anunciava ahir la promo de La Sexta). Tothom té dret a equivocar-se, i més encara les grans cadenes que només baixen a les catacumbes del futbol per jugar al conte de l'equip humil per reversionar aquell "Benvingut Mister Marshall".

El Barcelona arriba a la cita de demà després d'endur-se el Mundial de Clubs de Futbol després de golejat l'Al Sadd qatarià a les semifinals (4-0) i el Santos brasiler a la final pel mateix marcador. Sorprèn que el tractament del partit de Copa de demà, similar al del Santos en paraules del tècnic local, no tingui el mateix reflex pel que fa als jugadors convocats. I és que fins a set jugadors blaugrana no seran demà sobre la gespa del Camp Nou... perquè tenen vacances. Curiós, si més no, que el concepte d'humilitat passi per tirar de peixos grossos a l'hora de defensar un 5-0 davant el Shakthar, el Betis o l'Almería però no a l'hora de defensar un 0-1 a la Copa del Rei. Com sempre, la lectura general, la dels mitjans afins al règim barcelonista serà tan interessada com esbiaixada, però no està de més recordar-ho, fer-hi una petita reflexió.

En resum, que amb Ibrahim Afellay i David Villa, lesionats de llarga durada com a baixes reals, Guardiola ha decidit tirar del filial per completar una convocatòria que a hores d'ara encara és una incògnita. Hi serà probablement Víctor Valdes, que es va perdre el partit d'anada per unes molèsties físiques de les quals se'n va recuperar l'endemà. En total, 11 jugadors del primer equip podrien ser de la partida, a sumar-hi 5 a escollir del filial o, fins i tot, del Juvenil de Divisió d'Honor, segon a la Lliga per darrere de l'Espanyol. Veurem, també, si l'aficionat barcelonista assisteix en massa al Camp Nou per agrair a l'equip el títol de campió del món de clubs aconseguit a diumenge al Japó i que tanta importància té (o almenys de cara a seguir el joc d'entrenadors rivals) o bé utilitzen l'excusa de l'horari, del dia entre setmana i de la final d'Acorralados: Perdidos en el Bosque per minimitzar la seva passió blaugrana que, evidentment, res té a veure amb la bona marxa de l'equip en els darrers anys.

Possible onze del Barcelona: Pinto, Muniesa, Piqué, Fontàs, Jonathan Dos Santos, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Rafinha i Thiago.

L'Hospi
Amb la il·lusió per bandera. És el lema que resava una pancarta de S'Hospitxosos en algun partit de play-off d'ascens de fa unes temporades i la motivació que la plantilla de l'Hospi ha de tenir a l'hora d'enfocar el duel de demà al Camp Nou. Per tots ells, llevat de David Prats, serà la primera vegada que hi disputin un partit oficial. Per tots ells, també, ha de ser el moment de buscar la història i el reconeixement etern a l'hora de donar el que seria sorpresa per a molts, el que seria la culminació d'un treball ben fet per uns pocs. Després de salvar un punt in extremis diumenge passat davant l'Atlètic Balears en partit de Lliga, el bon regust que va deixar el gol de falta d'Ángel Sánchez al 94' ha de servir d'empenta per cloure un any bo, realment bo tot i no poder haver disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante el passat curs.

El míster, Jordi Vinyals, ja va deixar clar que distribuiria la plantilla al llarg de l'eliminatòria per tal que tots els jugadors fossin titulars en, mínim, algun dels dos partits. Les baixes per lesió de Sergio Cirio i de Dani Guillén, l'únic que no s'enfrontarà als blaugrana ni a l'anada ni en el partit de demà, faciliten la tasca d'imagina una alineació que no diferirà en excés de la que podem trobar en els partits de Lliga regular, amb els veterans guanyant protagonisme respecte als joves i amb Sergio Castaño amb possibilitats d'entrar a l'onze inicial al lloc d'algun dels germans Viale. Un equip que sortirà en autocar de l'Estadi al voltant de les 8 del vespre per fer el curt trajecte que els durà al barri de Les Corts.

Possible alineació CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Ángel Sánchez, Aday, Corominas, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El castellanolleonès José Luís González González l'encarregat de dirigir l'encontre del Camp Nou, que serà televisat per TV3 i La Sexta, igual que la tornada. Inèdit a la història de l'Hospi, González González va néixer a la localitat de Fuentesnuevas (Ponferrada) fa 37 anys i actualment es troba en la seva tercera temporada com a col·legiat de la Lliga BBVA. Aquest funcionari lleonès (o millor dit, del Bierzo) ha dirigit un partit al Barcelona: el triomf el passat mes de gener davant del Málaga (4-1). Aquesta temporada ha xiulat ja vuit partits (7 de Lliga i l'Oviedo 0-1 Athletic de Copa del Rei) amb un balanç de quatre victòries locals, 1 empat i 3 victòries visitants que forçarien, mínim, la pròrroga en cas de repetir-se dijous vinent. Mitjana de grogues normal (5,125 per partit) i una única expulsió, a l'osasunista Satrústegui al camp de l'Espanyol (1-2). Per cert: González González ja ha actuat com a quart àrbitre en partits d'Europa League com ara l'Anderlecht 4-1 AEK Athínai i el Rapid Bucureşti 0-1 Legia Warszawa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada